sizden kültür alındı ve buna göre hangi ilaç duyarlı diye test yapıldı mı?crp 3-5-8 pek önemli değil deniyor.Okudugum genelde östemliyetitde sedimentasyon 1 saatte 50-80 arası çıkıyor diyorlar.Sizde nedir?Bende hastanede 3-4 ay iğne-serum olarak enfeksiyon tedavisi gördüm. Bende işin ilginci hep crp ve sedim düşüktü. (Enfeksiyon belirtisinin (pürülan akıntı) hemen ardından (1 hafta içinde) ilaca başlandı. Lokal yara yerinde mrsa,acinetobakter üredi.3-4 ay serum ile özel antibiyotik tedavisi ve debridmanlar sonrasında dirsekde akıntı azalmasını müteakip (bende kemige bulasmadı çünkü crp hep düşüktü dediler,kemik etrafı doku enfeksiyonu dediler, yüzeyel enfeksiyon dediler, 5-6 kez debridmanl (lokal yaranın neşiterle temizlenmesi)plastik cerrahi işlemi yapıldı..(Debridman lokal yaralarda antibiyotikden daha önemli diyorlar.Çünkü yarada mikrop eti kemigi ele geçirince, vucuda verilen antibiyotikler sadece yayılmayı engelliyor ancak mikrobun ele geçirdiği et ve kemik parcasına kanlanma olmadıgından (ölü doku) etki yapmıyor.O yuzden mikrobik yaranın debridman ile temizlenmesi gerek diyorlar. (yarı ameliyattır debridman. Ben de mesela kültür duyarlı antibiyotik tedavi olurken,aynı zamanda habire kültürde çıkıyordu. ;(Şimdi sizde dokuda ölü nokta var ve antibiyotik kullanıyorsanız,bence enfeksiyon etkilerini görmezsiniz ama mikrop ölü dokuda hazır olda bekliyordur. O yüzden o kazınmadan da rahat yoktur sanki. Debridman o yuzden önemli sanırım. (Kazınınca var mı bakın onu da tam bilmiyorum .....Bağışıklık gücü çok önemli, eğer mikroplar aşırı üremedi ise onu biliyorum.). Ben de debridman ile kazındı gibi sanki. Akıntı bayağı azaldı çünkü). Daha sonra ise plastik cerrahiye sevk oldum ve de orada vucuttan iyi kanlanan damarlı bir doku flep olarak açılan yara yerine alındı ve takıldı ameliyat ile. 10 gün daha aynı kullandıgım serumlu antibiyotik tedavisi devam edilip eve çıktım. Şu an 45 gün geçti. Şu an her hangi bir sorun yok gibi... Tabi endişe içinde oluyor insan tekrarlar mı diye??? (Doktor arkadaşlar 30 günde bir şey olmadı ise olma ihtimali yok denmez ama genelde de sorun olmaz diyorlar ama tabi insan korkuyor her zaman. . Aranızda "sen tedavi oldun" denilip de ve de "enfeksiyon belirtileri geçip" de, (aynen siz de "ben iyi oldum" diye ikna olduktan sonra) (mesela 1 aydan sonra) yeniden hastalıgı nükseden var mı? (saygılar)
O arada flepten bahseden arkadaşa bir bilgi:Tıbbi makalelelerde östemliytit için, eger yara açık ise uygun ilaç ile birlikte, kaslı deri flebi ya da fasyokutan flep enfeksiyonu tedavide yardımcıdır diye yazıyor. (ilgili bölgede kanlanma iyi olunca tedavi için iyi oluyor diye.....)