Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik engelliler üzerine psikoloji alanında bir araştırma

bpa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Toplumumuzda ortopedik engelli bireyler için yapılan araştırmalar sınırlı sayıdadır. İnsanlara farkındalık kazandırmak adına bu alana daha çok değinilmesi gerektiğini düşünerek bu alanda bir araştırma yapmaya karar verdim. İsmim Pelin, psikolog olarak çalışıyorum, araştırmama katılmayı düşünen ortopedik engelli bireyler olursa ve benimle iletişime geçerlerse sevinirim.

mail : bskpln@hotmail.com

Ben sizinle iletişime geçmek isterim meyil adresim var bu siteye gönderirseniz benim meyilime düşer.

bpa yardımcı oluruz tabiki ancak biraz daha detay ltf anket mi dolduracağız, yüzyüze mi görüşülecek, telefonla mı?...

yaklaşık olarak 90 sorudan oluşan bir araştırma, soruları mail aracılığıyla gönderebilirim. Word dosyasında soruların cevaplarını (X) işaretiyle işaretleyip bana cevaplarını maille geri gönderebilirseniz sevinirim. Sorularda isim sorulmamaktadır. Soruların cevaplarını bireysel değil toplu olarak değerlendirilecektir, cevaplar gizli olarak bende kalacak.

mail adresinize yazdım, anketi bekliyorum. Kolay gelsin.

Not: Eğer soruların birşeyleri değiştiremeyeceğini algılarsam cvplamayabilirim, şimdiden mazur görün.

Pelin hanım benim meyilime anket falan gelmedi işlerim biraz hafifledi meyilinizi gördüm açtım fakat anket falan yoktu

bpa

araştırmaya tabiki katılırız herkes bir araştırmalar yapıyor ama sonuçta ne oluyor ben onu anlamıyorum ne degişecek

Berke Bey,
Merhaba

Araştırmanın sonuçlarını size istediğiniz takdirde iletebilirim. Yapılan araştırmalar sonucunda çözüm önerileri getirilebiliyor ve nelere dikkat edilmeli daha faydalı olarak neler yapabiliriz bunların üzerine düşünülebiliyor. Ben kendi adıma engelli bireylere ve ailelerine ücretsiz psikolojik destek vermekteyim. Psikoloji alanında uyguladığım testler neticesinde nasıl daha faydalı olunabilir bunun üzerine çalışıyorum. Umarım verdiğim bilgiler aydınlatıcı olmuştur. İyi günler

Merhaba Pelin hanım,
Bende doğuştan ortapedik engelli bir birey olarak Projenizi çok beğendim , çok iyi düşünmüşsünüz lakin bu konuda benim düşüncem , bu zamana kadar illaki yapılmış bir kaç adet anket , araştırma v.s. yapılmıştır.Ama bunlar hep engelliler üzerinden yapılmış şimdi bir engelli olarak verilecek cevapları az çok biliyorum / biliyoruz , benim şöyle bir önerim olacak bu araştırmalara sürekli evde yaşayan evden çıkmayan yada çıkarılamayan engelliler var.Acaba onlarla birlikte yaşayan aileleri yada artık kimlerle yaşıyorsa onların düşüncelerini öğrenmek , engellilere neden evden dışarı çıkarmadıklarına diar fikir sahibi olsak daha mı faydalı olur.Hani bi de bu yöntemi mi denesek.?

Pelin hanım Ferhat Kurt'un yorumuna katılıyorum araştırmalar hep sağlığı yerinde olup sokakta caddede ve bulvarda karşılaştığımız engelliler değilde Ferhat arkadaşımızın dediği gibi sosyal hayattan kopmuş engelliler üzerinden yaparsanız en azından devletin görmezlikten geldiği konuyu siz dile getirmiş olursunuz...

Merhaba pelin ben meyil adresimi sana gönderdim bu gün baktım meyilime henüz anket gelmemiş

Ferhat arkadaşımıza katılıyorum ortopedik engelle psikoloji sorunu bağdaştırmak anlamsız. üstünde engelli etiketi oldu diye psikoloji bölümünün yüksek lisans ve doktora tezi olması gerekmez. Kendi tez çalışmanız ve derece almanız için değil insanlığa hizmet için gerçekten bir sorunu çözmek istiyorsanız arkadaşımızın belirttiği gibi aile gücü altında mahkum yaşayan sosyal hayattan kopan engellileri ve aileleri araştırın, askerlerin psikolojik sorunlarını araştırın, içki ve uyuşturucu kullanıcıların ve ailelerinin psikolojik problemleri, maden işçileri ve zor şartlarda çalışan işçi ve ailelerin psikolojik sorunları vb tez konusu yapın, engelli etiketinden daha zor ve daha ağır bir sürü problemler var toplumda. Ortopedik engelli siz gibi başkası gibi biridir, hayatını kolaylaştırmak için transfer aracı kullanıyor tıpkı sizinde ve herkesinde ayakkabı araba gözlük bisiklet vb araçları kullandığınız gibi, sizin ve başkası gibi psikolog, öğretmen, sosyolog, mühendis, doktor gibi işlerde çalışmaktadır. Siz ve herkes gibi evlidir çocukludur, siz ve herkes gibi araba kullanıyor spor yapıyor dans ediyor gezilere eğlencelere pikniklere katılıyor, siz ve herkes gibi hastalanıyor doktora gidiyor herkesten tek farkı etiketli olması bu etikette bir psikolojik sorunun işareti değil.

Anketi yanıtlayıp gönderdim, teşekkürler...

Merhaba Çetin Bey
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ortopedik engelli bireylerin sorunlarına değindiğim için yüksek lisans veya doktora çalışmalarımda artı bir derece kazanmıyorum. Yani yapmış olduğum çalışmada sizin ima ettiğiniz üzere zerre kadar bir çıkar ilişkisi bulunmamaktadır. Başka bir konu seçseydim belki daha az yorucu olabilirdi. Önyargılı yaklaşıyorsunuz ve ortopedik engelli bireyleri evlerinden çıkartmak için nasıl çalıştığım hakkında da en ufak bir fikriniz yok. Ben zaten engelli bireyleri diğer bireylerden farklı görmüyorum, bu noktada hemfikiriz. Yapmaya çalıştığım şey de bu bireylerin psikolojik problemleri üzerine çalışmak ve düzeltilmesi için, normal hayata katılabilmeleri için destek vermektir. Yapmaya çalıştığım, engelli bireyleri evet psikolog, sosyolog, öğretmen, mühendis olabilmeleri için desteklemek ve sorunlarını çözmeye çalışmaktır, evlerinden çıkmayan engelli bireylerin olduğu bir ülkede bir psikolog olarak, engellilere psikolojik destek veriyorum. Siz de bu çalışmanın altında bir art niyet arıyorsanız, sizin fikriniz der geçerim. Yapmaya çalıştığım zaten toplum tarafından yaratılan bu etiketin ortadan kaldırılması için çalışmaktır.
Umarım cevabım açıklayıcı olmuştur. Saygılar

Merhaba Ferhat Bey
Bu konuda zaten aktif olarak çalışıyorum.
Evden çıkmayan engelli bireyleri evden çıkarmak için aileleriyle ve kendileriyle çalışıyorum.
Önerileriniz için teşekkür ediyorum =)

bpa

Bir konuda açık olmam gerekirse bu tür çalışmaları gördükçe insanlara faydalı olmak istediğim kadar ticari bir malzeme olarak kullanılmak endişesini de duymuyor değilim... Bu yüzden bu açıklamanızın şahsen beni endişelerim hususunda rahatlattığını belirtmeliyim. Teşekkürler...

Bu arada anketi yanıtladım ve gönderdim...

İyi Çalışmalar.

Merhaba Pelin hanım ,
Ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz acaba , bize biraz bahsedebilimisiniz.?
Belki bu tür sorunları yaşıyanlar olarak size çalışmalarınızda daha iyi yardımcı olabiliriz.

Ferhat kurt cok hakli derim bizler kendi isimizi gorebiliyoruz sağlıklı bir birey gibi hayatımızı sürdürüyor uz

Üst Alt