Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV için aldığım düşük rapor emekliliğimi etkiler mi?

hediyem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
evet mtv de oran yok. bana %24 verdıler emeklılık ıcın baktıgımda daha 14 yıl calısmam gerektıgı yazıyor bunun ıcın ne yapmam gerek

%24 ile emekli olamazsınız diye bilyorum en az %40 bilen arkadaşlar yazarsa daha iyi olur sanırım.

hediyem

Ne amaçla alınmış olursa olsun düşük oranlı güncel rapor emekliliği de çöpe attırır.

Arkadaşlar benım %45 engellş raporum vardı. araç alacagımda yenıden rapor ıstendı %24 verıldı ıtıraz edemedım ogunun sartları farklı ıdı. sımdı hastaneye gıdıyorum aynı oran verılecek dıye benı kurula sevk edılmıyor. lutfen bana yardımcı olun. bırde bunu araba almak ıcın aldım ıse gırmek ve vergı ındırımı ıcın 45 ıdı benım vergı ındırımı devam eder mı ıptal mı olur

araç konusuna girmeseniz iyi olurmuş oranınız düştüğünde emekliliğinizde iptal olur, itiraz ve vergi indirimi & raporunuz sürekli ise mahkemeye verebilirsiniz.

hediyem vergi indirimi yazısını etkilemez bir yerde çalışıyorsan faydalana bilirsin yada engelli raporu ile engrlli personeli olarak çalışıyorsan çalışa bilirsin çalışmaya engelli olmaz araç için aldığın %24 lük rapor. Emekliliğe gelince daha 14 yılım var demişsin uzun bir süreç var önünde. EMEKLI olurkenSSk senden raporunu getir demez zaten vergi indirimi yazısını ister maliyeden aldığın.Ods sürekli olduğu için geçerliliğini yitirmez.Amw diyrlimki emrkli oldun ssk müfettişleri vergi indirimi ile emekli olanların dosyalarını inceleyen biliyorlar senin %24 lik almış olduğun raporu gördüler. Tekrar konturala cagıra bilirler.ssk da şöyle bir durum var istediği zaman istediği kişiyi kontrol muayenesi ne cagıra bilir.rapiru sürekli de olsa. Buda ayrı konu tabiki.vergi indirimin sürekli ssk asla çağırmazdım diye bir kural yok yani.Benim sana tavsiyem rapor işine bulaşma şuan için elindeki vergi indirimi yazısı geçerlidir.tekrar yenisini çıkartana kadar.Demem şuki diyelim tekrar rapor aldın %45 diyelim raporu süreli çıktı sende bu raporu tekrar vergi indirimi için Ankara ya gönderdin vergi indiriminden süreli geldi o zaman eski almış olduğu eski sürekli vergi indiriminin bir hükmü kalmaz.Hastalik listesini incele 2019 da güncellendi mevcut hastalikların ne ise tabloya göre bak karşılığı nedır. Heyete tekrar girsem ne oran alırım incele derim.Emeklilige daha çok varmış elindeki raporla sosyal haklardan faydalanmaya devam edersin geçerliliğini yitirmez.

Gercekten cok tsk allahrazı olsun okadar bılgılendırıldım kı

nasıl ki ÖTV muafiyeti için alınan rapor işe giriş için kabul edilmiyorsa aynı raporun eski raporu diskalifiye etmesi de kabul görmemeli. Bu yanlışı Sosyal politikalar bakanlığına Cimer üzerinden bir kaç kez yazdık ama dönüş olmadı. Ya görmediler ya da görmezden geldiler.

ötv için artık bayiler yeni barkodlu rapor istiyormuş-enabıza işlenmiş ---youtube da izledim memur işlemi yapmamış..

ötv için alınan rapor da engelli raporudur , işe girişi tabi ki etkiler yeni rapor eskisinin geçerliliğini yokeder.yapılan yanlıştır.SGK da bulur inceler cezayı basar

Anlamadım. ama ben malıyeyı aradım. otv ıcın alınan vergı ındırımını etkılemez demıstı. yenı raporu bır yerlere bıldırmem gerekır jkı
OturanBoğa

ben emeklılık ıcın degıl vergı ındırımı ıcın sormustum

hediyem

Temel kural en son alınan raporun geçerli olduğudur. Vergi indirim hakkı bulunan ve günü birinde bu hakka istinaden emekli olacak olan kişi evet emekli olabilir ama sonrasında sgk o sonradan alınan rapora istinaden kontrol muayenesi ister. Kastettiğim bu.

Üst Alt