Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik araç kullanabilir ibareli kişiler yurt dışından nasıl otomobil getirtebilir?

halil gökçe

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Sn. Oturan Boğa, H Sınıfı ehliyetim var ve otomatik araba kullanır ibaresi bulunuyor, ben bu şartlarda yurt dışından otomatik araba getirtebilir miyim, getirtebilirsem nasıl getirtirim,
ayrıca motor hacmi ne kadar olmalı, motor hacmi dizelde ve benzinlide aynımı olmalı farklı olabiliyor mu.

Şimdiden teşekkür ederim. Şahsınızda tüm engelli dostlarımın Ramazan bayramını canı gönülden kutlarım.

benimde otomatik vites kullanır ibareli 'H' sınıfı ehliyetim var. Eğer raporunuzda otomatik vitesli araç kullanma gerekliliğiniz sol alt ekstremitede sakatlığa bağlı değilse alamazsınız. ülke içindede mtv den faydalanamıyoruz. benim öyle olduğu için söylüyorum.

Yurt dışından araç getirtemezsiniz. Yurt dışından gelecek araçta özel donanım bulunması şart. Otomatik vites özel donanımdan sayılmıyor...

Gaz-fren elle kumandalı özel donanma sahip aracı yurt dışından ithal edebilirsiniz. Bunun için oranın bir önemi yok

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim bülent bey.
Madem öyle size zahmet şu sorumada cevap verebilirmisiniz.
Otomatik araba kullanır yazan bu ehliyetimle ben bu şartta yurt içinden indirimden faydalanabilirmiyim,
birde yeni bir aparat var muhakkak bilginiz vardır manuel vitesli bir araca otomatik vites topuzlu bir sistem var bunu manuel bir araca uygulayıp engelli plakası alabilirmiyim.
Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

Bülent bey facebook'ta üyeliğiniz varsa bana davet gönderirmisiniz.

Sol bacağınızdansa sakatlığınız, evet, yurt içinden alacağınız otomatik vitesli araç için ÖTV-MTV istisnasından yararlanabilirsiniz.

Triptonik vitesl otomatik vites statüsünde sayılır mı bilmiyorum.

Sayın oturanboğa,
Sol Alt ekstremite konusunda ÖTV kanununda yapılan yasal düzenlemeye gerekçe olan şey
"Sakatların sınıflandırılamayacağı" konusu ise, aynı durum gümrük mevzuatını da bağlamaz mı?
Yani neden yurtdışından ithal araç konusunda hala "özel tertibat" aranıyor.
Bu konuda son bir gelişme var mı? Yani ithal konusunda bir girişim söz konusu mu?

Neden bunu sorguluyorum?:

Kendi durumum şu: Sol alt ekstremite polioyum. Sıfır veye sıfıra yakın araç alacak ekonomik güçte değilim. Ülkemizde 5000 - 6000 TL fiyata otomatik vitesli araç yok. Var olan da kullanılamaz halde. Aldım ve başım dertten kurtulmuyor. Şanzıman sürekli problem. En ucuz binilebilecek kadar sağlıklı olanı 15.000 TL civarı. Buna gücüm yetmiyor. Bu fiyattaki araç yurtdışında 2000 - 3000 avro.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim.
Saygılar.

euygun75;

2.000-3.000 avro yurt dışı araçları artık getiremiyorsunuz. her halukarda yurtdışı-yurtiçi 7-8.000 bin avro yaklaşık 15.000 tl yine vereceksiniz otomatik araç için (ithalatta 3 yaş sınırı).

euygun, henüz bu konuda bir düzenleme yok. Yani, mantık olarak yurt içi alımlarda yapılan düzenleme yurt dışına da uyarlanır ama, nasıl ve ne zaman olur, bilemiyorum.
Yalnız, bir de ithalatı özendirici şeylerden kaçınmak gibi bir tutum vardır. Bu tutum olası bir gelişmenin önünde en büyük engel bence.

referandum sonucu tanınan haklarda engellilerde ayrım yapılmaması konusunda bir yazı gördüm. yapılan bu yasa değiikliği ile yurt dışından gedirtilen araçlarda özel tertibat ile otomatik vites arasında neden ayrım yapılıyor. benim de ehliyetim de otomatik vitesli araç ibaresi bulunmakta. Yurt dışından araç almayı düşünüyordum. Sizin açıklamalarınızı görünce şaştım.

mimfatif derdimiz aynı kardeş
o değilde yurt dışından araç alacam
ondada hareket ettirici aparat isterler diyee korkuyorum

Üst Alt