Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Orman Müdürlüğüne atanan kişi Sağlık Bakanlığının sınavını da kazanırsa..?

canaslan

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar sağlık atamalarıyla ilgili merak ettiğim daha önce milli eğitime ve orman müdüelüğüne atanıpta daha sonra sağlığın sınavına girip kazananlar sağlığa yerleşebileceklermi. Bu mümkünmü bildiğim kadarıyla şöyle bir durum var 657 devlet memurluğu kanununda ki istifa etmeleri gerek şu an çalışığı kurumdan istifa eden memur 1 yıl geçmedikçe başka bir kamu kurumunda çalışamaz. Eğer böyle bir durum olursa ki yasaya rağmen sağlığa atamaları olursa bu şahıslara dava açabilirmiyiz.

dava açılmasına gerek yok, zaten onları atama yapılamaz.

Evet arkadaşım bende bugün öğrendim 657 sayılı devlet menurluğu kanununda kesin kanun maddesi var başka yerde bırakın başlamayı kendisine tebliğ edilipte tebliğe icazet edip başlamasa dahi 1 yıl hiç bir surette başka kurumda istihdam edilemez. Bu durumda daha önce orman müdürlüğü veya milli eğitim ya da diğer başka kurumlara ataması çıkan arkadaşlar yerlerinden oynamasın bence işindende olur. Kesin kanun maddesi var ve kendilerine dava açılabilir.

yalnız sağlık bakanlığı açıktan atama arkadaşlar bunuda göz önünde bulundurun ben kazandım gitmeyeceğim. kanun için deil vijdanım için..

iyi araştır kardeş ilgili kanun maddesini bul oku istersen ve sor ilgili yerlere

SAĞLIK BAKANLIĞINA
(Personel Genel Müdürlüğü)
Sıhhıye/ANKARA
Bakanlığınız taşra teşkilatında münhal bulunan çeşitli unvanlardaki kadrolara, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesi ve Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamından ilk defa Devlet Memuru olarak atanmak üzere 13/11/2010 tarihinde yapılan sınavla Bakanlığınıza ……………………… unvanında………………………………… iline yerleştirildiğimden atama işlemlerine esas olmak üzere istenilen evraklar ilişiktedir.
Halen herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı kanunun 4/A maddesine tabi olarak çalışmıyorum daha öncede çalışmadım.
Bilgilerinizi ve Bakanlığınıza sunduğum bilgilerin doğruluğunu taahhüt eder yanlış ve yanıltıcı beyanda bulunduğumun anlaşılması halinde hakkımda yapılacak yasal işlemlerden dolayı herhangi bir hak talebinde bulunmayacağımı arz ederim. …../…../2011

EK: (…….. adet belge) İmza :
ADRES: Adı Soyadı :
T.C.No:
Telefon:

bu dilekçeyi sağlığa atanan arkadaşların doldurup evraklarıyla birlikte vermek zorundadır. Eğer başka bir kurumda çalışıyorsa ve atanıpta başlamamışsa atanması mümkün olmayacaktır atamaya yetkili makamdan bilgiyi aldım haberiniz olsun

Madde 63- (Değişik: 23.12.1972- KHK 2/1 md.; 12.5.1982- 2670/24 md.) Bir göreve ilk defa veya yeniden atananlardan belge ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın 62 nci maddedeki süre içinde işe başlamayanların atanmaları iptal edilir ve bunlar 1 yıl süreyle Devlet memuru olarak istihdam edilemezler. Bunların belge ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler nedeniyle göreve başlamama hali iki ayı aştığı takdirde atama işlemi atamaya yetkili makamlarca iptal edilir.
Başka yerdeki bir göreve atananlardan 62 nci maddedeki süre içinde hareket ederek belli yol süresi sonunda yeni görevlerine başlamıyanlara, eski görevlerinden ayrılış ve yeni görevlerine başlayış tarihleri arasında aylık verilmemek şartı ile 10 günlük bir süre daha verilebilir. Belge ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın bu süre sonunda da yeni görevlerinde işe başlamayanlar memuriyetten çekilmiş sayılırlar.

Buyurun ilgili kanun maddesi

hakanm arkadaşım n olrak girmiştin sınava sen lise mezunu olarak mı

Üst Alt