Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. TAK sonda girmedi. Ne yapabilirim?

HasanREİS

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
6
Merhaba herkese geçmiş olsun. 2 3 gündür penisimin yan tarafında hafif bir acı vardı işerken birde tak yaparken acı artıyordu hastaneye gittim tahlil aldılar temiz çıktı idrar yolları tahriş olmuştur dediler sonda takıp dinlendirelim dediler sondayı denediler girmedi ne yapıcağımı bilmiyorum korkuyorum bir fikri olan var mı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Evet ben tak yaparken bi yerde takılıyor sonra giriyor ama sabit sonda girmedi acaba kendimi mi sıktım o yüzden mi oldu anlamadım

HasanREİS

Evet, ondan da olabilir, yapanların beceriksizliği de olabilir. Önerimi sabit sonda öncesi sen kendin TAK yap, hemen sonra onlar sabit sondayı daha rahat iterler.
Bir de, kaç sonda kullanıyorsan, ondan bi boy büyük sabit sonda taktır mutlaka.

Darlık gelişmiş olabilir dediler ama ben tak yaparken giriyor sizce darlık olabilir mi

Dikkat edin üretra yaralaması geçirmeyin TAK ile. Ben geçirdim. Tak yaparken kanama oluyordu. Ameliyat oldum. Yarayı öyle kapattılar. Gerçi benim sondanın ucu kesikti. Ondan yaralandım

HasanREİS
Darlık olabilir tabii. Ama bunun paniğini yapmayın şu anda. Ben olsam yukarıda dediğim gibi önce TAK yapar, peşi sıra sabit somdayı taktırırım. Ama saa,t sondayı takarlarken penisten içeri bolca Furacin merhem de zerk ettirirdim. Furacin merhem üretradaki tahrişe iyi gelir.

bulut 57
Omurilik felçlilerde bu yöntem uygulanamaz. Çünkü bizde mesane kendi başına boşalamaz.

@HasanREİS TAK sonda yaparken su kitini patlatma onun yerine izotonik ile kayganlaştır, olabildiğince çok tut daha kaygan olsun.
Eğer enfeksiyon durumu varsa Cipro kullan, doktoruna danış yada aile hekimine.

7.5 yıldır sorunsuz kullandığım tak girmedi! Ne yapabilirim?

Öncelikle selamun aleyküm kandiliniz mübarek olsun. Platformun yeni üyesiyim eğer bir yanlışım, hatam olursa kusuruma bakmayın ve beni uyarın lütfen.

5 Nisan cuma günü okula gitmeden önce tak yapayım dedim ama tak girmedi. Normalde de bazen zor girdiği oluyordu ama biraz zorlayınca giriyordu fakat bu sefer zorlamaya bile çalışamadan birden kan geldi.
Hemen hastaneye gittik ve orda 12 numara sabit sonda takıldı (kullandığım tak 14 numara).
Aradan iki hafta geçti dün kontrole gittiğimde doktor sondayı çıkarıp takı denedi ve rahatça giriş oldu. İki saat geçtikten sonra tuvaletim geldi, tak yapmayı denedim yine olmadı. Tekrar hastaneye gittik ve bu sefer 16 numara sabit sonda takıldı.

Bu böyle nereye kadar gidecek bir daha tak yapamamaktan korkuyorum, sabit sonda bunun çözümü müdür bu şekilde üretra genişler mi? Bilgisi olan veya daha önce tecrübe etmiş olan varsa yardımcı olabilir mi?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

haser85

Sahte üretra/yol gibi bir şey olabilir. Doğal yolundan iterken eğer o sahte yola giriyorsa, gitmez. Doktor yapıyor da sen yapamıyorsan, aklıma bu geldi.
16 numara sabit sonda takılması iyi olmuş. Mümkünse 15 günde bir değiştirmek şartı ile 1 ay sabit sonda takılı kalsın.

Hangi kateter ile TAK yapıyorsun?

OturanBoğa

Hi-slip kullanıyorum.
Doktor 15-20 gün kalsın kontrole gelin tekrar çıkarıp takı deneyelim demişti. Bugün 11. gün.

TAK kullanırken sondayı hissediyorum ve canım yanıyor. Ne yapabilirim?

Merhaba takla ilgili çok sıkıntı yaşıyorum. Penisimi ve penisimin çevresini çok net hissediyorum. Her takta penisim acıyor. Aslında kendimde mesaneye vurarak işleyebiliyorum fakat doktorum tak yapmamı söyledi. Bunun için ne yapabilirim? Jeli patlatıyorum iyice sallıyorum ama yine de hissediyorum ve acıyor.

Vurarak işeyebiliyorsan sorun yok neden tak kullanıyorsun ?

Bende iki sendedir tak kullanıyorum hissederek ve acısına bi çözüm yok maalesef. penis açısını iyi ayarlamaya çalış, ben oturarak yapıyorum, ayrıca extra jel katajel kullanıyorum yapışıyor çünkü ve yavaş yavaş takı ilerletiyorum yavaş yavaş çekiyorum.

titan

Ürodinamiye girdim ve basınçlı işediğimi idrarın böbreklere kaçabileceğim söylediler

Tabi ki hekimler iyisini bilir ama sürekli tak yapmana gerek var mı? Vurarak yaptıktan sonra tak yap kalan var mı gör, çok az kalmasının sorun olmadığını biliyorum, geçmiş olsun.

titan
Bu tür kendinden işemelerde çoğu zaman mesanede idrar kalır ve hem mesanenin sarkması hem de idrarda bakteri birikmesine neden olur. Ayrıca iç basıncını da yükseltir. O nedenle en azından günde 1-2 defa (bu ürodinami ile belirlenir aslında) TAK yapmak sağlık açısından faydalıdır.

HasanREİS
Mesane iç basıncını azaltan ilaç kullanıyor musun?
Her yıl mutlaka böbrek sağlığını kontrol ettirmelisin. Kendi kendine işemenin bir hasara yol açmadığından mutlaka emin olmalısın.

Üst Alt