Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'de istenen gerekli sertifika olmazsa işe yerleştirilmeme durumu olur mu?

qunes

Üye
Konular
45
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben Lise Mezunu (Muhasebe) olarak girdim sınava. Ve en çok diyanet var kadro olarak bir de adalet ve yeni eklenen sağlık vs. peki elimizde istedikleri sertifika yok ise ösym atama yapar mi yaparsa sertifika işi ne olur?

Bir de Ösym atama yaptı ama Kurum işe almadi bu mümkün mü? (engellm genel özürlü olarak geçiyor)

qunes ; ÖSYM Tercih Kılavuzunu yayınladığında ; özel şartlarda diyelim 6225 Bilgisayar İşletmenlik Sertifikası şartı var ... Siz o tercihte bulundunuz ve sertfikanız yoksa ; ÖSYM atamayı yapar ve puanınıza göre yerleşirseniz , yerleştiğiniz kuruma ; Bilgisayar İşletmenlik Sertifikanızı ibraz edemesseniz ; atamanız iptal olur ... Burada 2 şekilde sorun olur .. 1-) 2012 - ÖMSS Puanınız ile yerleşme hakkınız sona erer ... 2-) Sertifikası olupta, sizden düşük puan almış ve sizin yerleştiğiniz tercihi seçmiş ise ; onun hakkına girmiş olursunuz .... Cunku ; ilk atamada Ek Yerleştirme yapılmadı ...

Sertifika Tarihi ile ilgili ayrıntı : Diyelim ki ÖSYM 1 Mart 2013 tarihi itibariyle ÖMSS / 2013 - 1. Tercih Kılavuzunu yayınladı ve 10 Mart 2013 Tarihi ÖSYM sitesinden son başvuru günü ( Bu Örnek sadece Konuyu anlatmak için verilmiştir , ÖSYM nin Resni Olarak Tercih Kılavuzunu Yayınlama tarihi değildir ) ... Sizin de; setiikanızın geçerli olabilmesi konusundaki son tarihiniz : 10 Mart 2013 günüdür. Yani ;10 Mart 2013 günü itibariyle Seritikanızın elinizde olması gerekir ... ( Tarihler Örnek vermek icindir, gerçek değildir ... Hatırlatırım )

Saygılar ...

YassaX;

hadi ya:( peki benim bilgisayarlı mehasebe mezunu olmam sertifika yerine de kullanılmaz mı diploma.. Ayrıca kisa süre var ve sertifika için en az 1-2 ay kurs var ve ücretleri çok yüksek bunu karşılacyacak durumu olmayanlar ne yapacak?

arkadasım halk egitim 100 tl karşığında 3 ay egitimle veriyor

bakın herhangi bir gelirimiz yok ek emekli maaşıyla geçinioruz ailece ayrıca hastalık ve tedavi vs. var. bu biçim için çok para ayrica da 3 ay sürecek atamalar ise en kötü nisanda olacak (olacak) yani en fazla 1,5 ay vaktimiz var.

gunes arkadasım benim veya da hiç kimsenin bu duruma yapacak birşeyi yok o zaman önceden başvurup 3 ayda alsaydın para konusuna gelince bizim de hiç bir gelirimiz yok ama buna da şükür

qunes ; bir konu açtınız ve bende bildiğim kadarıyla cevapladım. Okuldaki gorduğunuz ders ya da başka sertifikanız yeterli mi gecerli mi ben bilmem ... Onu DPB ya da MEB ; ya da ASP Bakanlığına sorun ... Cunku ; sorduğunuz sorunun cevabı ; büyük sorumluluk ister ... Sanırım beni anladınız ... Ben o cevabı verecek sorumluluğu almam söz konusu değil ...

Saygılar ...

Üst Alt