Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Orman Genel Müdürlükleri engelli personel alım sınavına giren arkadaşlar..?

gunter

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
6-7-8-9 Ekim tarihlerinde Orman Genel Müdürlüğü Sınavlarına giren arkadaşların sınavla ilgili görüşlerini bizlerle paşlaşmalarını bekliyoruz.

arkadaşlar benim istediğim bilgi ise sınavdan kaç gün sonra alımlar oldu geçen süre ne kadar

Evet arkadaşlar sınava giren arkadaşlar soruları paylaşırlara iyi olur

Arkadaşlar sadaece bolu ili sınavı yapmış ve sonucunu açıklamış boluda sınava giren arkadaşımız varsa sorularla ilgili bilgi verebilir.

Orman bölge müdürlüğü sınavları

Orman Bölge Müdürlüğü sınavlarına giren arkadaşlar sınav hakkındaki bilgileri, soruları bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz, bazı arkadaşlarımız çok bencil davranıyor,sınava giren arkadaşlarımız bilgileri bizlerle paylaşmıyorlar. Belki aynı sorular çıkmayacak ama aynı tür sorular çıkacağından bizlere fikir vermesi açısından çok önemli, gemisini kurtaran kaptan oynamayalım lütfen, bu sınava girecek arkadaşların sizlerin yapacağı yorumlara çok ihtiyacı olabilir.

merhaba orman müdürlüğü başvuruyu kaçırdım galiba :S başka bölgede başvuruyu devam varsa başvurmak istiyorum var mıdır Ben orman endüstri mühendis mezunuyum yardııımm

merhaba orman müdürlüğü başvuruyu kaçırdım galiba :S başka bölgede başvuruyu devam varsa başvurmak istiyorum var mıdır Ben orman endüstri mühendis mezunuyum yardııımm

devamı yok bitti başvuruların şimdilik ..

arkadaslar bize daha bi haber gelmedi
elazığ ormn böl müd arıyorum daha belli deil diyor

evet arkadaşlar sınava giren soruları yazarsa seviniriz aca hatırlayan varmı
birde mersinde gıren var mı

orman bölge mdürülügü sınavına girren arkadaşlar

orman bölge müdürülügü sınavına girren arkadaşlar sorular nelerdi bilgi verebirmisiniz

arkadaşlar obm memurluk sınavına giren varsa yardımcı olsun lütfen, sorular hakkında az da olsa bilgiye ihtiyaç var.

Girenler burayı unuttu sanırım...

Bu hafta yapılan OBM Sınavlarına giren arkadaşlar, sizlerden soruları ve diğer bilgileri bekliyoruz.

güncel

Orman BakanLığı sınavı

Ankara orman genel mudurlugu sınavı giriş belgesi geLen var mı ? Benımn henuz gelmeddı ..:(

Ben amasyalıyım..amasyada bu cumartesi yapılıyo sınav

yahu bu nebiçim iştir posta gelmedi aradım bursa ormanı adamların umrunda değil önemli değil diyor kimlikle gitsende olur ben koca uludağ üniversitesinin neresinde hangi sınıfta kaç nolu sıra gireceğimi nereden bileceğim bu sınavı göstermelik yapıyorsalar sölesinler baştan bizde uğraşmayalım

Merhaba arkadaşlar benimde sınav giriş belgem gelmedi. Ankara Keçiören'de oturuyorum. Dün aradım Orman Genel Müdürlüğünü görüştüğüm memur bir çok yere belgelerin ulaştığını Keçiören semtinde bir sıkıntı olduğunu ve ordan bir çok kişinin belgelerinin ellerine ulaşmadığını söyledi. 21 Ekim'e öğleden sonraya kadar elinize ulaşmazsa beni tekrar arayın görüşelim dedi. Bu bilgiyi sizinle paylaşmak istedim. Ellerine sınav giriş belgeleri ulaşmayan arkadaşlarımızın DİKKATİNE ..!

Ekimin başından bu yana obm de değişik illerde her hafta sınavlar oluyor kimse girmedimi yani??? Bi soruları paylaşmadınız biz henüz girmedik sınava her il ayrı alıyor zaten sizin bölgeye atanıp önünüze geçmeyeceğiz heralde :D Bu ne bencillik böyleeeeeeeeee.....
Arkadaşlar memurlar netten bi kaç soru buldum kütahya da yapılan sınav aynen kopyalıyorum buyrun inş işinize yarar Rabbim yardımcımız olsun aeo...

kütahya obm dün sınavı yaptı 10 bilgisayar işletmeni 40kadarda memurluk için sınava giren vardı 80soru soruldu üniversite tarafından hazırlanan türkçeden 20 coğrafya 10 matematik 20 inkılap tarihi 20 ve 10anayasa sorusu çıktı sorular zordu önlisans düzeyinde matematikte 1 soru 2 kez sorulmuştu konu olarak türkçeden paragraf anlatım bozukluğu tarzı sorular vardı coğrafya göç vermenin nedenleri ihracat ürünleri bazlı sorular vardı inkılaptan genelgeler tamimler kurtuluş savaşına dair sorular vardı matematik köklü sayılar kümeler oran orantı ile ilgili artı istatistik soruları vardı sorular dediğim gibi zor sayılır çalışan biri için normal

inkılaptan hatırladığım bikaç soru mesela kurtuluş savaşı yöntemleri ilk nerede ortaya konuldu misakı milli kararları hangi kongrede alındı matematikten karekökü 0,2olan sayının karesi kaçtır ihracı enfazla olan tarım ürünümüz sorulardan bazılarıydı...

şiirperisi
teşekkür ederiz en azından sorularla ilgili bir fikir edinmiş olduk.

Antalyada ayın 6 sında yapılacak benim belgemde gelmedi.

Adamlar gönderdik diyor...

Gelde çık işin içinden.

Bende inşallah pazar günü OGM sınavına gireceğim. Sınava girecek tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim. :) Ankara Orman Bölge Müdürlüğü sitesinde "
NOT: Sınav giriş belgeleri 12.10.2010 tarihinde postaya verildi." ibaresi yeralmaktaydı. Ama bana sınava giriş belgem 20/10/2010 tarihi itibariyle henüz gelmemişti. OGM'yi aradım madem sınava giriş belgeniz gelmedi, o halde Ankara Orman Bölge Müdürlüğü sitesinde bulunan linkten Sınava Giriş Belgenizi T.C. No ile yazıcıdan döküm alabilirsiniz dedi. Ama Ankara Orman Bölge Müdürlüğü sitesinde bulunan linkten giriş yaptığımda, her seferinde "güvenlik kodunu yanlış girdiniz" ibaresi ile karşılaştım. Durumu Orman Genel Müdürlüğü yetkililerine belirttim, bana bu konuda çok şikayet aldıklarını internet erişiminde bir sorun olduğunu söylediler. Bana bizzat OGM'ye gelerek alabilirsiniz dediler. Böylelikle 2 gün mücadele ettim. Son olarak bugün bana yeni bir link verdiler, o link ile Sınava Giriş Belgeme kavuştum.

Yanlız açıklamaların
1.Maddesinde Sınava Giriş Belgesi yanında olmayanlar Nüfus Cüzdanı,Ehliyet v.b. gibi resmi evraklarlada sınava alınacaklarını belirtmişler.

Hala Sınava Giriş Belgesi gelmeyenlere duyrulur. :)

tarama0071.jpg

http://img25.imageshack.us/f/tarama0071.jpg/

Aklımızda kalan soru olursa pazartesi inşallah paylaşırım.

arkadaşlar sakaryada orman işletme sınavı yapıldı sorular zordu.

SAKARYALI_61;

Mesela neler sordular, bizde o konulara çalışsak.

Tarih türkçe,

Coğrafya, Flora, vsvs.

Arkadaşlar ben Orman Genel Müdürlüğü sınavına Ankara'da Pazar günü girdim . Sorular zor muydu kolay mıydı sorusuna verilecek cevaplar sanırım farklı farklı olacaktır. Bence zordu, sorular detay gerektiriyordu. 657 ve anayasa kanunu pek aklımda kalmadı. Hatta hiç sorulmadı desem yeridir :) 1 yada 2 tane aklımda. Ağırllık matematik-türkçe-coğrafya-tarih konularındaydı.

Matematik oldukça beceri isteyen sorulardı. üslü sayılar, kareköklü sayılar (yanlız kökün 3. yada 4. kuvvetli olanlardan :) ) fonksiyon, rasyonel sayılardan, kesirli sayıların büyüklüğüne göre sıralamalarından, sorular vardı.

Coğrafyada ise birkaç soru aklımda. Mesela harita üzerindeki 4 cm olan bir uzunluk gerçekte 240 km ise bu haritanın ölçeği nedir ? Türkiye haritası üzerinde 4 il verilmiş. Bu 4 ilden 21 haziran tarihinde gölge boyu en kısa olan ilimiz hangisidir ? Aşağıdaki verilen madenlerden en fazla bölgemizde çıkarılan hangisidir.? Aşağıdaki bölgelerden hangisinde buharlaşma en fazladır ? Bir bölgede coğrafi konum, en çok hangilerini etkiler... ( şıklar aklmda değil ).

Tarihten ise Atatürk'ün Mareşal ünvanını aldığı savaş ? Aşağıdakilerden hangisi sivas kongresi sonuçlarından birisi değildir ? Mondoros ateşkes antlaşmasından sonra ilk direniş nerede olmuştur ? hatay,adana... ? ..... antlaşması sonucu hangi şehir elimizden çıkmıştır ? Aşağıdaki inkılaplardan hangisi Cumhuriyetin ilanından sonra olmuştur ? Yapılan antlaşmalarla karara bağlanan ama ileriki zamanlarda da hala devam eden sorun aşagıdakilerden hangisidir ?

Türkçede ise klasik paragraf soruları vardı. Numaralanmış cümlelerden hangisi konunun akışını bozmaktadır. Altı çizili cümlenin kattığı anlam aşağıdaki şıklardan hangisinde aynıdır.

Şimdilik aklımda kalan bunlar. İnşallah işinize yarar :) Saygılar....

Arkadaşlar bende kitapçıktan okudum 3 yanlış bir doğruyu götürüyordu gözetmene de soranlar oldu zaten o da kitapçıktan okudu..Kimseyi itham altında bırakmayın size yardımcı olmak için yazılıo bunlar kimse art niyet taşımıyordur .. Kaldıkı sınavlar farklı ilde yapılıo olabilir ama prosedür aynıdır bir ilde yanlış doğruyu götürüp diğerinde götürmezse adaletti olurmu..
Bilgisayar işletmeni olarak girdim sınavın meb le bi alakası yoktu..Türkçe bi tuhaftı o kadar denemeye girdim hiç böle bozuk türkçe soruları görmedim 657 , görevin getirdiği mevzuat gibi mesleki sorularda yoktu..
Türkçeden; anlatım bozukluğu , belirtili nesne, anlam bilgisi ,ikileme, türeme ,zarf sıfat ,pragraflı sorular vardı...
Matematik; mutlak değer ,köklü sayı ,anne çocuk yaş problemi ,yol hız hareket problemi ,yine sayılardan merdivenli işlem sorsu doğal sayılardan işlem gektiren soular vardı.. ör: a+b nin alacağı değerler toplamı gibi .....
Tarih; amasya genelgesi , tablusgarp savaşı ,doğu cephesi komutanı kim ,kars ant, gümrü ant, hangisi atatürkün yazdığı eserlerden değildir ,19.yy ile ilgili...
Coğrafya; pamuk nerede yetişmez? erozyon, nüfus .enlem vs..
Vatandaşlık; Tbmm görevleri bunun dışındada vardı ama hatırlayamadım ...

Ayrıca ben sınava bu pazar girdim ve sorularla ilgili hiç bir fikrim yoktu ..Bugüne kadar sınava giripte soruları bizimle paylaşmayan arkadaşları kınıyorum ... Hakkımızda hayırlısı olsun inş işinize yarar başarılar herkese...

İzmir'de Lise mezunu sınavına girdim. Sorular çok zordu. Türkçe'yi atlattım ama diğerleri resmen terletir gibi oldu.

3 yanlış 1 doğruyu götürmüyordu. Kitapçığın üzerinde de belirtilmişti ve ek olarak "bu nedenle soruların cevabını bilmeseniz dahi size yakın gelen şıkkı işaretlemenizi tavsiye ederiz" türünde bir şey yazıyordu.

arkadaşlar. buna bencillik demesek daha iyi olur bence. bu konuyla ilgili birkaç başlık açılmış ve birimizin yazdığını diğeri göremeyebiliyor. ben diğer başlığa yazdım soruları. Ankarada 24 ekimde lisans mezunlarının girdiği bilgisayar işletmenliği memur statüsü sınavına girdim. orada yazdığım sorular sınavdakilerin birebir aynısı. sınav esnasında giriş belgeme not almıştım sınav kitapçığından sonuçlarına bakarım diye.

suat06 arkadaşım,diğer başlığa yazdıklarımın bir kısmını yazmış. :)

yazdığım sorular bu başlıkta ;)

http://www.engelliler.biz/forum/kam...mudurlugu-sinav-sorularini-yazar-misiniz.html

umarım işe yarar...
hoşkalın....

Dilemma hanım, ben aklımda kalanları yazdım. "suat06 arkadaşım,diğer başlığa yazdıklarımın bir kısmını yazmış." demişsiniz. Aklınıza birşey gelmesin sizden kopya çekmedim :)

ah lütfen. bu kadar artı niyetli olmayalım hım?:rolleyes: aklıma dahi gelmedi.. sadece sizin yorumunuzda yazdıklarınızın doğru olduğunu teyit ettim..

hoşkalın...

Üst Alt