Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ötenazi hakkı [Araştırma]

m.cay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba.

Adım Meryem. Ötanazi hakkıyla ilgili halktan bilgi toplamam gerekiyor ve en iyi sonuca buradan ulaşabileceğimi
düşündüm.Ötanazi ilgili açılmış bir konu buldum fakat yine de ayrı bir konu açmam gerektiğini düşünüp yeni konuaçtım. Fazla bir sorum yok, sorularda genelde aynı. Herkesin kendi düşüncelerini yansıtabileceği 6-7 adet sorum var.

1-Ötanazi bir insan hakkımıdır?
2-Hangi durumlarda ötenazi kabul edilebilir?
3-Ötanazi yi kabul etme hakkı kime/kimlere ait olmalıdır?
4-Dini inançlar ötanaziyi engelleyici olabilir mi?
5-Ötanazi intihar olarak nitelendirilebilir mi ?
6-Tıp camiasında belirli durumlarda ötanazi uygulandığını düşünüyor musunuz?(pasif ötanazi ,aktif ötanazi)
7-Ötanazi yasallaştırılmalı mı?

Ötanazi: Hastalığından ötürü dayanılmayacak kadar çok acı çeken veya bitkisel hayata girmiş bir hastanın.Doktor gözetimi altında, kendi rızasıyla yaşamına son verme isteğidir.Aktif ötanazi yüksek dozda ilaç verilerek yapılı. Pasif ötanazi hasta yaşam destek ünitesinden ayırarak yapılır.(hastanın besin ihtiyacının kesilmesi de ötanazi sayılabilir.)

otenazi konusunun baraya engelliler sitesine uygun bulmaniza sastim kaldim:eek::p heh engelli milleti nolsada:polum onlara yakisir dimesinemi geliyyi:pbiz engelliler eksigimiz olsada hayatta yasamak icin daha cok caba sarfettigimizden tabiiki yasama daha bagliyiz:eek:degme siz saglamlara tas cikartiriz hayati sevmekte:eek: ben sorulariniza cevap vermeyecegim. cunku hayati cok seviyorum.
su saglam milletide ayirimcilik icin, engellilerden kurtulmak icin iyi bi bahane olurdu otenazi diye bahanelere siginmalari dimi:p

yoo onun için değil tabiki de. Çünkü bende kimsenin ötanaziyi kabul etmesi taraftarı değilim. Bu siteye sormakta ki amacım acıyı hissetmemiş birinin bu konu hakkında empati kuramayacak olduğunu düşünmem. Hayata diğer insanlardan daha çok seviyor olmanız beni daha da mutlu eder ama birde sizin gibi düşünmeyenlerin düşüncesini öğrenmek gerek bence.Benim hakkımda yanlış düşüncelere kapılmanızı istemem. Eğer yinede böyle düşüneniniz varsa özür dilerim

ötenazi yasallaşmalıdır kanaatimce...bireyin hayatı kendisine aittir....o yaşamı tıbbi engelleri neticesinde yaşamak istemiyorsa ki illaki çok ağrılı bir hayat geçiriyor olması da gerekmez; psikolojik olarak yaşamak acı veriyorsa---kendisne ötenazi hakkı verilmelidir... Hasta kişinin sadece kendisi bu hakkı devletten talep edebilmelidir...İleri demokrasilerde insan hakları gelişmiştir ve ötenazi de yasal olmalıdır çünki en temel haklardan biridir ölmek isteme hakkı da...tıpki yaşamak istemek gibi...Fakat vurguladığım gibi; hasta yakınları değil sadece ve sadece kişinin kendi rızası ve yasal talebini devlet dikkate almalıdır!

Bugün okudum ben...
Bir anne bir çocuk...
Anne ,kendini asla affetmeyeceğini yazmış...

12 yıl önce dünyaya gelen kızı Nancy, doğar doğmaz menenjit geçirdi. Kör olan Nancy, yürüyemiyor, konuşamıyor, yemek yiyemiyor, günün büyük bölümünü acı içinde çığlık çığlığa geçiriyordu.
Kızının bu acılarına dayanamayan anne, Yüksek Mahkeme'ye kızının hayatına son verilmesi için izin davası açtı.

Solveus

Yanlis,"bireyin hayatı kendisine aittir" hayir kendisine ait deyildir,hepimizin hayati bizi Yaradana aittir.Bizim canimiz,hayatimiz,bize ait dediyimiz her sey bize sadece bi emanet,o kadar.ötanazi insanin kendi kendini katl etmek istemesi,yani intihar,kesinlikle heramdir ve aff edilmez gunah sayilir...hepimizin bi engeli var,bu bizim imtahanimiz,amma olum kurtulus mu? hayir,olum son deyil...
Engelli olmayan biri de hayatinin bi doneminde olmek isteye bilir,onu vaz kecirmek yerine"bu senin hakkin,bu insan hakki"demek ne kadar dogru?

ötenazi saçmalıktır insana hayata gelirken gelmek istediği soruluyor mu ki? Ölmek istediği sorulsun? Allah canı verir verdiği canı Allah alır Dünya güllük gülistanlık değil hiç kimse için.Ha insanların derdinin boyutu değişir ama kime sorsan en büyük dert onundur. Hasta olmayı biz istemedik hastalığı da Allah verdi ötenazi bence Allaha İsyan demektir bu da hiç bir dine hiç bir inanca uymaz. Ha kimsede hasta olmak ya da dert sahibi olmak istemez bu hayatta yaşananları sınav olarak görüyorum ben hem ne demişler Allah sevdiği kuluna dert verirmiş Firavuna sırf Adını anmasın diye bir baş ağrısı bile vermemiştir

Kıymetsiz hayatlar... Bence her insan beyninin gelişmişliği kadar değerlidir temel ihtiyaçlarını kendi karşılayamıyorsa işte o zaman başka, insanlara muhtaç olduğu için ne kadar gelişmişte olsa o insanlara muhtaçlığı oranında değersizleştiriliyor insanlar tarafından çünkü sen bana muhtaçsın durumu oluyor. Esas problem bence engelli bireyi devamlı olarak kendi temel ihtiyaçlarını karşılayabilir düzeye getirebilmek (Beslenme, Barınma ve Üreme) Eğer getirilemiyorsa ve başka insan olmadan kendi hayatını devam ettiremiyorsa belki o zaman bu konu tartışılabilir ama ana konu insancıl duygularla insan olabilmek şu anda dünyanın ne kadarı insancıl? Yada zaten çoğunluğu insancıl düşünemediği için şu anda sağlık problemi olmayan sağlıklı insanlar bile çoğunlukla temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Ötenaziyi getiren aslında insanların empati kuramaması ve insancıl düşünmeyip bencil ve kibirli davranması ? Dünya toplumunda yaptırım gücünü yani parayı elinde tutanlara bencilliği ve kibri unutturan birer aşı vurabilseydik sanırım sorun kökünden çözülürdü. Çünkü yaptırım gücüne ulaşanlar bencillikleriyle ve kibirleriyle ulaşıyorlar bu özellikleri olmasaydı zaten çoğu o konumda olamazdı yani aslında güçlü bir tezat... Büyük balık küçük balığı yer. Tepesine çıkarıp baş köşede oturtmaz olayı ne zaman ki empati kurarak büyük balık oluruz o zaman paylaşmayı öğrenip zaten büyük balık olmaktan vazgeçer ve temel ihtiyacımızı karşılayabilecek kadarıyla yaşamayı öğreniriz ama o zamanda başka bencil ve kibirliler büyük balık olurlar. Kısaca bu konu dünya toplumu olarak çözülmeli ve herkes ayağınıı yorganına göre uzatmayıöğrenip başkalarının hakkını gasp etmemeyi öğrenmeli buda Dünya keşke cennet olsaydı demek gibi birşey... Ne Dünya Cennet olabilir nede Cennet Dünya.

Otenazi gereklidir bana gore lakin gunumuz sartlarinda zor ama ileride torunlarimiz doneminde yani 2 kusak sonra konusulabilir olacagina inaniyorum.

Değerli kardeşlerim,

ötenazi, öte gitsin... Allah ın verdiği canı Allah alır ki zaten bize emanettir. şeytani bir sapkınlıktır berinazi...

Ötenazi başka insanların oyuncağı olmaktansa hiç olmamak adına yasal hale getirilmeli ve devlet bunun uygulanışını kolaylaştırmalıdır.

En iyi sonuç burada mantığını anlamadım ama ben beyin tümöründen öldüm ölüyom derken hayattayım niye ölmek isteyeyimki. O iyi sonuç kısmını yinede düzelt bence

Üst Alt