Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomobilimin şanzıman sorunu var. Aynı sorunu yaşayanlardan bilgi istiyorum?

cazcı

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar.otomobilinin şanzıman sorunu olan oldumu hiç. benimki d ye alınca kalkış sağlamıyo hafif yokuşsa.1 2 3 yapmak zorunda kalıyorum.buda zararlı tabi.servisede gitmedim çok pahallı oluyordiye,böyle bir olayla karşılaşan varmı aranızda,

kardes senın sanzuman balataların yanmış 4 balata ve tamir takımı gerekıyor masrafı bıraz agır görgülü kardesler bızım dost servisimiz bi danış ıstersen otomatık sanzumanda uzmanlar.

dostum otomatik şanzımanda balata yokki hem ben samsundayım uzak ora

Sen yok san bılıyorumkı konusuyorum otomatik sanzumanda 4 tane balata vardır muhtemelen aracı ya boşta kullanmaktan yada yağ yanlışı yuzunden yanar ıyı arastır uzaklık mesele degıl mısafırımız olursun.

Ahmet abi o literatürde balata olarak gecıyor ıste 4 tanedır sanzumanın içinde belkı kalın yagdan oluyordur ama yanlış anlamayın erol vitas hakkında hıc ıyı seyler duymadım gunahı vebalı boynuna.

dostum belki dediğin doğru olabilir,arabayı yeni getirttim yurtdışından kullanan sahibi bujileri bile deyişmemişti,acaba yağını deyişsem olurmu sence,çünkü düz yolda giderken bi sorun yok,sadece ilk kalkışda çekmiyo bu,ayrıca misafir perverliğin için çok tşk.

Kardeş vites aralarında uzama yapmıyor yanı zamanında gecıyorsa balatalarında yanık yoktur sen yağına bi baktır derim öncelikle çünkü onun yağı özel oluyor

Arıza tespit cihazınada katılıyorum garantili sonuç alma olasılığın yuksek herhangi bir müşür arızasını bile gösteriyor.

2 tane otomatik arabamın sanzumanını yaptırdım birisi honda birisi mercedes ankarada çelikler otoda calısan bır usta vardı ama ızını kaybettım gayet memnundum bu yuzden benımde o konuda tecrubem var.

ahmet abi bijile alakası olmadığını bende biliyorum,buji olayı şu,arabanın hiç bişesi deyişmemiş tüm orjinalliği üstünde,kullananda yabancı bekçikalıadam,kardeşim ondan aldı getirdi,kısacası,kendi şahsi kanaatim belkide fabrikanın koyduğu yağla gidiyo bu araba,dediğin olay mantıklı,yağı özel biliyorum atf220 mobil.kısacası tamirhane görüküyo anladığm kadarıyla bana.bilgileriniz için tşk,umarım fazla masraflı olmaz,saygılar

çok tşk ahmet abi.cümlemize,allah kaza bela göstermesin

şanzımanın ıcınde yag fıltresı vardır onu degıstır yagını degıstır yag sevıyesı cok onemlı 15 20 dakıka gezdıkten sonra yanı şanzıman ısındıktan sonra duz byerde durup frene bas ve tum vıteslerıyavasca gez (3-4 sn)en son (p)ye getır cubugu cek sıcak durumdakı cızgı sevıyelerı arsında olması lazım bu sekılde ıse hersey tamamdır
sayet yıne duzelmez ıse servıse gıtmenı tavsıye ederım ınsallah gerek kalmaz

----------

bazı tamırcıler (R) ye taktırıp (gerı vıtese) bakarlar yag sevıyesıne ama yanlıstır.Boyle yapıldıgında yagı eksık gosterır sende yag koyarsın o zamanda gercekte yag fazla olmustur buda sanzımanın ısınmasına yol acar
yagıda her 25000 mıl veya 40000 km de bır degıstırmen lazım ATF220 en cok bu yag kullanılır ama yınede servısten yagı sormanda fayda var yanlış yag koyman sıkıntı yaratır

----------

ıyı netıceler olsun

Burada bi hayli otomatik şanzıman ustası varmış da haberimiz yokmuş meğer...

Benim anlamadığım aracın markası modeli belli olmadan, dahası şanzımanın ne tür bir mekaniğe sahip olduğunu bilmeden bir hayli yorum yapılmış, adeta bir usta edasıyla...

Arkadaşlar bütün otomatik şanzımanlar aynı değildir... Bi kez karşılaştığınız yada duyduğunuz bir durumu bütün otomatik şanzımanlar için genelleyemezsiniz... Benim sorun yaşayan arkadaşa tavsiyem;

1- Aracının marka modeline göre yetkili servisinden şanzıman ile ilgili bakım sürecini öğren. Ve sakın kafana göre, yada burada yazılan dayanaksız bir fikre göre bir otomatik şanzıman yağı koyma... (Örneğin otomatik şanzımanın CVT grubunda bir otomatik ise ve ATF220 spesifikasyonunda bir yağ koyarsan hemen olmasada bile bi süre sonra şanzıman çok ciddi masraflar çıkarır ve bu masrafın tek kuruşunu burada akıl veren arkadaşlardan hiçbiri ödemez, sen ödersin). Bazı otomatik şanzımanlar 45 binde bazıları 90 binde yağ veya filtre değişimi ister bazı otomatiklerde ise yağ değişimi yoktur sadece belli aralıklarla seviye kontrolü yapılır vs.vs.. Bu sahip olduğun araca göre değişir... Senin aracında uygulanması gereken bakım aralığını ve şeklini yetkili servisten net bi şekilde öğrenmelisin. Sakın önüne gelen herhangi bir ustadan aldığın bilgiye teslim olma... Bu bilgiyi yetkili servisten telefonla aracının marka model'ini vererek dahi öğrenebilirsin...

2- Yaşadığın soruna benzer durumlarda; kullanıcının basit olarak ilk kontrol etmesi gereken otomatik şanzımanın yağı ile ilgili kontrolleridir. Yağ seviyesi, değişimi, filtresi doğru yağ kullanımı v.s. gibi konularda sağlıklı bilgi sahibi ol. Yağ ile ilgili kontroller sonrasında sorun düzelmemişse yetkili servisin yapabileceği bi takım işlemler sonrası olay şanzımanın komple revizyonuna kadar varabilir ki en masraflı ve zor olan budur, bu işlemde de, aracın marka modeline göre ve yedek parçaların yada ilgili şanzımanın tamir takımının temininin kolaylığına göre tamir sürecinin boyutu yada maliyeti ortaya çıkar...

3- Yeni model semitronic sınıfta olan bi takım şanzımanların yokuş kalkış desteği bulunmayanları (Opel easytronic, Ford Asm, Toyota MultiMode v.s.) yokuşlarda vites değişimlerini manuel yapmadan yada el freni desteği ile kalkış yapmadan kalkamayabilirler. Sizinkide benzer bir durumsa bu şanzımanla ilgili bir problem olmayabilir...

4- Özel mesaj ile aracın markasını modelini ve üretim yılını yollar iseniz bakım ile ilgili öğrenebildiğim sağlıklı ve güvenilir bilgileri aktarabilirim...

Kalın sağlıcakla... ;)

Triptronik steptronik multitronik arabalardan bahsetmiyoruz ki burada kara düzen 4 ileri eski otomatik şanzumandan bahsediyoruz alayının iç yapısıda aynı başımıza gelen bir kaç olayı anlatmakla tamircimi olduk yada tamirciyiz şanzımanı aç şunu şunu çıkarmı dedik ?

tüm bunları yazmıssın pelerinli arkadaşım hayatında hiç otomatik şanzımanı dağılmış haliyle gördünmü yada bu arızayla ustaya kaz gibi yolundunmu?

Sen yok san bılıyorumkı konusuyorum otomatik sanzumanda 4 tane balata vardır muhtemelen aracı ya boşta kullanmaktan yada yağ yanlışı yuzunden yanar ıyı arastır uzaklık mesele degıl mısafırımız olursun.

Triptronik steptronik multitronik arabalardan bahsetmiyoruz ki burada kara düzen 4 ileri eski otomatik şanzumandan bahsediyoruz alayının iç yapısıda aynı başımıza gelen bir kaç olayı anlatmakla tamircimi olduk yada tamirciyiz şanzımanı aç şunu şunu çıkarmı dedik ?

tüm bunları yazmıssın pelerinli arkadaşım hayatında hiç otomatik şanzımanı dağılmış haliyle gördünmü yada bu arızayla ustaya kaz gibi yolundunmu?

Otomatik şanzımanlar konusunda biraz daha uğraşırsam muhtemelen bu konuda yüksek lisans tezi hazırlama noktasına gelecem ama yinede senin kadar bilmiyorum bu konuyu kusura bakma :)))

Bu yazdıklarımı kralıyla tartışırım 2 tane otomatik şanzuman yedim biri honda accord biri 300 dizel mercedes ikisinide kendim yaptırdım parçalarını elimle aldım senin bilgin sana benim bilgim bana kardeş yüksek lisansında başarılar dilerim .

Arkadaşım bana birşeyler ispatlamak zorunda değilsin ki... Neden olayı şahsi bir tartışmaya çeviriyorsun anlamadım, Benim bütün derdim başlığı açan arkadaşa işe yarar bilgiler vermek...

not:ayrıca bu bilgilerle bi kaç otomatik şanzıman daha yersen şaşırmam...

Benim anlamadığım aracın markası modeli belli olmadan, dahası şanzımanın ne tür bir mekaniğe sahip olduğunu bilmeden bir hayli yorum yapılmış, adeta bir usta edasıyla...

Bu lafı söylemeyeceksin o zaman bilgin varsa yazıp çıkacaksın güzel kardeşim allaha emanet ol.

Bu lafı söylemeyeceksin o zaman bilgin varsa yazıp çıkacaksın güzel kardeşim allaha emanet ol.

ben senin gibi ustalığa soyunmuyorum ki yazayım... Ben bir kullanıcının ne yapması gerektiğiyle ilgileniyorum... Okursan emin ol seninde işine yarayacaktır... :)

kardes senın sanzuman balataların yanmış 4 balata ve tamir takımı gerekıyor masrafı bıraz agır görgülü kardesler bızım dost servisimiz bi danış ıstersen otomatık sanzumanda uzmanlar.
bak ayrıca direk ustasına yonlendırıp danışmasını ıstıyorum.usta edasında değilim yani

aynen katılıyorum

----------

kımse ustalıga soyunmuyor sadece onerıde bulunuluyor ıyı nıyetle

Üst Alt