Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites ikinci el araba alıp tertibat taktırmak olası mı?

GregorS

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
1
Merhabalar,

Benim %40 engelim var, sağ ayağımda. H sınıfı ehliyetimde "özel tertibatlı araç kullanabilir" yazıyor. Ben sıfır bir araç almadan, engelli olmayan birinden ikinci el bir araç alıp, ona özel tertibat taktırarak acemiliğimi atmak ve soförlük deneyimimi mi artırmak istiyorum.

Bu konuda herhangi bir kısıtlama var mı? Henüz devlet hastanesinden, araba almamın önünü açacak bir rapor almadım? Sanırım bu zorunlu, değil mi?

Bir de özel tertibat ne kadara mal olur sizce? Sağ ayağımın yerine geçecek bir tertibat İstanbul'da kaç lira tutar acaba?

Teşekkürler.

gaz pedalını sola alarakta yapabilrsin bunu maliyeti fazla olmaz. 2. el araç aldıkdan sonra motor sınırlaması yok herhangi bir aracı alıp tertibat taktırıp kullanabilirsin. mtv sinden düşmesini istiyorsan engelli ibaresi olarak kayıt ettirmen gerekiyor. tse fala ngerekiyormu bilmiyorum gerekebilir maaliyetide 300 civarı olur hepsi sanırım tam net fiyat bilen varsa söyler zaten. ama dedigim gibi istedigin aracı tabiki ticari olarak kullanmayacaksan anlabilrsin motor sınırlaması sadece sıfır ve yurtdışından alacagı naraçlarda geçerli ötv si olmayan araçlarda bu geçerli degil yani 2. el araçlarda hayırlı olsun şimdiden. acemilik dmeişsin otomati kvites alıp tertibat taktırırsan zorlanmazsın rahat kullanırsın ama illa manuel dersen bu zorlayabilir hatta yıpratıcı olabilir bunuda göz önünde bulundur bence

hayırlı olsun şimdiden ALLAH kaza bela vermesin güle güle kullan

bumerang'ın dediği gibi, dilediğiniz bir ikinci el aracı alıp, "Gaz pedalı sola alınmış özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporunuza karşılık ona özel donanım taktırabilir ve kullanabilirsiniz.
Böylesi bir işlemden sonra araç için MTV de ödemezsiniz...

gazsola.jpg

Üst Alt