Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felcinde terleyememe sorunu..?

ozcanerkus

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
omurilik felci olupta terlememe sorunu olan ve bununla ilgili tedavi olabilen kimse varmı acaba?

Aynı sorun bendede var ve çoğu omurilik felçlisinde.Tedavisi yok ama 2 aydır çok azda olsa terlemeye başladım.Terleyememek çok kötü cidden , Adanadayım yazın klima ile kanka oluyoruz :D

ozcanerkus

Bol su içip günde en az 6 defa TAK yapmak vücudun soğumasına yardımcı olur

Terliyememe bi sorun değil üst seviye yaralanmalarda doğal bi olaydır. özellikle C seviyesinde durduk yere ciddi terlerseniz bu tehlikeli bişeyin sinyali olabılıyor. bı yerde bası vs varmı, mesane full mü fln kontrol önerilir.
Daha da önemlisi yazın çok ısınmamaya çok çok dikkat.

Terleyememe

Merhaba yaklaşık altı yıldır tetraplejiyim. Hiç terleyemiyorum yazın klimasız yerde duramıyorum çok sıcakta bayılacak gibi oluyorum bunun bir ilacı tedavisi var mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Omurilik felçlilerin en büyük problemi kabızlık ve idrar kaçakları. Kabızlık ve idrar kaçağınız varsa vücut sürekli hararet yapar. Özellikle nemli bölgelerde bide vücut harareti olmasıyla beraber işkence oluyor. Kış aylarında bile hararet bunaltabiliyor.

Spina Bifida ve Syringomiyeli hastasıyım. Yaklaşık 5 yıldır, vücudumun sağ tarafı hiç terlemiyor, sol tarafı ise aşırı terliyor. Doktoruma sorduğumda sempatik sinir sistemi tutulumu olduğunu söyledi sadece.. bildiğim kadarıyla bir tedavisi yok...

Üst Alt