Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon opn almayı düşünüyorum. Ne dersiniz?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Çok değişik bir cihaz. Yani cihazı taktığımda seslerde yükselme olmuyor ama sanki konuşmaları anlamam daha yükseldi. Gürültülü yerlerde mıy mıy konuşan arkadaşımın sesini duymaya başladım.

Yani cihaz sanki daha fazla ses vermeye değil, konuşmaya odaklanıyor.

Mesela bugün aşırı kalabalık bir yerdeydim. Sırf konuşmalar duydum. Sonra cihazı bir çıkardım meğersem ortamda bir de bangır bangır müzik çalıyormuş.

sanki konuşmayı anlamam daha arttı ya da daha az dikkat etmem gerekiyor. Acaba bu placebo etkisi mi? Yoksa bir işitme cihazından ne beklemeliyim?

korkunç bir fiyattan söz edince insan huylanıyor. Odyometriste dedim sen not al üzerinde dururuz. İstersen filtrelemeyi kapatabilirim ama ben senin anlaman üzerine odaklandım dedi.

Cihaz modeli opn 1

bence reklamlari okuya okuya plasebo:eek:
ne guzel nimettir o sesler yuksekkende senin gerekliligin kadar ses yukselten isitme cihazi:p
simdiye kadar kullandigim cihazlar sesler yuksekkende daha yuksek, sesler normalkende rahatsizlik seviyesi az olurdu.
cok guzel deneyin, dikkatli deneyin.
ne kadar pahali bile olsa isitme dedrdi cekenler kirar sarar, yemesinden kisar alir bunu.
bide kendi deneyimimim; yuksek sesle anlama degil normal sesle anlama daha iyidir.

Sesler beni kesinlikle rahatsız etmiyor. Eski cihazlarımı dışarıda kullanamıyordum çünkü sesler gerçekten rahatsız ediyordu ve konuşmadan ziyade etrafa odaklanıyordu sanki.

Opn1 in teknik verilerine baktım sanırım gerçekten güçlü bir cihaz. 3 gündür kulağımda. İlk gün 8 saat 11 dk, 2. Gün 11 saat 26 dakika takmışım bugün de 4 saat 11. Dakikadayım.

Bir rahatsızlık hissetmiyorum, sanki biraz rahatladı insanlarla iletişimim. Dün manavda bir teyze ona bakmıyorken oğlum orada havuç gördün mü diye sordu bunu duydum, bugün çiçekcide tvdeki reklamı anlaşılır bir şekilde duydum ve kadın arkası bana dönükken anneler günü için mi diye sordu bunu da anladım.

Eski cihazlarımla da ev ortamında anlamam düzeliyordu, ama dışarıda takamıyordum. Bunla rahatladı sanki çevrem olumlu konuşuyor ama bir yandan da cihaz var diye olumlu konuşma zorunluluğu mu hissediyorlar acaba?

Merhaba,

Kanal içi cihaz kullanıyorum. Biri dün bozuldu, yarın gidip kontrol ettireceğim. Gittiğim işitme merkezi Oticon satıyor ve bana da önerdi. OPN serisinin kağıttaki özellikleri iyi görünüyor ama denemek lazım. Özelden ne kadar fiyat aldığınızı rica etsem yazar mısınız?

Ayrıca ortamda bangır bangır çalan müziği duymamanız kötü bir şey değil mi?

Hem müziği duyup hem de normal konuşmaları duymak benim için daha önemli.

Benim ayarlayamadığım sorunum da tam olarak bu. Sanırım dış sesler olarak cihazlarda ayar yaptıkları kısım oluyor. Mesela;

Yanımdaki kişi uzaktan gelen müziği rahat duyuyor ama ben duyamıyorum veya ortamda çok fazla gürültü olunca odaklanmam sıfıra iniyor.

Uzaktan konuşan kişiyi arkamdaki insan duyarken ben duyamıyorum. Neyse bu cihazı denemek istiyorum. Bilgi için teşekkür ederim.

Gamlı Baykuş

Oticon OPN 3 cihazını 2 aydır kullanıyorum. İlk kez cihaz kullanıyorum. 7 8 sene önce denediğimde bidondan ses gelir gibi ses geldiğinden cihaz kullanmayı tercih etmedim.
Şuanda senin yorumunun altına imzamı atarım. Aynen tarif ettiğin deneyimi şuanda yaşıyorum. Sanırım bu zamana kadar olan cihazlar bunu sağlamıyordu.
1 almana gerek yok 1 le 3 arasında sadece fiyat farkı vardır.
Fiyat konusunda yardımcı olabilirim. Öyle ahım şahım fiyatları yok aslında...Sadece satıcının NAMUSLU suna denk gelmeniz lazım. İSTANBUL da olanlar benimle irtibata geçsin.

Salim G.

yahuu arkadas ozelden yardim teklif edicegine yap sitede herbi sagira iyiliginide sana dua edelim cumlemiz:eek:
fiatini duzgunce yazsan olurmusun:eek:hadi nolursun, bende dusunuyorum denemeyi ama eldeki paralarla is gorebilirmiyiz ogrenirsek daha iyi olurdu.

Fiyat kimse paylaşamaz. Rekabet var. Ayrıca fiyatları belli ürünler ne kadar yukari yada ne kadar aşağıya fiyat verilebileceği her bayi tarafından biliniyor. Rekabete uymayanın. Bayiliği iptal edilir.

OPN nin liste fiyatını paylasabilirim ama.
Opn1: 10.000 Tl
Opn2 : 6750 Tl
Opn3 : 5750 Tl

Salim G.
izmirde opn 1 in liste fiyatı 11.000 ayrıca modeller arasında bence fark var en azından denedim yani. Opn 1 gürültülü yerlerde daha başarılı.

bomoism
Yeni gördüm.

odyometrist cihazları bana verdiğinde uyum sağlamam için arka plan seslerini bastırıp vermiş. Şu an cihaz çevredeki bütün sesleri alıyor. Kalabalık yerlerde hem müziği hem de konuşmaları duyuyorum. Son derece dengeli. Fakat randevu istedim kalabalık yerlerde arka plan sesini bastırdığı modu da eklemesini isteyeceğim cihaza. Telefondan uygulamada çevreye göre ayarlayabiliyorsun cihazı zaten. Şu an kalabalık konuşmalar için, tv için, araba için ayrı modlara ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.

Gamlı Baykuş

Salim arkadas liste fiati diyor. siz kazik yemissiniz o zaman 11bin liraya. bide rekabet var diyor. rekabet olunca anladigim cok indirim yapmalari lazim.
bana ipn 3 yeter, cunku ne kadar iyi cihaz olsada dudak okumadan konusma anlamam yok. bunada cok sukur. allah bunu elimden almasin.

GRAHAM BELL

Benim 11.000'e aldığımı nereden çıkardınız acaba? İzmirde liste fiyatının 11.000 lira olduğunu söyledim sadece. İnsanlara böyle kazık yemişsin gibi imalarda bulunman çok saçma. Opn 1'de konuşmayı anlamayı sağlayan teknolojiler iddialarına göre daha güçlü.

İstanbul'da bazı yerlerde liste fiyatı 11 bin bazı yerlerde 10 bin. Tabii pazarlık yaparak bu fiyatların altına almanız mümkün.

@Gamlı Baykuş Şimdi daha iyi anladım cihazı. Bilgi için teşekkür ederim. Ses modlarının olması iyi. Ben fiyat araştırıyordum fakat bu cihazların 2017 yapımı olduğunu okuyunca vazgeçtim gibi. 2 senelik cihaz mı almak yoksa son çıkan cihazları deneyip karşılaştırma mı yapmak mantıklı bilemedim.

Son düzenleme:
bomoism

esas kilit noktası burada platformları. mesela opn'ler oticonun volex platformu cihazları. teknolojileri üç aşağı beş yukarı aynı. opn'lerin üstüne opn s modelleri çıktı. yabancı forumlarda biraz araştırdım özellikle iki cihazı kullanmış insanlara baktım dedikleri şey gündelik kullanımda çok da fark olmadığı yönünde anladığım kadarı ile şarjlı olmuş, feedback sesini daha da çözmüşler ve 1-2 yazılımsal geliştirme var o kadar. ben de bunu düşündüm almışken s olanı mı alsam diye sonra da 2017'den beri milyonlarca satmış öyle ya da böyle piyasa edinmiş bir cihazı almayı tercih ettim. tabi ki zevkler ve renkler.

ama onun dışında zaten hmm bu modelin özellikleri iyi, o zaman bunu alayım diye yaklaşmamak gerekiyor. bütün markaları dene, belki liste fiyatı 11.000 lira olan opn 1 değil de liste fiyatı 5000 lira olan bir phonak seni daha mutlu edecek. bilemezsin.

Gamlı Baykuş merhaba, siz OPN1 mi aldınız yoksa OPN1 S olanı mı aldınız? Ve sanırım siz kulak içi modellerinden aldınız. Yani kulak arkası değil. Öyle mi acaba?

Ayrıca siya modellerini de denediniz mi? Bende araştırma aşamasındayım şu an.

Ve sanırım oticon'un dynamo ve sensei denemediniz. Denediyseniz bunları nasıl buldunuz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.

Son düzenleme:
Gamlı Baykuş

Evet cihaz deneme kısmına katılıyorum, phonak giriş seviyesi cihazını ve beltonun en yüksek modelini denedim, tabii phonak istediğim gibi olmadı fakat beltone ilk basit ayara göre iyiydi. Bugün Oticon OPN denemesi yapmaya gidiyorum bakalım nasıl olacak.

Respect4
hayır eski tip kulak arkası olan modellerden aldım, zaten 105 desibele kadar bir onlar çıkış verebiliyor. opn 1 modelini aldım opn 1 bte pp olarak geçiyor. siya modellerini denedim güzeldi aslında yani ses kalitesi anlamında bir fark göremedim fakat kalabalık yerlerde gürültülü yerlerde fark gördüm. dynamo ve sensei olanlarını denemedim hayır. siya zaten opn ile yakın bir cihaz sanırım 64 kanal değil de 48 kanal fakat opn 1'in sahip olduğu teknolojik ıvır zıvıra sahip değil.

bomoism
ben mesela beltone'dan hiç memnun kalmadım ki izmirde satışını yapan bayi şu ana kadar gördüğüm en ilgili yerlerden biriydi. ben de en pahalı modelini denedim fiyatı da hiç az değildi aslında opn 1'den bir tık daha uygundu o derecede ama hiç sevemedim ne yazık ki cihazları 1 saat zor dayandım eve gidene kadar. phonak'ın da üst düzey cihazlarını denemeni öneririm ne de olsa opn oticon ürün gamının premium modeli, phonak'ın da premium modellerini denemeden karşılaştırma yapmak adil olmaz...

Gamlı Baykuş

Phonak en üst modelinin giriş seviyesindeki cihazını (30, 50, 70 gibi modelleri var) denedim fakat iyi ayar yapılamadı bu yüzden verim alamadım. Beltone fena değildi ama detaylı test yapmadım. Bugün Resound Linx 3D denedim, en üstün bir alt modelini denettirdiler (621, 623 gibi modelleri var) ve Oticon OPN 1 ile aynı fiyata çektiler fakat OPN 1 almaya karar verdim. Kulak arkası modelini denedim, ayarları fena olmadı, şuan geçici olarak kulak arkasını aldım. Çünkü kulak içi kullanmak istiyorum, bu yüzden detaylı ayarları kulak içi modellerini aldığımda yaptıracağım. Tecrübelerimi cihazı alınca buraya yazarım.

OPN 1 almamın sebebi cihazın özelliklerinin dışında gittiğim işitme merkezinin çalışanlarının ilgili, alakalı ve cana yakın olmasından da kaynaklandı. Fiyatta çok yardımcı oldular. Oticon almak isteyen olursa özel mesaj atarlarsa adres verebilirim.

0pn 1 pp .kulaga takılan kalıpta ses alıcı hoparlor varmı .haftada bır fılıtre degıştırıyormus .

dexter
Benim bildiğim kadarıyla bte pp olanları kastediyorsanız onlarda kalıp içinde hoparlör yok. Cihazın içinde bulunuyor hoparlör.

Ama receiver dediğimiz kulak içi hoparlörlü cihazlar var. İnce hortumlu oluyorlar.
Kulak içi hoparlörlü cihazlar, hassas ve dikkat edilmesi gereken cihazlarmış bozulma ihtimaline karşı. Onun için ben de görüntüyü ikinci plana atıp bte pp modellerine yöneldim.

Otıcon opn 1pp denemedım ama duyumlara gore cok ıyı cıhazmış almayı dusunuyorum ınce hortumlu cıhazlar estetık olarak ıyı ama çok hasamış respect 4 kardesımızın dedıgı gıbı cabuk bozuluyormuş.iyi duyalımda estetık o kadar onemlı deyıl

Kulak içi istediğim için biraz bekledim almayı. Bugün kullanmaya başladım, bir kaç hafta kullanmam lazım yorum yapabilmek için.

slm arkadaşlar oticon opn s1 play cihaz aldım sarjlılakin 10 /15 dakika arada bir ötme sesi oluyor ses bozuluyor anlık oluyor tabi
aldıgım yere gittim ikinçi bir kalıp yaptırdım yinede oluyor bu sorun kullanan arkadaşlarda varmı acaba bilen kullanan arkadaşlar bilgilerinizi bekliyorum

Herkese merhaba,

1 sene sonra yorum yapmak istedim. Aldığımdan beri istediğim verimi alamadım. Maalesef tam 1. senesinde sağ cihaz bozuldu. Tamiri için servise yolladık.

Ben oticonu beğenmedim. Eski cihazım Resound markaydı ve 7 sene kadar kulladım Oticon gibi sorunlar yaşamadım. OPN 1 de özellikle görültülü ortamlarda çok sıkıntı yaşadım. Bu ayarı bir türlü tutturamadık.

Maalesef ülkemizde tüketici haklarının çok kötü olması sebebiyle bu cihazları yeteri kadar deneyip alamıyoruz. Ablam yurt dışında ve yeni cihaz bakıyordu, geçen hafta gittiği işitme merkezi 3 hafta deneme süresi ile cihaz verdi. Aradaki farkı anlayabiliyor musunuz.

Bu yüzden cihaz alımlarını kesinlikle aceleye getirmeyin. Bir kaç marka ve model denedikten sonra karar verin.

Merhaba ben de oticon nera 2 pro kulak içi kullanıyorum ama gerek kulak akıntısından dolayı cihazın sürekli ses alçalması yükselmesi gerek de gürültülü ortamlarda konuşmaları duyamamak gibi birçok sıkıntı yaşıyorum opn cihazlar iyi diye almayı düşünüyordum ama yorumunuzda beğenmediğinizi belirtmişsiniz işitme kaybınız kaç db merak ettim benim sol-sağ 50-55 db benim için şu an en büyük sorun kalabalık ortamlarda arabanın içindeyken falan yanımdakileri duyamamak :(
bomoism

marguerite21
hem kulak akintiniz var, hemde kulak ici cihaz kullaniyorsunuz.
bunun yanlis oldugunu odyometristlerinizin soylemesi lazimdi.
kulak akintisi hem cihazinizi bozar, hemde cok zarar verir hem isitmenize hemde kulaginiza.
once kulak akintisinin caresine bakin. doktora gidip tedavinizi yaptirin.

Merveaydin
ne yapacan son serisi diye paralar dokmeyi. en yeninin denenmemis soylenmemis yerleri mutlaka vardir.
reklamlarin allayip pulladigina cok fazla inanmamak gerek. yoksa cok secen ya naza, ya taza.

opn son seri degil...

Valla ben herşeyin son modeli iyidir diye düşünen bir insanim

Uzun vakit geçmiş ama ...

Respect4

Merhabalar
Konu hakkında uzun vakit geçmiş ama ilk defa işitme cihazı kullanacağım belki bir tavsiyeniz, mevcut duruma bir katkınız olabilir... Widex, phonak, coselgi, oticon opn 2 denedim.
Oticon opn 2 yi 24 saat deneme şansım oldu ve diğerlerine göre çok daha iyi verim alabildim.

Orta ileri derece durumdayım.
Saf ses sol 57 sağ 62
Konuşmayı ayırt etme biraz daha kötü durumda.
Cic cihazlara uygun olduğum söylendi tüm firmalarda fakat ben Oticon opn 2 minirite yi 24 saat kullanınca çok memnun kaldım ve aynı performansı cic den alabilir miyim endişe ediyorum. Ki şu an minirite modelini almaya daha yakın düşüncelerim.

İlk defa kullanacağım için sizlere bir selam vermek istedim...
İçindeki güzel sesleri dışardaki güzel seslerle buluşturamayan güzel insanlara selam olsun...

@marguerite21,
gürültülü ortamta gayet iyi bir çihaz opn play 1 iyi bir ayar yapılırsa cözülür sorun uzman işin egli olması lazım ben 4 yıldır kullanıyorum orta ileri derece

Üst Alt