Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sınavına girdim. KPSS sınavına da girebilir miyim?

metin_0079

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
örneğim bende skolyz var ama skolyzdan dolayı ömss girdim üniversite mezunuyum örneğim kpss girsem ne olur ne olmaz acaba? :cool:

Ben de aynı şeyi düşünüyorum ama :) Bu sınavdan geçer bi not alıp yerleşemezsem kpss'den nasıl düzgün bir şey alıp yerleşebiliyim ki diye de düşünmüyo değilim :)

Ayrıca Devlet daireleri engelli memur alımını artık ÖMSS ile alır sanırım yine de KPSS isterler mi ki ? İkilemdeyim ama girdiğimizde de bir şey kaybetmiyoruz zaten 40lira haricinde:p girelim gitsin en azından niye girmedim demem diye düşünüyorum falan filan :)

Arkadaşlar ÖMSS'ye de KPSS'ye de girebilirsiniz.. Hiç şüpheniz olmasın..

Tabi ki girebiliriz de ben soruyu Devlet daireleri KPSS sınav sonucuyla da engelli alımı yapacak mı gibi soruyo olarak algıladım.Yani illa ki girilir kimse sen giremezsin demez :) ama bir işe yarayacak mı :) sadece ÖMSS'yle mi alacaklar yoksa KPSS de geçerli olacak mı diye sordu diye düşünmüştüm..

tabi girebileceksiniz..giremiyeceksiniz diye bir yerde yazı yok..zaten öle birşey olması da mümkün olmaz..ayrımcılık olur..ayrımcılık olursada pozitif olarak engellilere yönelik olur..şekil ortada bize özel ÖMSS oldu onlar giremedi..ama biz gireriz..mantıksal olarak budur..

yani bende girir biliyorum çünkü mantık olarak şartlar sana uyuyorsa atanırsan hiç bir problem olacağını düşünmüyorum örneğim seyahet engellli olmaması diye şart senin seyahat engelin varsa yazmazsın yoksa yazmanda sakınca yoktur bencede ama böyle bir yazı buldum ben ne kadar doğru acaba
engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir ve özürlü statüsünde olmasından dolayı yerleşemeyecektir..

Ben; ÖMSS - 2012 ye girdim.. KPSS Lisans Başvurumu da yaptım.. Nasipse 7 Temmuz 2012 giricem.. Başvurumu yapmadan once ÖSYM yi arayip sordum.. ÖMSS ye gireceğim, Özür durumu belirtmeme gerek var mi ? ya da ÖMSS ye girdiğim icin KPSS ye girmem de bir sakınca var mi diye .. Yetkili soyle soyledi : ÖMSS ye girecek olmaniz KPSS ye girmenize engel degil.. Arzu ederseniz özür durumunuzu başvuru yaparken belirtmenize gerek yok .. Eğer KPSS ye girişte özel durumunuz varsa ( İşitme - Görme - Ortopedi ) o zaman belirtmeniz sizin icin önemlidir.. Cunku ona gore sınava girişte size kolaylıklar sağlanacaktır .. Ancak Özürlü Raporunuzun olmasi sadece sınava giriş şartları acısından fayda sağlar; atanma , yerleşme vs de diğer adaylardan hic bir fark yoktur.. Peki dedim atandiktan sonraki ; göreve başlamada Raporla ile ilgili sorduğumda ; o bizim cevaplayabileceğimiz bir durum değil, atandığınız kurumu ilgilendiren bir durumdur diye bilgi verildi..

Diyelim ki Kpss yi kazandık özürlü memur olarak mı alacaklar ?

mgold ; o konuda cok detayli araştima yapmadım ancak sanırım şu şekilde : Özürlü Statüsünde atanma olmuyor , cunku KPSS Engelli olmayan Devlet Memurları icin.. Atandıktan sonra ; atandığımız kurumun istediği sağlık raporu ve engelin atandığın işi yapmaya engelse malesef olumsuz sonuc olabiliyor.. Burada en mantıklı olan; Sınav sonucunda aldığımız puan ile; acıklanan Tercih Listesindeki kontenjanları secerek Engelinize uygun işleri secmek gerekir.. Hatta sececeginiz kurumla onceden konusup, bu engelin o işi yapmada sorun olup olmayacağını öğrenmek en guzeli diye dusunuyorum.. Ancak tekrar soyluyorum bu bilgiler benim yorumum... Kimseyi bağlamaz ...

yani özkan bey sizin dediğinize göe girmemizde bir sakınca yok sadece tercih yaaprken kendi özel şartlarımızı göz önüne alarak yapmamız örneğim arazi çalışma elverişli raporu istenilen bir yer ortopedik engelli isek yazmamak gibi dimi

metin_0079 bey; evet aynen öyle .. Engelli Raporunuz; KPSS ye fiziki giriş şartlarında bir avantaj sağlıyor ..Ya da örneğin; Şeker Hastası bir kişinin İnsilün Pompası varsa, mutlaka bunu KPSS Başvurusunda Raporuyla birlikte ibrazz etmeli.. Ayrıca Puan sonrasinda ise ; atanacağınız yerin sizin özrünüze uygun olmasi gerekir ..

ömss var ise kpss etkisiz kalır kpss var ise ömss etkisiz kalır iki ucu...

AYBAROGLU;
o nasıl oluyor yani sunumu demek istiyorsun ömss atanamayan kişi kpss nasıl atanacaktır mı demek istiyorsunuz acaba?

merhaba arkadaşlar benım bi sorum olcak şimdi lise meslek lisesı muhasebe bölümü meğzunuyum bu yıl dışardan 2 yıl okuycam dersler felan nezaman başlıyor? hangi bölümler daha kolay acaba adaletmi-böro yönetiği ve sekreterlikmi-halkla ilişkilemı lütfen yardımcı olurmusunuz bu arada sınavsız geçiş hakkımız olduğu için başvurumu yapmıştım yanı sınava felan gırmıycem ama okul nezaman başlayacak bilgisiolan arkadaşlardan lutfen cvp bekliyorum oguzhan-taskiran@hotmail.com hayırtlı akşamlar aeol şimödiden tşkler

bu sene bütün sınavlara giriyorum :d kpss atamalarında sağlıklıdır die rapor istiyorlarmıki araştırmak lazım çünkü bizi engelli diye almıyor adamlar

Üst Alt