elbette kişiye göre de değişir. dünyada kabul görmüş, kalitesi herkesçe kabul edilen belli başlı markalar var: oticon, phonak, widex, resound vb. gibi... bunların herbirinin de onlarca farklı modeli var. son yıllarda teknolojik gelişmelere paralel olarak işitme cihazları da bir hayli gelişti, çeşitlendi. aslında güvenilir markaların hemen hepsi işimizi görebilir. ama bunun için;
a) işitme kaybımıza ve beklentilerimize en uygun cihazı seçmek
b) cihazın program ve ayaralamalarının doğru yapılması
gerekir. Çoğu kez bu iki hususun da yerine getirilmediği görülüyor. Dünyanın en ileri teknolojiye sahip en pahalı cihazını da alsanız, programı düzgün yapılmamışsa o cihaz sizin için yetersizdir. Buna karşılık, giriş sınıfı tabir edilen çok ucuz ama kaliteli bir cihaz doğru ayarlanırsa son derece verimli olabilir de. Ayrıca bir araştırma yapılmış, cihaza çok yüksek fiyatlar ödeyince beklenti seviyesi de yükseliyormuş ve bu da cihazdan memnun olmama ihtimalini artırıyormuş. Örneğin ben, bir kulağımda bozulan cihazımın yerine düşük fiyatlı bir cihaz satınaldım. Tabii ki markası ve modelini, teknik özelliklerini uzun uzun araştırarak ve pek çok cihaz deneyerek aldım. Ve şu an çok memnunum.