Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik hasarı zamanla kötüye gider mi?

_halit_

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar, tam dört yıldır C4-5 omurilik hasarım (myelomalazi) var...
Fakat hasardan sonra üç sene ağrısız sızısız yaşadım normal insan gibi ayakta hem ellerimi hem de kollarımı kullanabiliyordum, yürüyüş yapabiliyordum...
Fakat son bir yıldır aşırı kas spazmlarım oluyor ve ağrılarım çok fazla...
Öyle ki ağzımı açarken bile çat diye ses çıkıyor...
Omurga uzmanına göründüm geçen hafta myelomalazinin kendiliğinden de kötüleşebileceğini söyledi...
Hiç böyle bir şeye şahit olan var mı çok zor durumdayım ağrıdan yataktan çıkamıyorum kaslar o kadar sert ki jilet gibi kesiyor...
Bir de belimde bertolotti sendromu teşhis ettiler acaba spazmlarım ondan mı geliyor bilemedim ben...
Allah hepimizin yardımcısı olsun...

_halit_

Omurilik felci hasarının zamanla ilerlediğini hiç duymadım. Bence ikincil bir rahatsızlık olma ihtimali yüksek. Çeneni ağrıtacak kadar yaygın bir ağrı bende romatizmal bir rahatsızlık olabilir mi diye düşündürdü. Ben olsam iyi bir romatolog'a giderek başlardım...

aynı seviyeyiz

omurilik hasarının artmasını gerektiren bi durum olması gerekir. misal yanlış ameliyat.
yada 2. bir durum. misal kanal daralması.

sen bi doktora daha goster ama onceki mr ların hepsiyle

Libertarian aynı seviyeden iki ameliyat geçirdim önde cage, arkada dört vida var tamamen rahatlatıldı diyor doktorlar...
ikinci ameliyattan sonra günde 5 km yürüyecek seviyeye gelmiştim bacaklarımda sadece titremeler oluyordu...
Yalnız şimdi çok kötüyüm hasara bakıyorlar aynı seviyede aynı büyüklükte...
geçenlerde bir omurga doktoruyla görüştüm özel muayenesinde omurilik hasarlarının 3 te 1'i kötüye gider dedi beni biraz korkuttu...
Şu an bacaklarımda titremeler daha fazla inanılmaz ağrılarım var dahası kaslarım garip bi şekilde kaskatı...
İbni Sina Hastanesinde kurula girdim omurilik ağrı pili kararı çıktı tam takacaklardı 3 gün kala virüsten dolayı ertelendi...
Abi neredeyse her hafta özel profların muayenesine gidip 600-800 lira vermekten bıktım...
Kullanmadığım ilaç kalmadı şu an Lyrca 300 alıyorum günlük, Sirdalud alıyorum, klonazepam kullanıyorum sadece eroinman gibi geziyom ağrılarda kas spazmlarımda gerileme yok...
Valla artık doktorlarından işi bilmediklerini düşünmeye başladım..
Gelecek haftalarda araştırdım Ankarada Ersin Tan diye bir nörolog varmış ona gideceğim bakalım o ne diyecek...
Bir de aklıma şu geliyor boyun hareketleri sırasında acaba hasar bölgesini etkileyen bir şey olabilir mi sizce?
Ne zaman kafamı one doğru eğsem vücudumda elektiriklenmeler oluyor...
OturanBoğa olabilir aslında bir de romotoloğa görüneyim belki dediğin gibi romatizma olabilir eklemler de çok sert çünkü...

_halit_ şimdi bende vaktiyle biara sırtım yuzunden doktora gittim. doktor boyunda fıtık var egzersiz verdi.ben de boyna direncle egzersiz yaptırdım. sonra butun kolarıma hergun elektrik atması geldi. psikolojim alak bulak. hergun senin gibi doktor geziorum. her doktor baska hastalık buluyor hepsi farklı ameliyat soyluor. bu daada kotu ediyor. psikoloji 0. bu sefer her gittim depresan yazmaya basladı. ulan bwen boyun için geldim. adam depresan verior. neyase en son bi doktora geldim. sırtımdaki agrıyı gecirelim dedi. tetik nokta enjeksiyonu yaptı. bi anda sırtım duzeldi. meger basit bi kas spazmı varmış. bardak mardak cektirdim baya iyi geldi. sırtrı bitirdik. elektrik atması kaldı. doktor dediki bu bolgede var olan yapı sıkıntılı sen bi de direncli egzersiz yapmıssın sinirleri elektrik atması ondan. takmıcan bole yasıcan dedi. simdi 10 yıl oldu. elektrik atmaları cok azaldı arada bi oluo. ama takmıorum. bunu sunun için yazdım.

cok doktora gitmeyeceksin. kafanı karıstırırlar. seni iyi dinleyen bir doktora. butun mr tomografi ve rontgenle gitceksin. sorularını onceden hazırlıcan.sıkıntıları tek tek cozerek ilerlicen.norologsdan cok nerosirojiye gitmen gerek yada travma omurga ortopedi. istanbulda olsan bi doktor soylerim.ankarada ibni sinada genel cerah kuzenim esi ona mesaj attım. cevap alınca yazarım.

Libertarian abi İbna Sina'da öyle bir tanıdık varsa Algoloji bölümünün de ne zaman normal hasta kabul edebileceğini öğrenebilirsen bana çok makbule geçer kurula girdim çünkü orda ağrı pili kararı çıkmıştı, takılmasına 3 gün kala virüs yüzünden ertelendi...
Bir de nerosiroji Beyin ve Sinir Cerrahisi değil mi, eğer öyleyse çok gittim...
Zaten son gittiğim nörolog da durmadan epilepsi ilaçlar yazıp duruyor Revotril yazdı işe yaramadı şimdi de tegratol verdi ona başladım...
Kaslar ben de çok sert çatır çatır sesler geliyor...
Gündüzleri ağrıdan ölüyorum akşam biraz rahatlıyor...

Ankara üniversitesinde beyin cerrahı doçent DR Gökmen kahiloğulları

Tamam onu da sorarım

İbni sina virüs hastanesi olduğu için işler daha net değilmiş, belli olursa önümüzdeki günlerde sana dönüş yaparım

Telefondan Az önce gönderdi
_halit_

Libertarian teşekkür ederim, bugün bi algoloji-norolji doktoruyla görüştüm o da senin tedavin ağrı sinirlerini yakıp, lazer seanslarıyla kaslarını gevşetmek dedi bana da mantıklı geldi...

Üst Alt