Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖSYM Engellilere Ek Puan veriyor!

Cengiz.34

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
[FONT=arial]TERCİH BİLGİLERİ[/FONT]
[FONT=arial]
1. Tercih102910101Bk. 75,173ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ (ADANA)/Eğitim Fakültesi/Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
2. Tercih102930053Bk. 2ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ (ADANA)/Eğitim Fakültesi/Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (İÖ)
3. Tercih107410066Bk. 75MERSİN ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
4. Tercih107710487Bk. 75MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ (HATAY)/Eğitim Fakültesi/Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
5. Tercih102010288-BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ/Fen-Edebiyat Fakültesi/Psikoloji
6. Tercih101050881Bk. 9,773ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/Açıköğretim Fakültesi/Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Açıköğretim)

[SIZE=5]SONUÇ:
[/SIZE]
[/FONT]
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ
HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM (AÇIKÖĞRETİM)
1010508816Genel
390,62407 (Engelli Ek Puanlı)
01/09-12/09/2014
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ BÜROLARININ BULUNDUĞU İLLERDE YAPILACAKTIR.

Puan sonuçları açıklandığında ek puan yazmıyordu yerleştirme sonucunda eklenmiş. Zaten klavuzda engelli öğrencilerin yerleştirme işlemleri tercihleri göz önünde bulundurularak Özel bir yöntemle yapılacağı yazıyor.

Ben Ek puan verilmiyor diye biliyordum. Bu puana gelen(390) pdr bölümleri var. ailem adana ve çevresi dışındaki yerleri yazmamı istemiyor. Şimdi bana 1.yerleştirmede aöf halkla i. geldi 2. tercihi de yapabilirmiyim. EK puan 2.tercihte de geçerli olur mu? Adana dışındaki yerleri sizce yazmalımıyım engelli olduğumdan dolayı(fiziksel+sonda kulanıyorum) ailem zorlanırım diye korkuyor.

PDR tm3 ile alıyor benim ek puansız tm3 puanım:367

bende girdim sınava ama dair bişey göremedim, demek ki sadece açıköğretim tercihlerine veriyorlar

bana örgün dış ticaret geldi ek puan da verdiler aöf için değil sadece 14 ek puan vermişler bana

Ben engelli olduğumu belirtmemiştim belirtseymişim keşke :) Bende sonda kullanıyorum arkadaşım ama yaşadığım yer dışında her yeri yazdım Sakarya'ya gideceğim şimdi eğer kendine güveniyorsan yalnız başıma yapabilirim diyorsan yaz sonsuza kadar ailene bağlı onlarla yaşayamassın ama diyorsan ki yapamam o zaman onlarla kalman daha doğru olacaktır.

İ.Ü uzaktan eğitim Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik yerleştim ama sınav sonucumda ek bir puan yoktu..başvuruda nasıl belirtmiştiniz engelliliğinizi?

engelli olduğumu gösteren rapor ve ek dilekçeyle kayıt bürosuna verdim. osym yi aramıştım ek puan var mı engellilere diye o yok demişlerdi
olduğunu bilseydim başka bölüm yazardım

mümkünse mesane genişletme ameliyatı olun kurtulun sonda daimi ise eğer kullandığınız sonda.
sorun yaşamazsınız

10.7. BEDENSEL ÖZÜRLÜLER
[FONT=Verdana]Bedensel özelliklerinde ağır derecede ve sürekli olarak işlev kaybı veya bozukluğu (örneğin, bütün düzeltmelere rağmen görme veya işitme gücünde tam ya da önemli ölçüde eksiklik) olması nedeniyle eğitim-öğretim hizmetlerinden yeterince yararlanamayan adayların seçme ve yerleştirme işlemleri, ÖSYM Yürütme Kurulunun saptayacağı bir yöntemle, özür türü, puanları ve tercihleri göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Bu durumdaki adaylar bir üniversite veya devlet hastanesinden alacakları sağlık kurulu raporu ile özürlerine ilişkin özgeçmişlerini ayrıntılı olarak anlatan bir dilekçeyi Başvurma Belgelerine ekleyeceklerdir. Başvurma işlemleri bittikten sonra gönderilecek raporlar işleme konmayacaktır. Bu raporlarda belirtilen özür dereceleri ÖSYM'nin görevlendireceği kurullarca incelenecek, adayların özürleri yüzünden ayrı bir seçme ve yerleştirme işlemine tabi tutulup tutulmayacakları bu incelemelerin sonuçlarına göre belirlenecektir. Raporları kabul edilen adaylar, ayrı salonlarda sınava alınacaklar ve gerekli ise kendilerine yardımcı verilecektir. Bu adayların ÖSS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ile tercih etti ise YDS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinde “Özürlü Salonu” yazılı olacaktır. ÖSYM'nin yetkili kurullarınca raporları kabul edilmeyen adaylar ÖSS'ye başvuran diğer adaylar gibi işlem göreceklerdir. Görmeyen adaylar sınava, kendilerinin kullanabilecekleri, görmeyenlere özel hesap makineleri getirebileceklerdir.

ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Linkte gerekli açıklamaları yapmışlar, bilseydim o şekilde başvuru yapardım[/FONT]

peki bende şeker+görme+şizofren toplam %90 rapor var acaba 2015 ygsye giriş hakkım var mı engelli olarak

Ösym Klavuzunda anlatıltığı şekilde başvuru yaparsan olur.

YGS Ne Kadar Ek Puan Geliyor ?

Foruma yeni üye oldum bedensel engelliyim. Bu sene ilk kez ygsye katılmayı düşünüyorum. Aldığımız puana ek olarak puan ekleniyor mu ne gibi ayrıcalığımız oluyor tam detaylı bilgilendirebilirseniz sevinirim

Puana gerek yok diye biliyorum para yatirip bankaya sinavsız kura ile girebilirsin. ?

yanlış anladınız galiba. Tercih yaparken benim girmek istediğim bölüm ygs1 206 puan fakat aldığım puan 180 bu durumda 26 ek puan geliyor mu ?

Üst Alt