musty35;
evde bakım almak demek, hiç bir iş yapamaz demek degildir. omurilik felçlilerin çoğu evde bakım alabilir. ama elleriyle araç kullanabilir, çok rahat on parmak pc kullanabilir, elle yapabilecekleri birçok iş vardır. sınava girerken evde bakım aylığı alanlar sınava giremez diye bir şart yoktu.
sonbahar.44;
aynen sana katılıyorum kardeşim. baştan sınava alma. tercih yaptırma. hadi tercih yaptırdın bir de evraklarını şahsen elden atandığın ile götürmek zorundasın. tekerlekli sandalyedeki veya görme engelli bir inanın bir ilden bir ile evrak götürmesi, geri dönmesi bu kadar kolay mı? ben niğdeden bayburt 'a atandım. direkt araba yok. erzurum aşkeleye otobüsle gideceksin oradan bayburta gececeksin. evraklarını teslim edip, aynı yolu izleyerek geri döneceksin. sonra da diyecekler ki , emekli memursun atanamazsın. yuuuuuh artık diyorum. engelli insanlara bu kadar eziyet yaptırmaya, maddi manevi zarara sokmaya kimsenin hakkı yok. bu sorunu ancak hukuk çözer. hata yapanlar hatasını çeker.
Gazii_42;
aynen katılıyorum size.
hasaner;
herhangi bir sebepten dolayı %60 engelli olan bir kişi malulen emekli olabiliyor. ömss sınavına ise % 40 ve % 97 ye kadar engelli olan insanlar baş vurabiliyor. %97 yi biliyorum baş vurabildi. şimdi "malulen emekli olan bu sınava giremez, zaten çalışabilseydiniz malulen emekli etmezdi devlet sizi" cümlenin çok saçma olduğunu düşün biraz. ömss ye girerken de emekli , malulen emekli, bağkurlu veya çalışan giremez diye bir madde yoktu.