Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ön çapraz bağ ve menisküs yırtılmasından ameliyat oldum. Askerlik durumum ne olur?

defigam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
2 ay önce ön çapraz bag kopması ve menisküs yırtılması teşhisi ile operasyon oldum. gracilis ve semitendinosus kaslarının tendonlarından parça alınarak greft yapıldı.Şu an hala raporluyum ve önümüzdeki (agustos) askerlik başvurusu için şubeye gitmem gerekecek. Ayagımda diğerine göre güçsüzlük yer yer hissizlik mevcut ve ara ara boşluğa basıyormuşum gibi oluyor. halen ayagımı rahat bir şekilde kıvıramıyorum, koşma vs ağır yük bindirecek hiç birşey yapamıyorum koltuk değneği kullanıyorum. hastaneden operasyon epikrizini aldım ayrıca raporunda bir kopyası mevcut elimde (orijinalini iş yerime gönderdim)
Askerlik başvurusunda nasıl bir prosedür izleniyor. Daha önceden başına gelen yada farklı bir engelden dolayı bu işlemleri yapmak durumunda kalan kimse var mı? yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sağlık ocağında oluyorsun heralde ilk muayeneyi,oradan sevk verirler ankara'ya.

Gata ya da başka bir askeri hastahanesine gidersin.Sanırım ortopedi servisi ilgilenir.

Elindeki raporların önemi yok,onlar sana ne işlem yapılması gerekirse ücretsiz olaran yapacaklar ve gerçekten rahatsızlığın var mı yok mu rapor edecekler.

Sonra sağlık kuruluna belgelerini teslim edeceksin,sağlık kurulu mühürlü bir kağıt daha verecek ve tekrar askeri hastahenedeki doktoruna gideceksin.Tekrar dolduracak onu,tekrar sağlık kuruluna getireceksin.Şanslıysan ve hiçbir imza mühür vs. hatası olmamışsa onu da teslim ettikten sonra

13.30 da burada ol derler.Heyete girmek için sıra beklersin.Aynı gün içinde heyete yetişmen zor olabilir,o yüzden 1 gece fazladan kalma ihtimaline ayarla kendini.

13.30 da beklersin,1-2 saat sonra içeri girersin.Orada birkaç doktor vardır,eğer rahatsızlığın yönetmeliğe dair bir maddeye giriyorsa askerlik yapmayacaksın parmakları bas denir.Kırmızı mürekkepli süngere parmak basıp kağıda basarsın :D

Saat 16.00 dan sonra raporunu alırsın ve askerlik diye bir şey kalmaz.

Tabi bu süreç ankara gata için,başka hastahaneler nasıl bilmiyorum...

spc51

büyük bir ihtimalle a58 f4 e sokacaklar beni. ama daha 2 aylık ameliyat ile ne spor yapabilirim ne de eğil kalk. çok sıkıntılı bir durum bu ...

defigam

Dediğim gibi kodlara ve muayene edecek doktorun raporuna bağlı.Erteleme de verebilirler...

spc51

Peki bildigim kadari ile agustosta var basvurular erken gidip basvursam mi kabul ederler mi acaba

defigam

Benim dönemde ağustos da askere gidiyordu.Ben hazirandan başvurdum.Ağustosta gidecektim ama,kalpten dolayı çürük verildi..!

Aramizda bu durumdan muzdarip baska kimse var mi ???

defigam

Bariz bir hareket kısıtlılığı varsa bence 1 yıl erteleme verirler, durumun düzeldikten sonra askere alırlar...

Merhaba ben askerdeyken ikinci defa on çapraz bağim koptu ve kendi imkanlarimla özelde gelip ameliyat oldum bana 3 ay hava değişimi verdiler ve ayrıca ayaklarımda ayak tırnaklarımda dizlerimde ve dirseklerimde elimde sedef hastalığı vardır raporumda var raporumda sedef psoriasiz ve vitiligo 80 yazıyor ayrıca bu hastaligim bahar aylarında bide yaz aylarında nuks ediyor dudaklarım bile kuruyor sizce askerlik durumum ne olur

defigam menisküs yırtığı her 3 kişiden birinde vardır ayrıca tedavisi de kişinin kendi iradesi kendi azmi sayesinde olumlu sonuclanır. menisküsten ağlayan ilk seni gördüm. benim sol bacağım kesildi trafik kazasından dolayı üzülmedim bile. sen herkeste olan bir hastalıktan dolayı çürük istiyorsun. fizik tedavilerini iyi yap. söylenilenlere uy. en kolay atlatılan hastalıktır menisküs merak etme. annem 60 yasında deli gibi spor ve fizik ile sapasağlam oldum menisküs amelyatından sonra. ayrıca su an yapılan askerliktre adam öldürmüyorelar korkma

Kral benim öle bi amacım yoktu bana doktorun bana dediği şu sol ayağımda tendon kalma

Kanka benim amacım çürük falan değildi olsaydı astsubaylık icn basvrmadm ikincisi askerde koptu Kendi imkanlarımla özele gelip ameliyat oldum doktorun dedigi şu sol ayağında bağ kalmadığı için sağ dizimden bağ alıp oraya taktılar işte buna ibaren sedef belası da var günlük hareketlerimi bile kısıtlıyor

Üst Alt