Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. Nasıl bir raporla nasıl bir araç alabilirim?

Seyithan21

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Merhaba benimde sorum olacak benim ehliyetimde özel tertibatlı arac kullanıla bilir yazıyor sanrım hastaneye gitmeme gerek yok Ama araba almaya geldiğimde nasıl bir yol izliyeceğimi bilmiyorum + ne tür arabalar bizler için daha sağlıklı sonucta 5 sene kullanacağım diğer bir soruma gelince 2 ci el arac aldık farzedelim dezafantaj nedir.. ne tür işlemler yapacağız vs vs tşk ederim

http://www.engelliler.biz/forum/oze...ar-otv-istisnali-olarak-satin-alinabilir.html

Hangi marka model araç alacağın çok kişisel bir karar. Şurayı incele istersen: Alım - Satım

Tabii ki sıfır km araç al. Zira ancak o zaman (ÖTV-MTV-KDV) vergi avantajından yararlanabilirsin.

Elinde "özel donanımlı araç kullanır" ibareli rapor varsa, o raporla vergi avantajlı araç alabilirsin. Eğer böyle bir rapor yoksa, o zaman Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden "gaz-fren elle kumandalı özel donanımaa sahip araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor alman gerek.

ehliyetimin sınıfı H ama özel terbibatlı araç kullanabilir. ibaresi mevcut olduğundan vergi indiriminden yaralanıyor olmalıyım diye düşünüyorum ayrıca raporum %60 şişli etfal den cıkartmıştım iş için cıkartmıstım şimdi araba almak içinde yeniden rapor mu cıkartmak mı gerekiyor.. konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların yardımını bekliyorum ...

oturanboğa benim anlamadığım kısım raporum zaten var ama hastaneye baş vurduğumda araba içinmi rapor çıkaracam yoksa standart bir rapormu çıkaracam

Arabayı sen kullanacaksan, buna özel rapor almalısın

Engelli araç alımı %90 rapor gerekiyormuş....

Selam arkadaşlar ford yetkili satıcısı bir şube ile görüşmemi paylaşmak isterim..
%60 rapaor um ile araç almak istedigimi belirttim ve bana o raporla herhangi bir indirim yapılamadıgını sadece engelli olarak araç alinabilir. Olduğunu söylediler. Yani kısacası ötv mtv kdv indirimlerinden yararlanmak için %90 raporulu olmam gerektiğini söylediler. Ama bunu ford ile yaptığım görüşmelerden söylüyorum fiat ise raporu maliyeye yolladıklarını ve ordan gelen karar doğrultusunda yüzde kaç indirim hakkına sahip olduğunuzun bilgisini veriyolar...

Araba Almak için şişli Etfalden Alacağım Rapor Vergi indirmi içinde geçerlimi?

Araba Almak için şişli Etfalden Alacağım Rapor Vergi indirmi içinde geçerlimi?

%60 engelli raporum var 2009 ait bu raporum gecersizmi ?

Ötv Mtv yararlanmak için Sıfırdan Rapor almam şartmı?

Vergi indirmi için neler yapmam lazım?

"Vergi indirimi" dediğini, defterdarlıktan elde edilecek sakatlık indirimi mi?

Hastane için Dilekçe

Merhaba arkadaşlar Araba alacam allah nasip ederse bende ötv mtv kdv muaf kalmak için ama rapor çıkartacam dedim araba için hastanedeki bayan dilekce yazacaksınız dedi örnek bir dilekçe gösterebilirmisiniz yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Dilekçeyi hastane önlerinde yazan dilekçeçiler varmış...
Duyduğum kadarıyla kendi yazmanız olmaz sanıyorum ki..

Hastane Özel donanımlı araç raporu için 110 TL aldı

Merhaba arkadaşlar bügün özel donanımlı araç raporu için şişli etfal başvurdum ama 110 tl ücret istedilir baş hekimle görüşmek istiyorum dedim baş hekimle görüşseniz bile ücret ödemek zorundasınız dedi işinize gelirse yoksa sizi uğraştırılar dei mecburen 110 tl ödedik bu ücreti ödemek doğru bildiğim kadarı ile engelliler ücret ödemiyordu? engelim ortopedik engelliyim

yanlış kardeşim senin raporunda araç için değil arkasındaki değerlendirme haklarımdan yararlanmak istiyorum diyeceksin ayrıca bu sorunun bimer yaz sana senin lehine cvp alacaksın hastaneye verdiğin dilekçene araç için değil rapor arkasındaki haklardan yaralanmak istiyorum demen lazım bende dilekçe vardı bulablirsem yazarım ayrıca oturanboğada bu konuda bilgi var:

http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html

Mur37 aynen bahsetim aam baş hekim karşılaşmak istemedi benle 110 tl aldılar inan faturada elimde:((

Bülent abi söyledim izzah etim böyle devam ederseniz işlemlerniz uzun sürer dedi ordakiler herkes sizin gibi bekliyor diyor ben engelliyim ayakta zor duruyorum dedim aldırış etmediler ödemeden işlemlerniz yapılmaız dedi fatura yanımda zaten şirklete giriğimde skeyn yapip sizlerede sunacam bunu bülent abi ben şimdi bimer arayıp ne diyecem bide linkini sunduğun engellilerden para alınmaz dosyası print çıkartım onlara gösterecem fatura yanıma üceritini geri öderlermi bu yazıyı gösteriresem?

Hastane ödemese de bimer kanalıyla geri almayı deneyebilirsin...

Bülent abi bimer görüştüm gerekenleri anlattım ve bana göstermiş olduğunuz linklerle dosyayı onlara gösterdim 110 tl olan ücerti aldım ama bimer o şahıs hakında umarım gereken hassasiyeti gösterir tşk ederim bülen abi yardımların için.

Arkadaşlar Raporumu aldım

Merhaba arkadaşlar hepinize güzel bir gün dilerim sonunda araç için olan raporumu aldım çok şükür %.72 yazıyor raporumda sevinçimi sizlerle paylaşmak istedim bide bu araç için aldığım %.72 olan raporumu vergi indirmi için kullana bilirmiyim?

rapor oranıyla vergi indirimi bir değil sanırım ve 90 üzeri olura alınıyor diye biliyorum inşallah üzmemişimdir ama yüzde 90 olması gerek

gözün aydın:9hayırlara vesile olur inş.bende alıcam yarın.

Seyithan! bu konu ile ilgili bir çok soru ve cevap var. Ama siz nedense az siteyi araştırmak yerine direk başlık açarak konuya giriş yapıyorsunuz. Arkadaşım, eğer arabayı sen kullanmayacaksan yani sürücü olma yetisine sahip değilsen % 72 ile ÖTV indirimli araç ALAMAZSIN. Yok H sınıfı ehliyetin varsa ve raporunda özel tertibatlı araç kullanması uygundur yazıyorsa ÖTV indirimine hak kazanmışsın demektir.

Üst Alt