Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon Sumo DM'den daha güçlü bir cihaz hangisi acaba?

dsl208u

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba 10 yaşındaki kızımın doğuştan heriki kulagında ileri derecede işitme kaybı var
3yaşında cıhaz kullanmaya başladı
2yıl starkey kullandı
4yıldırda oticon sumo dm kullanıyor vede buna bağlı olarak oticonun FM sistemini
cihazlar biraz özelliklerini yitirmeye başladı FM sistemle de bağlantı sorunu yaşıyoruz sürekli
2-3 defa da tamir gördü (hem cihazlar hemde FM sistemi)
yeni bir cihaz almak istiyorum
otıcon chılı yı almak ıstedım ama sumo dm daha güçlü bir cihaz chılı isteklerinizi karşılamaz dediler(idis de)
forumlarda okudugum kadarıyla nadıa s iyi bir cihaz gibi görünüyor
acaba nadia s oticon sumo dan daha iyimidir
br>oticonun FM sistemiyle bağlantısı nasıl olur
yoksa tekrar otıcon sumo dm yimi alsam karar veremedim
4 yıldır cıhazın pilleri dahil herşeyi İDİS den aldım
ama oradaki personeli hiç begenmiyorum pazardaki kazpuz satıcılarından hiç farkları yok (ANKARA dakiler için söyledim diğer bölgeleri bilmiyorum)heriki cıhazıda deneyen varsa bilgilendirirmisiniz teşekkürler

naida'nın ses gücu sumo dm'yle hemen hemen aynıdır...
oticon'un fm sistemini naida ile de kullanabilirsiniz ama naida için DAI denen pabuç satın almalısınız. buna FM sistemi alıcısının kablosunu taktığınızda sorun yaşamazsınız. yine de cihaz almaya gittiğinizde yanınızda fm sistemini de götürüp orada deneyin düzgün çalışıp çalışmadığını test edin.

otıcon sumoyu ben 2 kere denedım kendı cıhazımdan ıyı gorursem almak ıcın ama hıc begenmedım konusmalar benım ses cıkısı daha dusuk cıhazım kadar bıle anlıyamadım konusmaları ses yuksek ama napıyım konusma anlamadıktan sonraq ses gurultusunu
nadıa s x up cok daha guzeldı

dls208u , idis hakkında size katılıyorum. Ben de ankaradaki bayilerine gittim. Gördüğüm en kalitesiz bayilerden. Bir daha gitmem.

Kızınızın işitme testi değerleri nasıl .Eğer yüksek frekanslarda kaybı fazlaysa ( 2000 hz ve ötesi ) , phonak naida s up serileri faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Allah kolaylık versin.

Sumo 'dan ötesi yok şimdilik fakat Naida S serileri Sumo ile aynı güçte ve full dijital olduğu için daha temiz sesler ve daha iyi bir anlaşılabilirlik sağlayacaktır büyük olasılıkla... Hem Naida S serileri nem ve suya karşı dayanıklı olduğu için çocuklarda tercih etmekte fayda var.. Sonuçta çocuk bu terler falan... Hatta yanılmıyorsam pediatrik modelleri de var...
Zamanında bende çok terlediğim için verdiğim tamir paralarını biliyorum....
Naida S serisinin tek farkı fiyatı.... Naida S 5 tek olarak alırsanız 3350 tl ama 2 tane alırsanız 4500 TL 'yte alırsınız...
Devlet hastanesinden rapor aldığınızda Naida S serisinin fiyatı düşüyor bunu da bilin...
Ayrıca cihaz başına yaklaşık 500 TL devlet geri ödüyor...
Hunsal'ın dediği gibi eğer FM sisteminiz sağlam ise DAI denen pabuç alırsanız kullanabilirsiniz...
Aktifduyu ve Duysel benim şahsen tecrübe ettiğim ve en iyi ilgiyi gördüğüm 2 firma.. İstanbul için ...Ankara'da da değişeceğini çok sanmıyorum... İkiside satıyor Naida'yı...
Ben aktifduyu'dan alacağım... Söz verdim çünkü...

Kolay gelsin...

çok teşekkür ediyorum verdiniz bilgilere
kızımın işitme problemi ileri düzeyde 1000hz den sonra düşüyor
bbilensoy
user-offline.png

Naida S 5 tek olarak alırsanız 3350 tl ama 2 tane alırsanız 4500 TL 'yte alırsınız... demişsiniz
acaba gidipte fiyat aldınızmı?
çünkü kendi sitelerinde tek fiyatı 2850tl olarak görünüyor (Phonak işitme cihazları fiyat listesi)

shukufe
user-offline.png

yazdıklarınızdan yanlış anlamadıysam siz oticon sumo yu ve nadıa s x up cihazlarının her ikisinide denediniz ve
nadıa s x up a gelen seslerin daha anlaşılır olduğunu söylüyorsunuz bunu teğit etmemim sebebi kızım daha küçük olduğu için kulağına yüksek ses geldiğinde kıstırmak için duyduğunu söleyrek bizi kandırmaya çalışıyor cihazdanda tam olarak randıman alamıyor
yetişkin birisinin testi daha doğru olur
birde DAI denilen pabucun fiyatını bilen varmı?
boyutları nasıl?
DAI yi takdığımızda cihazlar cok büyürmü ?
kızımın kulağında sıkıtın vermesini istemiyorum
devletten ödeme alabilirsiniz demişsiniz nasıl bir prosüdür işliyor bu konudada bilgilendirebilirmisiniz
çünkü okulların yarıyıl tatilinde bu işi halletmek istiyorum
kusura bakmayın biraz cok oldu ama herkese şimdiden teşekkürler

yok yoook sız ısıtme kaybını helede cok ılerı ısıtme kaybını nereden bıleceksınız nasıl duydugunu:( cok yuksek ses hıcbır zaman konusmaları ıyı anlamak degıldır bılakıs cok yuksek seslerde konusmalar guzel anlasılmaz bunu bılın ısterım
ben cok ılerı ısıtme kaybımla 135 140 db ses cıkıslı cıhazımdan daha verımlı olursa dıye sıtede cok ılerı ısıtme kayıplı arkadaslar otıcon sumo dm kullanıyoruz memnunuz dedıklerıne bakarak bır denedım begenmedım ondan bırdaha denedım ama begenmedım hıc
phonak satan aktıf duyuya gıdınce ıyı bır odyometrıste denk geldım bana cıhazların ıstedıklerımı denettı coook mutlu oldum ıyıde anlattı
parada kıymetlı ama ben denedıklerım ıcınde 3350 lıralık olanını daha ustun gordum
baska 1400 lıraya 2000 lıraya olanlarıda guzeldı ama o begendıgım cıhazdan daha cok verım aldım
cıhazları tek alınca tam fıat ıstıyorlar cıft cıhaza pazarlık edebılıyorsunuz
bu 3350 lıralık cıhaz ıcın cok dıl doktom ama satıcı nuh dıyor peygamber demıyor cunku benım bır kulagım var
o dedıgınız DAI cıhazını bılmıyorum zaten dudak okumaya odaklanarak konusmaları anlıyor cıhaz takmassam hıc ses duymuyorum
cocugunusa sgk kurumu cocuk ıcın olduguna bız buyuklerden daha cok odeme yapıyor bunun ıcın devlet hastanelerınden rapor cıkaracaksınız ondan sonra o raporla cıhaz alacaksınız

merhaba.siz naida v ile naida s v karistirmayin.bbilensoy devletden yardim konusunda size bilgi verir.benim bildiyim her cihaz icin 500tl veriyor devlet.biz 3 kisi 6 cihaz almak istiyoruz,siz de bize katilirsaniz cooooooooooook buyuk bir indirimle cihaz ala biliriz.2tane de s9 ben almak istiyorum ama bakude yasadigim icin biraz sorunlu..en ust duzey cihaz zaten naida s9dur.beni de cihaz saticisi olarak bilmeyin,shukufe,bbilensoy,nuran,hunsal benim bu siteye nasil geldiyimi biliyorlar.ama benim dediyim fiyatlar bu ayin sonuna kadar gecerlidir.kim almak isterse beni arasin.qasanovqurban84@mail.ruALLAHIMA KURANIMA yemin ediyorum ki dogru soyluyorum,1 hafta zamanimiz var.Shkufeciim,sen niye almak istemedin cihazi?1tane de sen alirsan 4kisi 6 cihaz alicaiz.sana s5 fiyatina s9 aliriz

cunku gasanov kardas
ben cıhaz degıl sureklı fırma yanı bellı oturaklı olanını bırde odyometrıstın hasını arıyorum:)
bundan oncekı cıhazımı gumastan aldıydım 2850 lıraya 7 yol once fırma gaese satıldı hıcbır hızmet alamadım ılk ayarından sonra gaese gıttıgımde ayarını bıle bılmıyorlar gectım arkasına takılan hanı ayar yaparken takılan parca bıle mevcut degıl bıde bana baska cıhaz satma derdındeler
bundan cıkardıgım cıhazı kım sattıysa ondan dogrudurst hızmet alacaz buna ben yokum:mad: cıhazlar o kadar pahalı olamaz bıkerem bıze herhalde gelecekte vereceklerı hızmetlerın parasınıda yukluyorlar eee ben enayımıyım

Shukufe...
Phonak bir çok yere bayilik veriyor ve aktifduyu genel bayileri .Uzun süre de bu işi yapıyorlar ve hep Phonak satıyorlar...
Ben Aktifduyu'ya güvendim. Almak üzereyim ... Naida S serisi gerçektenm yeni bir model olduğu için bizi yarı yolda bırakacaklarını sanmam....
Gerekirse yurt dışı ile de irtibat kurarız...
Sen işitme cihazın için yurt dışına yazdın mı sanırım sana yardımcı olmak isteyen bir bayan vardı...
Sorununu yurtdışı çözer senin .. Ama yazman gerek ...
Bir de bu kadar karamsar olma ne olur...
Diyelim ki aktifduyu sana hzimet vermedi... Götürürüz duysel'e parasıyla yapar...

Üst Alt