@
alikemall bak kendinle çelişiyorsun. Aslında aynı şeyleri düşünüyoruz ama sen ifademi edemiyorsun nedir.
bir diyorsun ki " Ortada bir kanun var yönetmelik var. Kanun koyucu sen engelli değilsin diyorsa değilsindir."
sora diyorsun "2018 de kanserden %20 oran aldım. Sizin taniminiza gore hayatim boyunca yasayacagim bir hastalik. Ama engelli sayilmadim. Hooop 2019 da yonetmelik degisti %40 aldim. Ne degisti"
İşte hoooop diye yönetmelik niye değişiyor acaba neyin rahatsızlığını yaşıyorda değiştiriyor yönetmeliği.
Kardeşim engelli engelli zaten buna 10 yıl önce 50 vermiş oranı bu gün 30 vermiş, iki sene sonra 80 vermiş hiç önemi yok. O onların ayıbı ve onların kul hakkına girmesidir.
Engelli vatandaş onların dalga geçercesine keyfi olarak aldıkları bu kararlar yüzünden neden kul hakkı yemiş olsun.
Tepki vereceğin yer engelli vatandaşlar değil kardeşim yada soruyu sorarken engelliler kul hakkımı yiyor değil. Bu hastanelerde karar verenlere ne oluyorda bu kadar değişken kararlar alıyorlar bunu sorgulaman buna tepki vermen gerekiyor.
Yazılanlara biraz baktım da, genelde her kez kendince haklı,
En iyi bildiğim bir gerçek var ki, engelliye, engelli dernekleri, federasyonları hatta engelli millet vekilleri dahi sahip çıkmadığı, sahip çıkıyormuş gibi yapıp her kez kendi cebini düşünmektedir, engelli üzerinden havadan para kazanmanın en kolay yolu çünkü, insanların merhametine ve vicdanlarına oynamak.
Hal böyle olunca da, hükümet zora geldiğinde en güzel engelliden alıyor hırsını, çünkü engellinin hakkını savunan kimsesi yok malesef,
Bende 1997 yılında aldığım 23 - 24 yıllık ehliyetimi geçen yıl yenilemek için gittiğimde, engelimde hiç bir değişiklik olmadığı halde, neymiş yeni çıkan yönetmeliğe göre ehliyetim var ama sürücü olamazmışım, ehliyetimi yenilemediler,
Cimer den vs yerlerden başvuru yapmadığım yer kalmadı sonuç sıfır. Son çare Mahkeme ye verin diyorlar, mahkemede kim bilir kaç yıl sürer, mahkeme sonuçlanana kadar benim durumum mağduriyetimi kim giderecek kimse düşünmüyor.
Beni arabasız bırakarak, devlet engellisine sahip mi çıkmış oluyor yani.
Kul hakkı meselesine gelince, ince bir konu, en güzeli bilgisine güvendiğiniz, diyanette olmayan, bağımsız bir din alimine sormaktır.
Diyanete soralım desem, orası da ne kadar sağlıklı bilgi verir bilinmez. Orda da koltuk davası yaşayan hocalar var, açıkcası orayada pek güvenemiyorum.
Başka dini bir konu olsa güvenilir belki ama, engellinin durumu, hükümetin parasal durumuyla ilgili olduğu için güvenmek biraz zor.