Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Örnek Bir Öğretmen

celal1973

Yeni Üye
Konular
462
Reaksiyonlar
0
1[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][h=1][FONT=Arial]Örnek Bir Öğretmen[/FONT][/h][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Yarın 24 Kasım 2015Öğretmenler Günü. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bu bağlamda kendime örnekaldığım sevgili ilahiyatçı öğretmendostum Efkan Vural Hocamdan bahsedeğim. Öncelikle çok teşekkür etmekistiyorum. İyi ki varsın hocam. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Yıllar önce, Dost, komşu veakrabalarımızın çoğu kapımızı çalmazken, telefon bile açmazken üst kat komşumuzEfkan Vural hocamın samimi desteğini asla unutamam, Allah razı olsun hocam. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Hidayet öykümü sanırım biliyorsunuz. EfendimizHz .Muhammed SAV’in hayatını okurken Efkan Vural hocamın hal ve tavırlarıgözümün önüne geldi. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Çünkü okuduğum pek çok ahlaki davranış EfkanVural hocamda mevcuttu. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Mütevazi olmak, güleryüzlü ve tatlı dilliolmak, yardımsever olmak, komşuya ikram etmek, herkese saygı, sevgi ve hoşgörügöstermek, vs. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ve sürekli ilimle meşgul olarak çok okumak veokuduklarını yaşamak. Evet onu kendime örnek alıyorum ve ben Efkan hocamıEfendimizin SAV ahlakını yaşadığı için çok seviyorum… [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Benim çocukluğumdan beri hayalim öğretmenolmaktı. İnsanlara faydalı olup bir şeyler öğretmekti. Bu hayalim Efkan hocamınbeni ısrarla yazmaya teşvik etmesiyle gerçek oldu. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Gerçek oldu dedim, çünkü yazılarınla çokşeyler öğreniyoruz diye mailler alıyorum. Dini bilgileri anlatırken moralimibozanlar da oldu, sen alim misin, nerden biliyorsun diyerek… [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ben de budurumu üzülerek Efkan hocama anlatmış ve artık kimseye anlatmak istemiyorumhocam, demiştim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Efkanhocam, Hayır Celȃl anlatacaksın. Geçen akşam bir hadis-i şerif okuyunca senaklıma geldin. Efendimiz SAV buyuruyor ki: [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Ahir zamanda ümmetimden bir kısım kimseler vardır, onlar alimdeğillerdir, fakat ilim taşırlar.” [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Celȃl, sençok iyi bir ilim taşıyıcısısın, anlatmaya ve yazı yazmaya devam et, demişti. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Sevgili Efkan hocam benim en iyi dostum, akıldanıştığım büyüğüm, kendime örnek aldığım mütevazi, dürüst, ahlaklı, dindar,çalışkan, Allah'ın -inşallah- salih bir kuludur. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Benim namaza başlamama -oturarak teyemmümlenasıl kılacağımı öğreterek ve namazın önemini anlatarak- vesile oldu, yani beniRabbimle buluşturdu. Allah ebediyyen razı olsun.[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Aslında o kadar yazacak şeyvar ki, ama yine yazıyı uzatmamak için bitiriyorum. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Hz. Muhammed SAV der ki: “Ruhumu kudretaltında tutan Allah'a yemin ederim ki cennete sadece güzel ahlak sahiplerigirer.” [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Allah, affı, lütfu, rahmetiyle bizlerisarmalayıp cennetine alırsa eğer, o sonsuz hayatta sevdiklerimizle beraber Efkanhocamgille ebedi dost oluruz inşallah… [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Efkan hocamgil taşındılar ama hala sık sıkbize gelir, çay içerek sohbet ederiz. Dün akşam [/FONT][FONT="Arial"](22Kasım 2015 Pazar)[/FONT][FONT="Arial"] Efkan hocamın eşi Haticehanım, sık sık yaptığı gibi benim için az şekerli kek yapmış, getirmiş. [/FONT][FONT="Arial"](Aynı zamanda şeker hastasıyım.)[/FONT][FONT="Arial"] Akşam yine keyifli bir sohbet oldu. Allahrazı olsun. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Başta Efkan Vural hocam ve değerli eşi Hatice hocam,kardeşim Berrin, eniştem Oğuz Kızıklı olmak üzere, bu yazıyı okuyan yüzlerceöğretmenin yaşı ne olursa olsun ellerinden öpüyorum. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ve Hz. Ali gibi; ‘Bana bir harf öğretenin kırkyıl kölesi olurum.‘ diyorum. İyi ki varsınız. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Öğretmenler Gününüz kutlu olsun. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Celalin Penceresinden[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]

Üst Alt