forumcu tekrar merhaba...
Sağol, Allah senden de razı olsun... elbette ki önemli olan en iyi şekilde duymamız, ancak reklamlara kanıp da ne diye gereğinden fazla para verelim ki? oticon agil'in 3 boyutlu ses özelliğinden için söylüyorum bunu. firmalar, mallarını pazarlarken kulağa hoş gelen böyle teknik bazı kavramlar atarlar ortaya; 3 boyutlu, otomatik adaptif mikrofonlu, 32 kanallı gibi... bunların mutlaka bir faydası vardır ama aradaki fiyat farkını hak edecek bir fayda değildir hiç bir zaman. söz konusu özelliğin yararlılığı, bağımsız bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış mı? ne yazık ki çoğu firma buna cevap veremiyor. oticon gerçekten de iyi bir markadır, ben de bu markanın sumo dm model cihazını kullanıyorum ve de memnunum ama reklamlarında bahsedildiği kadar da yüzde yüz fayda elde edemiyorum hiç bir zaman. özellikle gürültülü ortamlarda beklediğim verimi alamıyorum. dolayısıyla bence bu kadar para vermeniz gerekmez. 2000-3000 liraya son derece gelişmiş özelliklere sahip kaliteli bir cihaz alabilirsiniz. widex-phonak ve oticon'un bu fiyat aralığındaki size uygun olan cihazlarını deneyin. özellikle gürültülü ortamlarda mutlaka deneyin. dışarıda denemenize izin verilmiyorsa, mesela oradaki TV veya radyoyu açtırın, sesini de biraz fazlaca açtırın ve o gürültüde karşınızdaki kişiyle sohbet edin, bakın bakalım ne derecede anlayabiliyorsunuz. bu denemelerden sonra en hoşunuza gideni alın.
son olarak, iCom sadece phonak'ın Core serisi cihazlarıyla uyumludur, oticon'larla kullanamazsınız. ama oticon'un da buna benzer yardımcı araçları var, streamer gibi...