Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖSS için sağlık raporu..?

özer özkan

Aktif Üye
Konular
113
Reaksiyonlar
1
össye girmek için % kaç sağlık raporu almamız lazım
bana yardımcı olun

Sakat statüsü için %40 oran şart. Her ne için kullanılacaksa kullanılsın %40 ve üzerinde rapor olmalı...

pardon arkadaşlar benim anlamadığım neden öss de rapor kullanılıyor. bende bu sene öss ye girecem. rapor nerde ve niçin kullanılıyor. tşkler..

Sen engelli olarak öss ye başvuracaksan ve bu amaçla rapor alıyorsan 'Özürlü Sağlık Kurulu Raporu' alacaksın ve ne için diye sorduklarında 'Durum Bildirir Rapor' istiyorum diyeceksin.

benim demek istedğim:
1-ben bu sene öss'ye girecem
2-raporum da var. %40
3- bu %40 lık rapor ne işime yarar.

hani puanlamada mı bana yarar. yoksa sınava daha yakın bir yerde girmem de mi yardımcı olur?

tşkler...

bu rapor öss sınavını kazandığın zaman yerleşmede öncelik sağlanacak.sınavda sana özel salonda gireceksin

valla ben bu işten hiç bi şey anlayamadım.bu sene son sınıftayım benim bildiğim okul,bizi internetten kayıt etcek ve korkum benim o kayıtlar sırasında gözden kaçmam.çünkü normal bir okula gidiyorum ve rehberlik öğretmenine sordum o da bilmiyor.nasıl engelli raporunu ösym yollıycaz o öss forumda öss şıkkı var mı bilmiyorum şimdiden uykularım kaçıyooooo....

çok teşekkür ederim soracağım o kadar soru var ki .öss'de gerçekten engellilerin yerleştirmede avantajı var mı?ben % 45 engelliyim.lütfen 2009 öss gireceğim başlığında yazdıklarımı okur musun?orda durumumu ayrıntılarıyla anlattım.bu benim için çok önemli.ilgin için teşekkür ederim.

Arkadaşlar Sağlık Kurulu Raporunuzu OSYM ye verdiğiniz zaman ortapetik engelliyseniz. size giriş katında sınava girmeniz sağlanıyor.
Eğer Görme engelliyseniz. yazıları okuyamıyorsanız. Size 2 tane öğretmen veriliyor. bir tanesi size soruları okuyor diğeri de cevaplıyor. Yani tek olarak bir sınıfta sınava giriyorsunuz. Ayrıca şekilli sorulardan muaf oluyorsunuz. Mesela matematik ten ve geometriden şekilli ve harita olan sorulardan sorumlu değilsiniz.

Ayrıca en az %40 olan Sağlık Kurulu Raporunuzun aslını ve aslı gibidir onaylısını OSYM yebaşvururken vermelisiniz.

BAŞVURUDA verilen engel durumumuzu gösteren belğe orjinaslimi ekte verilecek yoksa
fotokobisi eke zımbalasak olurmu

arkadaşlar bizzat bu sene kendi kaydımı yaptığım için söylüyorum öss için başvuru yaparken ya aslını eke koyacaksınız yada aslının noter onaylısını eke ekleyeceksiniz
bir kimlik biir rapor birde dilekçeile başvuru yaparken de engelli başvuru yapacağınızı söyleyin... onlar ztn size sorarlar. ki onların önündeki bilgisayarda da rapordaki özür oranı özür sebebi fln her şey var....

bunların tam sonucunu kendim bu sene ygs ve lys 1 e girip sonuçlar açıklandıktan sonra ve yerleştirme yapılırken nelere göre yerleştirildiğini sizlere kendim anlatacağım....

Ben bu konuyu açmıştım ama hep olumsuz şeyler dendı.bende girecem benim amacım uzak yer verilıyordu artı 2.veya 3. Kat.
Ben şunuda duydum dogrumu bilmiyorum engeliler 10 puan üzeri terçıh yapabiliyor.ben rapor vermedim sadece forum doldururken engeli ibaresi ve tekerlekli sandalye bagımlısı yazdım.

Arkadaşlar engellilere ekstra puan verilmiyor... bu konu kesinleşti... çok uzun bir aradan sonra siteye geri döndüm... fakat bazı üniversiteler bazı(dikkat edin her üniversite değil!) bölümlerine engelli kontenjanı ayırıyor... oraya engelli olarak girebiliyorsunuz. fakat bu engelli kontenjanı olan üniversiteler ve hangi bölümlerde engelli kontenjanları olduğu ve ne kadarlık kontenjanı olduğunu malesef bende tam detaylı olarak bilmiyorum...

Üst Alt