Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. Bağırsakta sorun var. Ne yapabilirim?

SanalHayat

Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
10
Merhaba arkadaşlar
Bu günlerde barsağımda bir problem var ağrı yok ama aşırı ishal olmuşum bazende kabız, bide uzun büyük et parçaları geliyor, peçeteye baktım bildiğimiz bağrsak parçaları,
Kendim omurilik felçlisiyim belden aşağısı his yok,
Neden olabilir

Burdaki yorumlar sikayetinize cevap olmayacaktir uzman bi doktora gorunmenizde fayda var gecmis olsun

imQ

Bu çok tehlikeli olabilecek bir şikayet. Mide sorun da olabilir, barsak sorunu da. Milyon tane soruna işaret edebilir. Ama bu çok çok önemli belirti. Hemen doktora gitmelisin

Genel cerraha randevu alamazsanız hemen bi acile gidin imkanınız varsa. Geçmiş olsun.

Bugün acile gittim, kan tahlili verdim, bişey çıkmadı, film çektiler bişey çıkmadı, ilaçlı tomografi çektiler bişey çıkmadı, dahilyeye görün istersen dediler, bu testler yeterlimi acaba, şu an iyim karn şişkinliği var sadece.

Küçük bir ilçe hastanesi gittiğim

Genel cerrahi/yada gastroenteroloji(Dahiliye)gitsen de fayda sağlar,ancak muhtemel oda kolonoskopi isteyecektir,
Kolonoskopi yapılması gerekir,

İshale eşlik eden uzun et parçaları dediğin "pazazit"olabilir. Risk almayın.

En yakın il neresi ise oraya gidip güzelce bir muayene olun.acil çözemez bu işi...
imQ

Değişik hastanelerde bazı testler yaptım, her biri bişey dedi, en son tomografi ve ultrason faln çektiğim hastane, rekum kanseri olama ihtimali var dedi, hemen kolnoskopi yaptır dedi,
Arkadaşlar öyle kanser hemen beli olurmu, bide kaç yılda öldürür

Kolonda şişkinlik olması kanser için teşhisi için yeterli midir?

Merhaba arkadaşlar, 2 aydan beridir karnımda şişkinlik, ağrı vardı, bir çok tahlil verdim tomografi çektirdim ultrason çektim, gastrit dediler, başaka bir hastane midede parazit var dedi, bugün gitiğm başka bir hastane, ultrason, tomografi ve bazı kan idrar tahlilleri verdim, Dr durumun ciddi rekum da (kolon) şişkinlik var, yani kanser dedi, Ünüverste hastanesinde kolonskopi yaptır dedi

KANSER TEŞİSİ BU KADAR KOLAYMI KONULUYOR
DR NASIL BU KADAR EMİN SÖLEDİ KANSER OLDUĞUMU

Merhaba öncelikle geçmiş olsun ben endoskopi ünitesinde çalışıyorum size önerim içiniz rahat olsun istiyorsanız iyi bir gastroentrolga muayne olun muayne sonunda doktor uygun görürse size endoskopi kolonoskopi işlemi yapar bir durum varsa tedavi konusunda size yardımcı olur gereken neyse yapar

Zaralı58

Teşekkür ederim
Dr öyle konuştu ben ne diyeceğimi bilemedim, dışkıyla kan gelmesi korkutuyor

Dr direk kanserin demesi
Çok kötü oldu

imQ
Kardeşim,doktorun kanser teşhisi koyması için öncelikle kolonoskopi yapması ve o bölgeden parça alarak patoloji sonucunu görmesi gerekir.
Rektumdaki şişlik ve kan gelmesi kanserle ilişkilendirilemez,o bölgede hemoroitte olabilir makat çatlağıda veya fistülde olabilir.
Sana tavsiyem,kesinlikle ôzel hastanede tedavi olma.
Para kazanmak icin sende olmadık hastalik çıkarirlar,bir sürü tetkik ve tahlil isterlee ve sonrasında hadi üniversite hastanesine gidin derler.
Yanılmıyorsam sende suan bunları yaşayorsun sanırım..

Mehmet005

Bugün ünüverste hastanesine gittim, genel cerrahi, klonkopi yapmadan bişey diyemem, ilaçlı tomografi çektiler haftaya kolonskopi olacağım, parmağıla makatan baktı,
Bu durumu yaşayan oldumu,
Kolonskopi den ne gibi sorunlar olur
Bende basurda var

Cerahide bu işlemi yapabilir ama gastro yapsa daha doğru bir sonuç olur

Zaralı58
Değişik bir kafayla gittim hastaneye yarı ölü gibi psikolojik olarak çok kötüyüm, doktor kanser hücresi var dedi omdan
Kolonskopi den sonra ne olacak bir sıkıtı yaşarmıyım

Endişe etmeyin inşallah korkulacak bir durum yaşanmaz sağlığınıza kavuşursunuz şikayetleriniz nelerdir

Zaralı58
2 ay oldu işte karnın alt bölgesinde şişkinlik, rekum olan bölgedeymiş, orda kolnala bağlantılı olan yerde daralma şişkinlik var bir kaç hastaneye gittim, gastrit dediler, midede parazit var ondan dediler, çünkü yemekten 15 dk sorsa acıkma gidi mide sesleri gelmeye başlıyor, bide kanlı dışkı bazende ishal öyle çamur gibi, karın şişkinliği gaz faln, gittiğim doktor, ultasyon tomografi çekti, dedi kanser belirtisi var, o rektum daki şişkinlik için, direk kanser dedi anlamadım, işte kolonskopi yapmamı istedi üz
Ünüverste hastanesinde, p tasi günü yapacağım

Geçmiş olsun kolonoskopini yaptır inşallah sağlıhınıza kavuşursunuz

Zaralı58

Teşekkür ederim
Pek iyi olacağını zannetmiyorum, artık kendimi ölüme hazır tutuyorum

Merhaba,

Öncelikle çok geçmiş olsun, umarım yakınmalarınız bir an evvel hafifler. Bölgeye kolonoskopi veya farklı bir yöntemle biyopsi yapılıp örnek alınmadan, ayrıca bu örnekler patoloji tarafından incelenmeden bir hastaya kolon kanseri tanısını koymak akla pek yatan bir durum değil. Çoğu zaman biz fakültede bile hastaların patoloji kesitlerini tekrar isteyip incelettiğimiz oluyor. Bazen doktorun kolonoskopide gördüğü şey crohn veya ülseratif kolit gibi bir hastalığın enflamasyon bölgesi de olabiliyor.

Saydığınız yakınmalar çekilmesi zor ve geçtiğiniz süreç korkutucu. Patoloji sonucunun gelmesini beklemenizi ve umudunuzu yitirmemenizi öneriririm. Birçok yeni tedavi metodu ve ilaç var. Sonuçtan bağımsız olarak moral motivasyonunuzu yüksek tutmanız tedavi sürecinizde size yardımcı olacaktır. Cesaret ve metanetin yanınızda olmasını dilerim. Tekrar çok geçmiş olsun.

imQ
Kardeşim,benim bacımda makat kanseri var ve senin yaşadığın bu duruma az buçuk hakimim.
Senin muhtemelen basurdan kaynaklı kanaman var veya makat çatlağı oluşumu var.
Korkup endişeleneceğin bir durum yok bence.
Kolonoskopiye gelince,durumunu önceden doktora bildir ve seni lokal anestesi altında kolanoskopiye alsınlar.
Kolonoskopide'de yine korkup endişelenecek bir şey yok,o bölge vebağırsaklar ince hortuma bağlı kamera ile incelenip,şüpleli bir yer varsa muhtemelen ordan doku sürtüsü alırlar,senin yapman gereken gastrontoloji yani kolonoskopi yapan hocaya basurundan mutlaka söz et ve lokal anestesi iste.
Allah acil şifalar versin,tekrar geçmiş olsun kardeşim.
Bu arada beslenmene çok dikkat et,acılı tuzlu, şekerli ve ekşi gıdalardan şu dönemde uzak dur.
Ve kabız ve ishal olmamaya çalış.
Sağlıcakla esen kal kardeşim.

Teşekkür ederim, verdiğiniz bilgiler ve morel için
Kolonskopi yapıldı, doktor dedi korkulacak bişey yok,
Ön sonuçlar, ülseratif kolit olmuşsun dedi, bu durumu yaşayan varmı.
Patoloji sonuçları haftaya çıkacak

imQ

Aman, ne o öyle en kötü olanı ilk aklına getiriyorsun! Töbe töbeeee! İki günde ölüm öyle kolay mı :)

Ülseratif kolit tam tedavisi mümkün olmayan ama sürekli ilaç kullanımı ile kontrol altında tutulabilen bir hastalıktır.

OturanBoğa

Hastalık üstüne hastalık çıkınca,insan pisiklokojik olarak en kötüsünü düşünüyor iyimser olamıyor, ülseratif kolit, kansere yakın bir rıhatsızlık, şimdi înternetê baktım, uzun süre devam ederse kansere olama riski yüksek

Üst Alt