ben sınav sonrasında not aldığım birkaç soruyu söz verdiğim üzere yazıyorum arkadaşlar. umarım işinize yarar...
inkılap tarihi :
(1-22 arası sorular burdan çıkmış. epey soru not almışım)
-istiklal marşı neye hitaben yazıldı. Türk illeti-Türk gençliği-kuva-i milliye seçenekleri vardı
-mondrostan sonra ilk direniş hangi ilde oldu? urfa- maraş-antep vardı seçeneklerde
-aşağıdakilerden hangisi cumh.ilanından sonra yapıldı? diye bir soru vardı.
-sivas kongresinde aşağ.lerin hangisi olmadı? diye bir soru..
-TBMM yi tanıyan ilk müslüman yabancı devlet hangisidir? soruldu
-Atatürke gazilik ve mareşallik ünvanı hangi savaştan sonra verildi? denildi
-harf kanunu-medreselerin kapatılması- medeni kanun kabulü- bunların kronolojik sıralaması nedir? sorusu vardı..
-mebuslar meclisi hangisinden sonra açıldı? amasya görüşmesi- erzurum kongresi gibi şıklar vardı..
-lozandan sonra çözümü yarın kalan mevzu neydi? yabancı okullar- musul- ırak diye şıklar vardı.
Türk dili: 13-24 arası sorular bundan çıktı. anl.bozuklukları yüklemi farklı cümle, hangi cümle paragraf olur vs gibi basit sorular vardı.
vatandaşlık: 25-32 arası sorular burdan çıktı
(sorular içerikli ve epey uzuncaydı çok not almamışım)
-yabancılar ülkemizde hangi faaliyette bulunamazlar? denildi. siyasi faaliyetler- üniversitede okumak gibi şıklar vardı
-Devlet yönetiminin bir zümre elinde olduğu yönetim şekli nedir?(daha içerikli sorulmuştu)monarşi-oligarşi-teokrasi gibi şıklrvardı.
-avrupa insan hakları mahkemesi nereye bağlıdır? avrupa birliği- avrupa konseyi..gibi şıklar vardı
coğrafya : 33-38 arası soru burdan çıktı.
not almamışım ama anımsadıklarım:
- ölçek hesaplaması 1 soru.
- 21 haziranda nerde gölge uzunluğu en fazladır ( yada azdır). izmir-urfa gibi iller vardı
- aşağıdakilerden hangisi Türkiyede daha fazla kaynaktan aranır. (Türkiyede daha çok çıkar anlamında) linyit- fosfat-kömür- petrol.. idi şıklar
- aşağıdakilerden hangi bölgede buharlaşma oranı en fazladır...g.doğu anadolu- doğu anadolu-ege gibi bölgeler vardı.
- aşağıdakilerin hangisi Türkiyenin genelindeki deniz kıyısındaki bölgelerin ortak özelliğidir. (cümleti düşük yazmış olabilirim) şıklar: dağlar denizlere diktir- halk balıkçılıkla geçimini sağlar.
( yine de epey anımsamışım
)
matematik: 39- 50 arası soru burdan çıkmış.
matematiğe hiç çalışmadım. ama çalışsaydım da sanırım yapamazdım. olağanüstü zor geldi. zordu gerçekten...
tekrar diliyorum ki umarım işinize yarar..
hoşkalın.....................