Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites araç alacağım. Eşim bu aracı kullanabilir mi?

omerkervanci

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar sol ayağımda polia sekeli var bende otomatik bir araç almak istiyorum ama sırf eşim kullanamıyacak diye bu işi sallıyorum ötv indirimli alacağım özel donanımı olmayan otomatik vitesli aracımı eşimin kullanmasına olanak varmı öyle bir imkan varsa bilgi verirseniz çok sevinirim

Sakat statüsünde satın alınan aracı maalesef araç sahibinden başka hiç kimse kullanamaz. Anlamsız ama uygulama bu şekilde

Bülent bey eşlerin rahatsızlığı aynı ise ve alınan raporda aynı ibareler yer alıyorsa eşler aynı aracı yinede kullanamazmı ?

Evet evet, eşlerin aynı sakatlığı varsa, aynı aracı kullanabilirler.

21 şubat tarihinden cumhurbaşkanlığına hitaben bir dilekçe yazmış ve sol ayak engelli olduğum için özel tertibatsız bir araç alabileceğimi ve özel tertibatsız bu aracı da evlilik sonrası edinilen malların %50sine sahip olan eşimin de kullanamamasının adil olmadığını belirtmiştim. cumhurbaşkanlığı bu dilekçemi emniyet genel müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Baskanlığına göndermiş. Bu başkanlıktan gelen cevap yazısı şöyle :"""
Sayın Gökhan ERDOĞAN

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinin 30.05.2011 tarih ve 10682 sayılı yazısı ekinde gönderilen 21.02.2011 tarihli dilekçeniz incelenmiştir.
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na bağlı Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 53 üncü maddesinde; “Malul, sakat ve engelli tarafından bizzat kullanmak amacıyla ülkemizden satın alınarak ilk iktisap edilen özel tertibatlı araçların tescil belgelerine, “Araç sahibi tarafından kullanılması zorunlu olup, Özel Tüketim Vergisi ödenmeden devri, satışı, hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde akden devri, tasarruf hakkının vekaletname ile devredilmesi, kiralanması, ödünç verilmesi, özel tertibatının kaldırılması veya değiştirilmesi yasaktır” şeklinde, 2. el araç olarak satın alınmış ise, “Araç sahibinden başkasının kullanması yasaktır.” şeklinde şerh konulur.” hükmü bulunmaktadır.

Bu sebeple özürlü aracı olarak kullanmış olduğunuz otomatik vitesli aracınızı eşinizin kullanması mümkün olmamaktadır.

Ancak, konu Genel Müdürlüğümüzce yapılan Yönetmelik değişikliği kapsamına alınmış olup, sonuçlandığında trafik tescil kuruluşlarımıza ve ilgili kurum ve kuruluşlara bilgi verilecektir. İyi günler dileriz.""""

bilgilerinize. umarım olumlu yönde sonuçlanır ve engellerden biri daha kalkmış olur.

Evet, bu konunun da dahil olduğu bir çok kısıtlamanın ortadan kaldırılması talebimizi yıllardır iletiyoruz yetkililere... Dilerim yakın zamanda olumlu bir düzenleme gerçekleştirilir.

diğer konulardaki engellerde olduğu gibi bu konuda da sadece forumda yazmak değil bireysel ve/veya toplu olarak birşeyler yapmak lazım. talebi yazılı hale getirmek lazım. özürlüler idaresi ilk ulaşılacak ve başvurulacak yer veya engelli milletveileri ki meclisin internet sitesinden iletişim bilgileri yakında yer alır. bu kurumları ve şahısları tabiri caiz ise dilekçe bombardımanına tutmak lazım. yoksa sadece burda konuşmak "körler sağarlar birbirini ağarlar misali" pek bir işe yaramaz diye değerlendiriyorum.

yurt dışında gelen araçların satışı 10 yıl cok zaman bu konu ile alakalı bir mail trafiği başlatabilirmiyiz

OTURAN BOĞA ABİDEN RICA EDERİZ

Bu konu hakkında bilgi sahibi değilim ama bir duyumumu sizle paylaşmak isterim,geçen hafta blomberg tv de Ali Tezel programında benzer bir soru sorulmuştu,cevap olarakta;sakatlık statüsündeki özürlü kişiye vergi indirimlerinle alınan aracı o kişi kullanamıyacak durumda ise(kullanmayı bilmeyebilir)noter vasıtasıyla bir kişi yi(3.derece akraba)şöför ,kullanıcı olarak belirleyebilir'''şeklinde bi cevap vermişti hatta yanılmıyosan Aydın Menderes sözü geçmişti..

Yanlış hatırlıyo veya aynı konu olmayabilir,yanılabilirim...incelemenizde yarar var diye düşünüyorum...iyi günler...

Üst Alt