Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik kırığında askerlik yaptırılır mı?

Batın'ım

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar henüz askerliğimi yapmadım. 5 Mayıs 2013te geçirdiğim trafik kazası sonucu omuruliğim kırıldı ve 2 adet platin takıldı. Kalıcı olarak eğilemeyeceğim. %45 özürlü raporu verdiler. Askerliğimi henüz yapmadım sizce yaptırırlar mı?

aldığın o rapor askerlikte geçerli değil. ama askeri birliğine o raporu da alıp gtür fikirleri olsun. seni askeri hastaneye sevk ederler. ve TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümlerine göre muafiyet kararı çıkarsa muaf tutulursun.
Muafiyet kararları bahsettiğim yönetmelik eki "arızalar ve hastalıklar" blümündeki dilimlere gööre veriliyor. eger hastalığın B ve D dilimlerinden birine uyarsa askerlikten muaf tutulursun.
İlgili yönetmelik için bkz:http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.8611092.pdf
arızalar ve hastalıklar eki altlarda olacak. oradan hastalıgınızla ilgili blümü bulun artık hangisi ise (kas hastalıkları ve iskelet sistemi, noroloji vs). sonra da hastalıgınızı arayın ve hangi dilimde olduguna bakın.
içiniz rahat etsin diye ynetmeliği soyledim. oradan bakarsınız rahatlarsınız.
yoksa askerlikten kesin muaf tutulursunuz.

gitmezsin %90 diye söylüyorum ama yinede tsk bu belli olmaz

Ben gittim sordum ordaki asker muhtemelen almazlar dedi sistemde sorun olduğu için şube doktoruna ve gata ya yönlendiremediler ve kaldı bi daha gidemedim. Okuldan dolayı tecilim var ama bi an önce belli olsun istiyorum

Eğilmek gibi temel bir hareket konusunda dahi kısıtlılık varsa, kesinlikle askerlikten muaf tutulursun Serdar.

Benım zamanımda spor yapamayanları ayırıyorlardı, hafif engelliler askerlik yapıyordu.günümüzde tek ayağı 2 cm kısa olsada yaptırmıyorlar.Senin yerinde olsam giderim, gittiğin yerde fazla ezmezler hafif iş verirler, askerlik erkeğin hayatında cok önemli, çoğu sağlam adam yapmak istemesede.

Üst Alt