Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortez kullanan arkadaşlar tecrübelerimizi paylaşalım!

hascan01

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar,
Polio sekeli olan uzun yürüme cihazı kullanan tüm arkadaşlarla kullandığımız cihazlarla ilgili tecrübelerimizi paylaşalım..Örneğin isveç kilitli cihazlarda kilit mekanizmasının aniden açılmasının nedenleri-sonuçları,kullandığımız cihaza dizlik yaptırmak, cihazlarımızın giydiğimiz pantolonları parçalaması..Veya uzun zamandır cihaz kullanan kişilerde sağlam ayakta oluşan zayıflık,aşırı yüklenme sonucu menüsküs zedelenmesi.. Sadece olumsuzlukları değil, kullandığımız cihazlarla ilgili memnuniyetleriniz, cihazla ilgili sorunlara karşı kendi bulduğunuz çözüm yollarınızı
Lütfen paylaşalım ki ortak akılla hayatımızı daha kaliteli ve daha mutlu hale getirelim.. Ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler!

merhaba
sonuçta yürüme desteği olduğundan hem ağırlıktan hemde yürüme bozukluğuna bağlı her türlü sorun yaşanmakta en önemlisi bel ağrısı varis sağlam ayağa vazla yük binmekte,isveç kilitli olması bazen aniden bükülmesine ve arka lastiğin çok çabuk zedelenmesine yol açmakta bilek kısmında gıcırdama sesi,fiyatı kurum haricinde 1000-3000 arası ödeme yapıldığından biraz pahalı adam gibi yapan işini düzgün yapan bir ustayı bulmak çok zor,denge tam olmadığında ilerde kamburlaşma olmakta omoz bölgesinde vel hasıl kelam bu işi avrupada iyi yapıyorlar ama bizim ülkedekiler neyi iyi beceriyolarki bu ortez,i bile adam gibi yapanı duymadım ama arayışlar içerisindeyim birini bulursam işinin ehli hemen yaptıracam..önerecekleriniz varsa memnuniyet garantisi verirse hemen yaptırmaya hazırım..

Merhaba teslim arkadaşım..
öncelikle cevabın için teşekkürler..
Siz ne tür cihaz kullanıyorsunuz? Isveç kilitli cihazla iki yılda üç defa düştüm.çok kötüydü.. En son iki ay önceydi..hala otomatik atsa da kalkınca kontrol ediyorum..dizdeki mekanizmanın temizliği ile ilgiliydi sorun.. Acaba düşmeyi engelleyen ikinci bir mekanizma yapılabilir mi?
Bir de cihazım pantolonlarımı özellikle dizden ufak ufak parçalıyor..sorunu gidermek için cihazın üstüne bir ince pazen gibi bir şey geçiriyordum ama ,bu da diz mekanizmasını olumsuz etkiliyor.. Bir de cihazımda yaylanma vardı geçti gibi .o da demirin ince oluşundanmış..
Nerdeyse 35 yıldır cihaz kullanıyorum.eski ustamın yaptığı cihazla çok verimli dolaşıyordum. Hatta ayağımda cihazın varlığını dahi unutuyordum (abarttım gibi ...) ama o emekli oldu.. Dediğiniz gibi gerçekten sağlam, kullanışlı cihaz yapanı bulmak çok zor.. çoğu engelli arkadaşta belki seçtiği firma iyi olmasa da dosttur falandır diye iyi deyip reklam yapıyor.. Gerçekten iyi bir usta ve firma olsa çok iyi olurdu.. O kadar çoğaldılar ki.. önüne gelen bu alan atılıyorlar.. Doktora yazdır yeter.. Doğruluk hazinedir.. öyleyse gerçekten memnun olduğumuz firmaları bilmeliyiz.. Saygılarla..

Selam ile..
Değerli teslim arkadaşım..
Kaç yıldır cihaz kullanıyorsun? Istanbul gibi yerde adana dan daha modern teknoloji ve çeşitle hizmet eden firmalar vardır belki diye düşünüyorum.. Cihaz konusundaki yakınınızdakilerden ya da internetten çıkan gelişmeleri paylaşırsan memnun olurum..
Benim sol ayağımın dizinde en son düştüğümden sonra aşırı yüklenmeden dolayı menüsküs zedelenmesi oldu.doktor önce küçük bir fizik tedavi verdi bir de menüsküsü güçlendirecek bi ilaç yazdı.. Aslında her uzun yürüme cihazı kullanan insan diğer ayağa yüklenmeden dolayı böyle ilaçlar kullanmalı ve fizik tedavi olmalı diye düşünüyorum.. Sizin de tecrübe ve önerilerinizi paylaşmanızı dilerim..
Saygılarımla iyi günler dilerim..

merhaba arkadaşlar. ben de yıllardır uzun yürüme ortezi kullanıyorum. kullandığım cihaz ithal, ottobot firmasına ait, isveç kilitli bir cihazdır. cihazım gayet de iyi ve memnunum. bahsettiğiniz sorunları yerli cihazda yaşıyordum. örneğin cihazın orta kısmı dizden pantolunu parçalıyordu. ithal cihazda böyle bir sorun çıkmadı. teslim bey işinin ehlini bulursa yaptıracağını yazmış. isterse bu ustanın ismini ve çalıştığı yeri kendisine özelden yazabilirim.

30 yıldır cihaz kullanıyorum. Ottobock kilit kullanırız. Ustam süperdir. Zaten bu konuda piyasada pek usta kalmamıştır. Cihazımın bakım ve tamirlerini birlikte yaparız. Bende artık bir şeyler kaptım. Mesela kilidin ansızın açılmasının en büyük sebebi aslında kilit değil kilidi açıp kapatmamıza yarayan lastiğin deforme olmasıdır. En azından bende hep böyle olmuştur. Ama maalesef ortopedim imalatı kapattı ve ustam emekliye ayrıldı. Bende şimdi cihaz yaptıracak yer bakıyorum. Belki ustam bana özel bir kerelik işyerine gelip cihazımı yapacaktır. Ortopedim apromed' dir. ustam da Zekeriya Usta. Firmayada ustayada kefilimdir. Bu sefer ortopediyi aramadan önce bu konularda gelişme var mı diye öğrenmek için ottobock firması ile iletişime geçtim. Hemen [FONT="Calibri"]kullanmış olduğum cihaz ile ilgili fizik muayenesi ve kas değerlendirmesi için [/FONT]beni oraya çağırdılar. Cuma gideceğim. Görüşmeden sonra nasıl bir cihaz yaptıracağıma karar vereceğim. Gönül hepimizin aşağıdaki cihaza sahip olmasını istiyor ama çok para işte alamıyoruz.

E-MAG ACTIVE LOW

Üst Alt