Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites ibareli ehliyetim var. Araç için MTV ödeyecek miyiz?

muratyavuz

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
ben ehliyeti aldım raporda otomatik fitesli araç kullanır ibaresi var
ehliyette ise otomatik fitesli araç kullanır ibaresi var
tertibata gerek kalmadı
şimdi ise tereddüte düştüğüm konu: 6 ayda bir verdiğimiz verğiyi acaba verecek miyiz yoksa bundan muaf mı olacagız?

bunu sanırım verği dairesi bilir ama bilğisi olan arkadaş varsa paylaşabiliriz.

mtv hakkında

arkadaşlar ben kırıkkalede murat.Bende özürlü plakalı tertibatsız bir aracım var.Yeni aldım fakat aldıktan sonra mtv den yararlanmak istedim kırıkkale maliyesine ğittim bana tertibat olmadığı sürece mtv den yararlanamayacağımı söylediler.Bu konuda bilğisi olanların yardımlarını bekliyorum.

selam ben bu yazı ile ğittim gene kabul etmediler muhakkak tertibat olması gerektiğini söylediler

Olmaz öyle şey... Ya siz yanlış anlattınız, ya da klından zoru olması gerek orada çalışan memurun. Gelir İdaresi Başkanı Mehmet KİLCİ imzalı yazıda yer alan şu ifadeye rağmen "yok" dicek adam, ya dangalaktır, ya da danglak!
Ancak, anılan Kanun hükmünün malul ve engellilerin sakatlıklarına göre ayrım yapılmasını öngören bir amaç gütmesi söz konusu olmayacağından; sağlık raporunda sadece sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olduğu belirtilen malul ve engellilerin otomatik vitesli taşıtlarının başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın, malul ve engelli adına kayıt ve tescil edildiği tarihten itibaren motorlu taşıtlar vergisinden istisna olması gerekmektedir.

bülent bey ben cuma ğünü ğittim kesinlikle ve kesinlikle tertibat olmadığı süre içinde mtv den yararlanamayacağımı söylediler.Ben kırıkkale deyim burada kırıkkale li arkadaşlar var eger irtibata geçen olursa beraber de ğidebliriz.Benim anlamadığım bu yazı maliye ye ğitmiyor mu acaba?Ğidiyorsa okuyan yok mu?

O zaman ya o müdürüne çıkın ya da o memuru şikayet edin:

Gönderilecek kişiler: Gelir İdaresi Başkanı Mehmet KİLCİ: mkilci@gelirler.gov.tr ve Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Abdulhamit YILDIZ: abdulhamit@gelirler.gov.tr

Konu: Kırıkkale'de sol alt ekstremiteden sakatlığı olanlar için MTV istisnası uygulanmaması

17/05/2010 tarihinde yayınladığınız Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu-4/2010-2 sayılı yazınızda belirtilen "sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olduğu belirtilen malul ve engellilerin otomatik vitesli taşıtlarının başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın, malul ve engelli adına kayıt ve tescil edildiği tarihten itibaren motorlu taşıtlar vergisinden istisna olması gerekmektedir" ifadesine istinaden xxx tarihinde Kırıkkale xxxx'ne gidip MTV istisnasından yararlanmak için başvurmak istedim.
Başvurum esnasında sol alt ekstremiteden sakatlığımın olduğunu raporla belgelememe ve yukarıda andığım kurum yazısını göstermeme rağmen, XX isimli memur araçta özel donanım olmadığı sürece MTV istisnasından yararlanamayacağım konusunda ısrar etti ve başvurumu işleme koymadı.

Konuyla ilgili olarak gereğinin yapılmasını ve MTV istisnasından yararlanmamın sağlanmasını arz ve talep ederim

ad soyad
tc kimlik no
adres
telefon

bülent bey teşekkür ederim pazartesi ğünü tekrar ğideceğim ve size gene döneceğim.

Mtv

murat yavuz kardeşim kırıkkale maliyesi sana yanlış yapmış, çünkü yayınlanan sirkü açık ve net sen MTV' den yararlanırsın, ordaki memur bilgi eksikliğinden problem çıkartıyor olabilir,
---- Şoforlar cemiyetinden EK-1 doldur yeni tescil için, ruhsatına işlet ve
---- Raporuyun fotokopisi.
---- Kırıkkale Vergi dairesinden, sana MTV muafiyeti için form doldurman için matbu kağıt verirler onu doldur ve vergi dairesine ver muaf olursun.
---------------- Malatya vergi dairesine yukarıda belirttiğim evrakları tamamlayarak verdim beni MTV' den muaf ettiler, ancak Trafikte sorun çıkıyor, ruhsatıma otomatik vites arabayı özürlü arabası olarak işlemiyorlar ( Otomatik vites arabayı özürlü arabası olarak kabul etmiyor emniyet şimdilik ellerinde belge yokmuş) ben de emniyet genel müdürlüğüne dilekçe verdim sonucunu bekliyorum.
---------- Maliye bakanlığına bilgi edinme yasası gereği e-posta at sana 10 gün içinde gelirler genel müdürünün imzası ile cevap verirler ve de Kırıkkale Vergi daresine de bilgi verirler, kırıkkale vergi daireside gerekeni yapmak zorunda kalır. şimdiden hayırlı olsun.
--------- MTV konusunda vergi dairelerinde ve trafik tescilde sorun yaşayan arkadaşlar maliyeye ve emniyet genel müdürlüğüne yazı yazarlarsa, yasal olarak çözülen MTV sorunumuz, bazı memurların bilgi eksikliği yüzünden çözülemiyor, bu bilgi eksikliği giderilebilir.

arkadaşlar salı ğünü maliyedeki şef ile görüştüm işi hallettim memurun haberi yok bu konuda maliyedeki şef memurları uyardı yazıyı göstermeme bile gerek kalmadı.

Orada çalışan engelli bir arkadaşımızında haberi yeni oldu. Demekki kurum olarak gelen yazılara ve evraklara dikkat etmiyoruz.

66 bozoklu arkadaşım sizede teşekkürler artık işimi hallettim ama gelde birde bana sor.

Otomatik Vites Arabalarda MTV (sol ayakta polio sekeli var

murat kardeşim işini halletiğine sevindim.
----sizin sol ayağınız çocuk felcimi.
----trafik tescilden nasıl yaptınız, zorluk çıkarmadılarmı yaptığınız işlemleri yazarsanız bende emsal gösteririm.
----benim sol ayağım polio sekeli (Extermite) buna rağmen trafik tescil benim ruhsatıma özürlü arabasıdır diye yazmıyor ve de özürlü amlemi yaptırmıyor, ( otomatik vites arabayı özürlü arabası olarak kabul etmiyorlar) yani elimizde böyle bir yasa yok diyorlar. siz bu işleri trafik tescilde nasıl yaptınız detaylı bilgi verirseniz sevinirim.
---- benim dilekçemi trafik tescil bürosu emniyet genel müdürlüğüne görüş için yazdı cevap bekliyoruz.
---- ruhsatıma özürlü arabası olarak işlenmediği için malatya vergi dairesi işlem yapmıyor.
---- emniyet ruhsatıma özürlü arabası diye yazarsa vergi dairesi sadece ruhsatın fotokopisini bize getir işlemini yapalım diyor yani vegi dairesinde problem yok, emniyet problem çıkartıyor.

selam arkadaşım benim ruhsatta kullanım amacı bölümünde sakat arabası yazıyor.Benim sol bacagım sıgaradan kaynaklanan kangren sonucu kesildi.Burger hastalığı ismi.mtv den yararlanman için muhakkak ruhsatta sakat arabası ibaresi olması gerektiğini söylediler buda bende yazıyor.

bülent bey aracın plakasında tekerlekli sandalye amlemi var ruhsatda ise ( sakat arabası ) ibaresi yazılı.Benden ruhsatın fotokopisini kimliğin ve ehliyetin fotokopisini aldılar şin tamam gerisini biz hallederiz dediler.

Bu aşamada konu benim için biraz karıştı :p Şimdi ben sıfır otomatik vitesli bir araç almak istesem ve ehliyetime&raporuma otomatik vitesli araç kullanabilir yazdırsam bu ilk satın alımda ötv ve mtv vermiyeceğim anlamınamı geliyor? yoksa tek muaf olduğum mtv'mi? Rapor derecem %60 ve ortopedik engelliyim

Sol bacaktan sakatlık varsa, ÖTV'den de MTV'den de muaf olunur. Raporda "otomatik vites" ibaresi olması ve H sınıfı sürücü belgesinin bulunması yeterlidir...

Üst Alt