Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites kullanabilir ehliyeti özel donanımlıya çevirmek..?

erhankali

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba Bülent bey,
Benim H grubu ehliyetim var ve üzerinde "otomatik vitesli araç" ibaresi var. Ötv muafiyetli sıfır araç satın almak istiyorum fakat otomatik vitesli araç kullanabildiğim için böyle bir hakkım yok gözüküyor.
Sorum şu: Hastaneden "özel donanımlı araç kullanabilir" yazılı sağlık raporu alsam ve bunu trafikte dosyama işletsem, ehliyetimi de buna göre yeniletsem, bu durumda ötv muafiyetli araç alabilir miyim acaba?

Teşekkürler!

bende yeni rapor aldım ehliyete yazıldım raporumda otomatik vites araç kullanabilir yazıyor ötvden yararlanıp yararlanamadığımızı öğrenmek istiyorum ama saolsun kimse çıkıp bi cevap veremiyor 10 kez sordum ehliyet raporu almadan önce ve sonra

Yeni kanunda otomatik vites araç ötv ve mtvden yararlanabilir yazıyor ama raporda ne yazması gerektiğini yazmıyor bilgisi olan hiç bir arkadaş...

Aynı soruya on defa cevap vermeye ne kimsenin zamanı var ne de sabrı. Çok açık olarak yazıldı defalarca ilgili başlıkta.

Raporunda aşağıdaki ibarelerden biri yer alan kişiler H sınıfı sürücü belgesi ile otomatik vitese sahip tüm araçları kullanırlar ve kendileri otomatik vitese sahip bir aracı ÖTV-MTV istisnası ile satın alabilirler.
Bundan açık nasıl yazılır? :)

"Otomatik vitese sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır"
"Salt otomatik vitese sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır"
"Hiç bir özel donanıma ihtiyaç duymaksızın salt otomatik vitese sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır"

Erhan, elindeki otomatik ibareli ehliyet çok daha avantajlı. Hem tüm otomatik vitesli araçları kullanmanı hem de vergi istisnalı araç almanı sağlar. Neden değiştirmek isteyesin ki?

Bülent abi Türkiye koşullarını sende bende iyi biliyoruz, leblebiden nem kapan cinsten kişilere rastlıyoruz neyin nasıl olduğunu anlatmamızda çok zor oluyor, misal birisi yazmış Otomatik vites araç kullanabilir raporuyla ötv mtvden yararlanamamış, günü birlik takip etme olanağımız olmuyor saolsun büyüklerimizi. O yüzden anlam kargaşasına yol açmadan kesin net cevap verebilmek için enine boyuna araştırmamız gerekiyor

SELAM bende zamanında H sınıfı ehliyet için başvurdum, otomatik vites araç kullanabilirsin dediler ve B sınıfı yeterli dediler, ben H sınıfı alamıyorum, ama düz viteste kullanamıyorum, nasıl olacak anlamadım.

erhan bey yeni düzenleme ile sizin ÖTV muafiyetli otomatik vites araç almanız mümkün.

Üst Alt