Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felcinde yapılması gereken psikolojik destek konusunda görüşleriniz?

pashayavuz

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar OF da yapılması gereken psikolojik destek nasıl olmalıdır?
Gösterilmesi gerekilen özen ne derecede olmalıdır?
Moral ve Motivasyon nasıl en yüksek derecede tutulabilir?
Sosyal hayattan kopmaması için yapılması gerekenler nelerdir?

Kısa ve Öz olarak: OF olan insanlara nasıl davranılmalıdır?

YAŞADIĞI İL : TRABZON
EĞİTİM DURUMU: MAKİNA MÜH. 1. SINIF

ona sürekli moral verin kendisi hedef koymuyosa siz hedefler gösterin yaparsın başarırsn diye motife edin ilgili alakalı olun çok ta sıkmayn yalnıız kalacağı anlar olsun spor yapıosa harektleri varsa kendi kendine yapmaya çalışssn sokağa çıkmaya çalışsın sevdkleri çevresnde olsun engelini hatrlatack konşmalar olmasın sürekli normal gibi eskiden nasılsa şimdi de öyle gibi davranın normali o zaten........

insanı hayata bağlayan yaptığı şeyden zevk almak heyecan duymak bir anlığına bile olsa engelini unutmaktır yapabiliyorsa hasta olmadığı zamanki aktiviteler film izlemek,kitap okumak,gezmek,sohbet etmek,maç izlemek vs... bunlar moral açısından iyi gelebilir...
birde birşeyler yapmaya çalışıpta yapamadığında onu çok zorlamayın bugün olmadı ama yarın olur deyin maksat ilk 6ay ile 2 yıl içerisinde hevesi kırılmasın mücadele etsin tamamen düzelemese bile bu dönemde kazandıkları onun ilerki yaşamında ona büyük katkı sağlayacaktır...
ÇOK GEÇMİŞ OLSUN...

Arkadaşlar bildiğiniz gibi değil yaa bu kan alışları ve damar yolu açmaları iyice bozdu sinirlerini.

Birde nefes çalışması için bir alet var çekerek topları kaldırıyor. Bunu sürekli çalışması gerektiği söyleniyor yaptıramıyoruz. Öksüremiyor hapşuramıyor bu yüzden. Hala anlamamakta ısrar ediyor. Çok bırakıyor kendini...

Enfeksiyon oldu ve 3 gündür hiç sıkılmadan yatıyor... Kaldıramıyoruz onu...
Kaldırdığımızda da sandalyede otururken hemen yoruluyor. Çünkü bunu nefes çalışmasına bağlıyorum. Akciğerleri tamamen toparlanamadığı için rahat nefes alamıyor otururken bu da yoruyor onu. Ama gelde bunu kendisine anlat daha çok erken diyor...

hastalığın ilk zamanlarında anlattıklarınız çok normal,bunu bir psikoloğa yada psikiyatriste söyleseniz,o da çok normal karşılar.
bende ilk zamanlar çok isteksiz yani tamamen hayata küsmüştüm,her konuda...
ama bir psikiyatrist desteği şart derim,psikologları pek tavsiye etmem çünkü konuşmaktan başka birşey yapmazlar,oysa bizim yaşadığımız gerçekten zor bir travma,dolayısıyla psikiyatriste gitmenizi tavsiye ederim...

Yarından itibaren psikiyatri uzmanı odamıza gelecek ve başbaşa seanslara başlayacaklar. Herkese bağırıyor ve sonra kendine gülmeye başlıyor. Asabi sinirli, hayata küsmüş, kimseyle sohbet etmiyor, içine kapanık çok değişik bir hal aldı...

Gece uyumak için 150 mg Desyrel kullanıyor...

kardeş hiç anormal bir durum değil,canınızı sıkmayın,bende kullandım uyku ilacı yada antideprasan ilaç hala kullanıyorum,zaten antideprasanlar hemen etkisini göstermez,bir kaç hafta beklemeniz gerekir.
en doğru kararı vermişsiniz,görüşmek isabetli bir karar...
çok fazla üstüne gitmeyin,gerçekten geçirdiği hiç de kolay olmayan bir travma

pashayavuz arkadaşım ben de of yim.bu işin iki yanı var 1.felç olan 2.felç olanın yakınları
ilk başlarda 1.için ne desek boş çok ağır bir yükün altında onun için tek çare zaman
ama 2.için iş biraz daha zor hem sevdiği insanın acısı ve elinden birşey gelmemesi zor gerçekten biraz karamsar konuştum ama gerçek bu,
size biraz umut vereyim bende felç oldum o acıları bir çok arkadaş gibi yaşadım ama bakın yıllar sonra çok güçlü bir şekilde size yardım cı olmaya çalışıyorum.
demek istediğim o da birgün bunların hepsini atlatıp normal hayata dönecek
o şimdi bu anlattıklarıma kesinlikle inanamaz olsun, önemli olan sizin buna kesinlikle inanmanız bir gün bütün bu kötü günlerin geçeceğine inanın siz inanmazsanız o hiç inanamaz bu işin tek mantığı da budur asla pes etmek yok
allahın izniyle bir gün bunların hepsi geçecek
Allah yardımcınız olsun sabır sabır sabır.

Arkadaşlar destekleriniz için çok teşekkür ederim. Bizde bunları yaşayacakmışız demekki. Şuan tranvadan sonra tam 2 ay oldu. Bizde çok erken olduğunu biliyoruz. Ama gerçekten onun bu şekilde psikolojisinin bozuk olması bizimde moralimizi bozuyor. Karşılıklı pozitif olamıyoruz.

Buraya yazacağınız her bir yazıyı dakika dakika takip ediyorum. Herşey için hepinize teşekkür ediyorum...

pashayavuz;

iyi demek ki her şey normal zaten bunları yaşamasa bir anormallik var demektir zamanla o da her şey'in farkına varacak ama sabır etmesi lazım arabaya oturduğunda çabuk yorulması normal zamanla vücudu bu duruma alışacak tabi ki fizik tedaviyle vücudunu güçlendirmesi lazım çok takmayın kafanıza bu yaşadıkları hem onun hemde sizin sınavınız ALLAH BU SINAVDAN HEM ONA HEMDE SİZE ALNININ AKIYLA ÇIKMAYI NASİP ETSİN...
DERDİ VEREN ALLAH İNŞALLAH DERMANINI DA VERİR...

Üst Alt