Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oranlar düşürüldü ama eskiden rapor alanlar kul hakkına mı giriyor sizce?

alikemall

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
5
Arkadaşlar 2019 şubatta engelli oran yönetmeliği değişti bildiğiniz üzere. Bazı hastalıkların oranı düşürüldü bazısı yükseldi. Oranı düşünülüp engelli statüsünden çıkması gereken arkadaşlar hala engelli haklarindan yararlanmaktalar. Sizce bu kul hakkı mıdır? Vicdanınızı sorguladınız mı hiç?

siz yeni rapor çıkarttınız mı oranınız mı düştü

olaki rapor çıkartsanız oranınız düşse rahatsızlığınız düzelmiş mi olacak, kim kimin hakkına girmiş olacak

Düzelmiş olmayacak tabiki. Belki daha da ilerlemiş halde daha düşük oran verilecek. Lakin sorum bu değil sayın kardelen. Bir kurul var toplanıyor daha önce 40 verdiğimiz rahatsızlığa 32 verelim diyor yeniden tanımlıyor. 39 alan engelli olmuyor 40 alan engelli oluyor ona bakarsanız. Yüzde 1 ile mi insan elden ayaktan düşecek. O ayrı konu.

Mesela 2013 teki yönetmeliğe tek gözü görmeyen rapor aldı engelli sayıldı emekli oldu. 2019 da bu oranı 32 ye düşürdüler kontrol muayenesine çağırıp hem emekliliğini iptal ettiler hemde engeli statüsünden çıkardılar.
Raporunu yenilemeyenler engelli emekli olan kontrol muayenisine çağrılanlar engelli değil. Bu kul hakkı degil midir?
Bunlar otobuse biniyor su elektrik indirimi alanlar vs. Parasiyla bu hizmeti alanlara karşı hakka girmiyor mu ?

Not: Aynı düşündüğümüzü de ekleyim bana cephe almayın :) kimse mağdur edilmeden bir çözüm bulunmalı tabiki.

evet aynı şeyi düşünüyoruz raporu düşenlerde aslında engeli düzeldiği için değil haksızlığa uğradığı için oran düşüyor kul hakkına neden girsin oysa ki yolsuz yollarla rapor alıp senin benim alamadığım hakları alanların düşünmesi lazım bunu ama işlerine gelmiyor

Evet haksızlığa uğruyorlar. Haksızlığı başka bir haksızlık yaparak gidermemeliler. Hukuk yoluna mı başvurulur engelli derneklerine mi artık. Bir şekilde çözülmeli.

alikemall hak neye göre belirleniyor ki. Şimdi diyorsun bazı hastalıkların oranını düşürme kararını aldılar neye göre aldılar bu kararı ? Tamamen keyfi yaptık oldu :) Evet bir hak gaspı var doğru işte o gaspıda kafasına göre oran düşürme kararı alıyorum diyenlere sormak gerekir. Engelli vatandaş zaten engelli daha neyin kul hakkını ödesin.

Duygusal düşünüyorsun. Ortada bir kanun var yönetmelik var. Kanun koyucu sen engelli değilsin diyorsa değilsindir.
Engelliyim eski hakkımı ver diyorsanda dava açarsın ama o hakkını alana kadar da o haklardan yararlanamazsin.

Duygusal düşünüyorsun. Ortada bir kanun var yönetmelik var. Kanun koyucu sen engelli değilsin diyorsa değilsindir.

Atıyorum ben 2001 yılında aldım raporu ve süresiz (yani hayatım boyunca onunla yaşayacağım bir hastalığım var).

Bugün ise hastalık aynı hastalık, hasta aynı hasta ama artık engelli değil mi oluyorum ben?

Evet cevabın evet işe bence sen duygusal yaklaşıyorsun olaya

Engelliyim eski hakkımı ver diyorsanda dava açarsın ama o hakkını alana kadar da o haklardan yararlanamazsin.
kime dava açıyorsun:) oran vermeyen onlar zaten açtığın kişiye kim emir veriyor:)

O zaman bende size şöyle deyim. 2018 de kanserden %20 oran aldım. Sizin taniminiza gore hayatim boyunca yasayacagim bir hastalik. Ama engelli sayilmadim. Hooop 2019 da yonetmelik degisti %40 aldim. Ne degisti. Onceden engelli degildim simdi engelliyim. Hastalik ayni hastalik yasayan da benim. Sonradan bir yonetmelik daha cikar orda da duser. Gözün engel orani gibi.
Bu tamamen devletin engelli tanimiyla alakali. 1 gözün sağlam onunla gör der. Sonra 1 gözün görmüyor engellisin der.

Eski raporu olan engelli kul hakkına girmiyor kesinlikle kul hakkına giren yeni yönetmeliği yapanlar. Hepimiz biliyoruz ki bütün devletler engelli ve emeklileri yük olarak görür ve verebileceğinin en azını verir. Burda kul hakkına gire o devlet yöneticileridir daha bir kaç ay önce gördük bizim evde bakım aylıkları memur maaş zammına endeksli sırf engelliye fazla zam vermemek için memura 8 bin TL seyyanen zam uydurdular çünkü bu zammı oran olarak verseler %90-%100 oranda bu zammı bakım aylıklarınada yansıtmak zorunda kalacaklardı. Engelliye vermemek için seyyanen zam diye kılıf uydurdular engelliye verilen zamda %18 de kaldı alın size kimin kul hakkına girdiğinin kanıtı.

alikemall bak kendinle çelişiyorsun. Aslında aynı şeyleri düşünüyoruz ama sen ifademi edemiyorsun nedir.

bir diyorsun ki " Ortada bir kanun var yönetmelik var. Kanun koyucu sen engelli değilsin diyorsa değilsindir."

sora diyorsun "2018 de kanserden %20 oran aldım. Sizin taniminiza gore hayatim boyunca yasayacagim bir hastalik. Ama engelli sayilmadim. Hooop 2019 da yonetmelik degisti %40 aldim. Ne degisti"

İşte hoooop diye yönetmelik niye değişiyor acaba neyin rahatsızlığını yaşıyorda değiştiriyor yönetmeliği.

Kardeşim engelli engelli zaten buna 10 yıl önce 50 vermiş oranı bu gün 30 vermiş, iki sene sonra 80 vermiş hiç önemi yok. O onların ayıbı ve onların kul hakkına girmesidir.

Engelli vatandaş onların dalga geçercesine keyfi olarak aldıkları bu kararlar yüzünden neden kul hakkı yemiş olsun.

Tepki vereceğin yer engelli vatandaşlar değil kardeşim yada soruyu sorarken engelliler kul hakkımı yiyor değil. Bu hastanelerde karar verenlere ne oluyorda bu kadar değişken kararlar alıyorlar bunu sorgulaman buna tepki vermen gerekiyor.

idosente onlar yapti bende yaparim gibi bir mantikla hareket edersek duzen kalmaz. Herkes kendi kanununu uygulasin o zaman. Ben calistigimdan daha fazla maas hakediyorum. O zaman burdan çalayım hakkimi alayim
ahmedduman60 konuyu dagitiyorsun. Sacmalayacaksin anlasilan. Sen daha fazla yazma ;)

alikemall

AKP Hükümeti ile çıkartılan yasa ABO yani aylık bağlanma oranı 2008 sanırım %30 düşürüldü.yani o tarihten önce emekli olanların bağlanan maaşı %30 daha fazla idi.O tarihten sonra emekli maaşı bağlananlar ise %30 daha az maaş aldı ...dile kolay %30 bu çok büyük bir rakam . şimdi ABO dan önce emekli maaşı bağlananlar kul hakkı mı yiyor yoksa ABO yu bu şekilde düşürenler mi? AYRICA SEYYANEN EMEKLİ ZAMMINA DA KARŞIYIM HERKES AYNI % MAAŞ ARTIMI ALSIN .VERGİ KAÇIRMAYIP YILLARCA PRİM ÖDEYENLER YÜKSEK MAAŞ ALMALI İKEN BU SEYYANEN YAPILAN HAKSIZ HAKKANİYETSİZ ZAM ÇEŞİDİ YÜZÜNDEN DAHA FAZLA KUL HAKKI YENİLİYOR.BURDA KİM SUÇLU? BEN Mİ YILLARCA TAVANDAN ÖDEDİM ? NEDEN DÜRÜST VATANDAŞ OLDUM DİYE MAAŞIM DÜŞÜK TUTULUP CEZA VERİLİYOR?

BU İŞİN İÇİNDEN ÇIKMAK MÜMKÜN DEĞİL ÇÜNKÜ HAK YEMEYE MEYİLLİ , VATANDAŞIN HAKKI UMRUNDA OLMAYAN BİR YÖNETİM VAR.HAKKANİYET SIFIR .RESMEN HER HAKKIMIZ EMEKLİ MAAŞIMIZ DA DAHİL ÇALINIYOR ...ENGELLİ HAKLARI , ENGELLİ ORANLARI İR HATSANEY GİT FARKLI DİĞERİ FARKLI VERİYO RBİRİ 2 YIL DİĞERİ SÜRESİZ VERİYOR HEM DE KANSERLİLERE ÇIKTI BU %100-80-60- VE REMİSYON 10 YIL OLUNCA %40 ....VE HEP SÜRELİ SÜRELİ SÜRELİ YETTİ ARTIK

Haklısınız hanifeaydin saglik kuruluna sadece kanser icin basvurun suresiz alabilirsiniz. Baska hastalik ekleyince kafalarimi karisiyor nedir sureli veriyorlar. Yuzde 40 yetiyor zaten baska bir sey ekletmeyin.

alikemall

Kardeşim sen anlamak istemiyorsun,yada cidden anlamıyorsun kim nerde demiş onlar yaptı bende yaparım diye burda suçlu devlet yöneticileri iken sen tutup engelliyi suçluyorsun haksız olan eskiden verilen oranlar değil. 2019 da düşürülen oranlar. Benim 15 yıl önce aldığım %92 ağır engelli raporum var hastalığım aynı düzelme yok şimdi gidip yeni rapor alsam %70 verseler ben mi kul hakkına girmiş oluyorum az düşün konuş senin engelli ile derdin ne sorun sistemde. Bize paramız yok bez paranızın anca %30 unu karşılayabiliyoruz diyen SGK 2 ay sonra 2.5 milyon eyt liye 20 yıl fazladan maaş ödeyecek parayı nereden buldu sorgulayan varmı?

idosente haklısın. Bu bez olayindan cok kisi magdur. Insallah bir duyan eden olur duzelir. Allah hastalarimiza şifa versin.

alikemall

yok bugün yüklendi 5 yıl vermişler bu kez raporu sanki tedavisi var ayrıca diğer her hastalığımın da tedavisi yok.bunlar ne yapıyor?hkkım aram olsun bu halde beni yaşarsam eğer yine süründürecekler.

[SIZE=3]Ortada bir kul hakkı var ise, düzelmeyecek ve ölene kadar bizimle beraber olacak bir hastalık veya sakatlığın derecesini politik, maddi ve sair nedenlerle düşürüp de bizleri mağdur edenlerin yedikleri kul hakkıdır.

Benim hastalığım çocuk felci. Kasımpaşa Asker Hastanesinden [SIZE=4]1969[/SIZE] yılında aldığım sağlık raporundaki hastalığımın tanımı, şekli, şemali, cinsi, boyu, posu yani sakatlığıma dair her şey; Haseki Hastanesinden 2007 yılında aldığım rapordaki tanım ile bire bir aynı. Yani bundan 50 küsur sene önce hastalığım neyse şimdi de o, hiçbir değişiklik veya iyileşme yok, olmayacak da. Söz gelimi o zamanlar sakatlık oranı %40 iken şimdi %25’e düşürülmüşse hak yiyen taraf kim? Derecelerde oynama yapanlar mı yoksa ben miyim? Veya tam tersi %25 iken %40 olmuş ise torpil yapan(!!!) taraf kim? Ben miyim?

O nedenle eski raporlular kul hakkı yiyorlar şeklinde bir düşünceye kapılmaya gerek yok.
Kul hakkı yiyenler belli. Avrupa Birliğine uyum sağlayacağız diye derecelerle oynayanlar. [/SIZE]

[SIZE=3]Tayyip Bey bir ik gün önce AB’den ayrılabileceğimizin sinyalini çaktı. Bence bunu yapmaz, ister ki Türkiye ile üyelik müzakerelerini sonlandırdığını AB resmi bir açıklama ile kendisi açıklasın.

Ben derim ki keşke AB ile olan üyelik müzakereleri tamamen sonlansa. Üyelik sevdası biz sakatların anasını ağlattı. Sakatlık veya hastalık derecesinin dün başka, bugün başka, yarın başka, öbür gün daha da başka olmasının ana nedeni bu AB kriterlerine uyum masalı. Bu masala bir de doktorlar arasında uyum problemi eklenince (doktorların aynı hastalığa veya sakatlığa farklı oranlar vermeleri) kabak bizlerin başına patladı.

Hadi hayırlısı. [/SIZE]

Devletin işlerine kafa ermez 20 senedir engelliyim yüzde 60 la emekli oldum rapor sürekli ama hala devlet kademelerine laf anlatamıyoruz , engelli kartı alamıyoruz, e devlette engelli görünüyoruz ama devletin kurumlarında iskide , telekomda , seçim sandıklarında , herhangi bir hastane sırasında bu pokiyen kimlik tc sini girdinmi engellimisin sağlammısın neden görmüyor hala , hesapta sakatlık ındırımı var bı dunya eşya bilgisayarda yuzde 20 kdv devlete verıyorsun mobil tarıfe alıyorsun engelliye daha cok fiyat cıkıyorBirde tek rapor yetmıyor, iş için ayrı . ehliyete ayrı araba alacaksın ona ayrı bazen bürakrası öyle cıkmaza gırıyorkı adamın tek ayagi yok boyuna rapor güncelliyor sanki ayak yenıden yerine gelecek fazla takılmayın çoğu şeyler algı .

valla ben epilepsi hastasıyım yüzde 44 raporum yüzde 24 e düştü 3 kez heyete girmeme rağmen eski ornımı alamadım. şimdi sıkıntı şu kul hakkı değil sağlık sistemi berbat zamanında bazıları sahte rapor şu bu dediler işe girdiler maaş aldılar deveyi hamuduyla götürdüler sonradan olan bizim gibi gerçek hastalara oldu. yerine göre ben eski 44 raporumu kullanıyorum neticede ben iyileşmedim hastalığım deva ediyor ayrıca o raporu ben matbada bastırmadı devletin verdiği rapor bu biraz mantıklı olmak lazım. sapasağlam adamlar adamlar ekpss ye girip atandılar kul hakkını onlar düşünsün benim vicdanım rahat şükür...

alifatih1958
evet çok güzel ve doğru tespit....

alifatih1958 güzel özetlemiş durumu.

Devletin kestiği parmak acımaz misali bu işler.

En son örneğini eyt olayında gördük.

1 gün yüzünden 15 yıl geç emekli olacaklar var. Bu durumda emekli olanlar kul hakkına mı girmiş oldu?

@alikemall bak kendinle çelişiyorsun. Aslında aynı şeyleri düşünüyoruz ama sen ifademi edemiyorsun nedir.

bir diyorsun ki " Ortada bir kanun var yönetmelik var. Kanun koyucu sen engelli değilsin diyorsa değilsindir."

sora diyorsun "2018 de kanserden %20 oran aldım. Sizin taniminiza gore hayatim boyunca yasayacagim bir hastalik. Ama engelli sayilmadim. Hooop 2019 da yonetmelik degisti %40 aldim. Ne degisti"

İşte hoooop diye yönetmelik niye değişiyor acaba neyin rahatsızlığını yaşıyorda değiştiriyor yönetmeliği.

Kardeşim engelli engelli zaten buna 10 yıl önce 50 vermiş oranı bu gün 30 vermiş, iki sene sonra 80 vermiş hiç önemi yok. O onların ayıbı ve onların kul hakkına girmesidir.

Engelli vatandaş onların dalga geçercesine keyfi olarak aldıkları bu kararlar yüzünden neden kul hakkı yemiş olsun.

Tepki vereceğin yer engelli vatandaşlar değil kardeşim yada soruyu sorarken engelliler kul hakkımı yiyor değil. Bu hastanelerde karar verenlere ne oluyorda bu kadar değişken kararlar alıyorlar bunu sorgulaman buna tepki vermen gerekiyor.

Yazılanlara biraz baktım da, genelde her kez kendince haklı,
En iyi bildiğim bir gerçek var ki, engelliye, engelli dernekleri, federasyonları hatta engelli millet vekilleri dahi sahip çıkmadığı, sahip çıkıyormuş gibi yapıp her kez kendi cebini düşünmektedir, engelli üzerinden havadan para kazanmanın en kolay yolu çünkü, insanların merhametine ve vicdanlarına oynamak.

Hal böyle olunca da, hükümet zora geldiğinde en güzel engelliden alıyor hırsını, çünkü engellinin hakkını savunan kimsesi yok malesef,
Bende 1997 yılında aldığım 23 - 24 yıllık ehliyetimi geçen yıl yenilemek için gittiğimde, engelimde hiç bir değişiklik olmadığı halde, neymiş yeni çıkan yönetmeliğe göre ehliyetim var ama sürücü olamazmışım, ehliyetimi yenilemediler,
Cimer den vs yerlerden başvuru yapmadığım yer kalmadı sonuç sıfır. Son çare Mahkeme ye verin diyorlar, mahkemede kim bilir kaç yıl sürer, mahkeme sonuçlanana kadar benim durumum mağduriyetimi kim giderecek kimse düşünmüyor.
Beni arabasız bırakarak, devlet engellisine sahip mi çıkmış oluyor yani.

Kul hakkı meselesine gelince, ince bir konu, en güzeli bilgisine güvendiğiniz, diyanette olmayan, bağımsız bir din alimine sormaktır.

Diyanete soralım desem, orası da ne kadar sağlıklı bilgi verir bilinmez. Orda da koltuk davası yaşayan hocalar var, açıkcası orayada pek güvenemiyorum.

Başka dini bir konu olsa güvenilir belki ama, engellinin durumu, hükümetin parasal durumuyla ilgili olduğu için güvenmek biraz zor.

Hayıt Kul Hakkı değildir maç oynanırken kural değişmez 2018 den önce aldıysa rapor hakkıdır 2018 den sonra kanun değiştiyse bu 2018 den önce rapor alan kişileri hem şahsi hem de kanun nezdinde ilgilendirmez. 1 gün ile emekliliği kaçıranlar var kanunlar keskin ve nettir 2018 den sonra rapor alacak kişiler 2018 den öncekileri emsal göstererek dava açabilir ancak verilmiş hak kimsenin elinden alınamaz kanunlara aykırı sonradan rapor alacak kişiler dava açıp hakkını arayacak bu kadar basit

Üst Alt