Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felci olup uzun yada kısa bacak yürüme cihazı kullanan var mı?

lovest42

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
omurilik felçli arkadaslar uzun bacak yada kısa bacak yürüme cihazı kullananlar varmı?
ben evde kendim yaptırdıgım seyyar barla bacaklarımı (püşap-büşap adı herneyse) minderli tahta ile bağlayıp evde 10-15-20 metre hergün yürüyüş yapıyorum.
t11 kırıgım var ve belden asagısında hiç hareket ve his yok. belden adım atarak yürüyorum, kukla gibi yani. ama kendim oturup kalkarak değil paralel barın arasına geçip kolllarımın yardımıyla parmak uçlarım takılıyor yürümemi çok engelliyor ama gene de geri geri çok rahat gidebiliyorum.

acaba böyle yürüyen var mı içinizde

Ayaklarının ve parmak uçlarının takılmaması için uzun yürüme cihazına patik sistemi takılması gerekiyor.Bu sistem parmaklarını düz bir şekilde sabit tutarak yere düşmesini engeller

bende yokki o cihazdan biz şimdilik kendi sistemimizle ilerliyoruz 5-6 milyar var devlet karşılıyor ama hastneden şimdilik daha devam etmemi söylediler

Yok Mustafa, ne 5-6 bin lirası. Sadece evde kullanmak için çok basit aparatlar yaptırabilirsin.

dizlerin arkasına bükümlmemelri için sert plastikten bir şey koyuyorlar, cırtcırtla onu dize kilitliyorsun. Spor ayakkabının ucundan da sert bi lastik ayak burnunu bu plastiğe bağlıyor önden; böylece ayağın öne düşmesi engelleniyor. Bu kadar. Eğer kalça kontrolün varsa ve ayak bileklerinde bir sorun yoksa, bu kadar basit bir şey de işini görür.

kalça kontrolüm var yani ara sıra deniyorum iki elimide salarak durmayı 5-10 sn durabiliyorum ama tek elimi salarak rahat bi şekilde duruyorum dizlerimi kitleyemiyorum.his hareket yok.yürümeyide sadece kemik erimesi ve kabızlık bagırsak için yapıyorum.hiç kabızlık sorunu çekmedim 8-9 günde 1 kez tuvalet ihtiyacım oluyor o konuda biraz rahatım bide bu cihazların fiyatı konusuna gelince forumun taaaa arka sayfalarını biraz karıstırdım 1600 tl gibi rakamlar var.forumu iyi takip etmeyince yanıldım

bende var kardeş 6 senedir kulanıyon ben sabah giyiyorum akşam yatarken çıkartıyom onlar benim sanki bir elbisem oldu onlarsız hiçbir yere gitmiyorum merdiven iniyom çıkıyom benim evin 13 basamagı var günde 2 . 3 sefer inip çıkıyom volkırla evimin her tarafını gezebiliyorum bolkona vesayre çok gez bişey olmaz kendini alıştır faydası çok oturdugun zaman kalkıp yarım saat dikel yürü en azından yara riski olmaz

Ben de paraplejiyim t-10 t-11 isveç kilitli uzun bacak cihazı kullandım ve evin içinde yardım almadan bağımsız olarak walker ile 30 dakika kadar yürüyebiliyorum. Sonra en az 15 dakika dinleniyorum. Çünkü çok yorucu.

Daha sonra Parapodium aldık. Daha rahat ve hareketler daha kolay. Paraplejilerin ayağa kalkması ve bir kaç adım atması bile iç organlarımızın daha düzenli çalışmasını sağlıyor. İmkanı olan her gün ayağa kalksın ve en az 15 dakika yürüsün yada ayakta dursun mutlaka faydasını görürsün.

Bende uzun bacak protezi kullanıyorum.Yalnız günde bir saat paralel barda kalçadan
ayaklarımı atarak.bana çok büyük fayda saglıyor.otuz senedir kullanıyorum şu ana kadar
bası yarası oluşmadı allah şükür.Devam et kardeşim çok faydasını göreceksin.

geçmiş olsun

merhaba erol kardeş çok geçmiş olsun bende omurilik felciyim t 7.8. bölgesinden 6 yıldır böyleyim uzun yürüme cihazlarıyla 3.4. saat geze biliyorum

bende uzun yürüme cihazı kullanıyorum benim de T12 den kırık var ama durum çok şükür iyi... ilerleme de devam ediyor
senin dediğin heralde evde yaptığına göre ayağını tahta ile arkadan bağlayıp öyle yürüyorsun spor ayakabı giyersen parmaklarına bi sorun olmaması lazım

Üst Alt