Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS Ek Atamaları ya da 2. Atamaları için DPB ile Yapılan Görüşme Hakkında

YassaX

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ; 27 Ağustos 2012 Pazartesi Günü Saat 16.30 Civarlarında; Devlet Personel Başkanlığı'nın 0 312 418 80 71 No'lu Telefon 215 Dahili Numaradan Yetkili Çetin Bey ile Yaptığım görüşme şu şekildedir : Kendisine Bakan Fatma ŞAHİN'İN Bahsettiği Ek atamaları Sorduğumda; bana şu şekilde cevap vermiştir . Şu anda Devlet Personel Başkanlığı'nın Ek Atamalar için ya da Bazı Kadroları Düz Memurluğa çevirmek için herhangi bir çalışmalarının olmadığını ifade etmişlerdir . Ben 999 Lisans Atandı, 1.133 Kontenjan boş kaldı bu boş kalan kontenjanlara atamalar olmayacak mı ? Ya da Düz Memurluğa çevirme gibi işlemlerin olup olmayacağını sorduğumda ; Bunun yapılabilmesi için Kanun Çıkması lazım ve ilgili Bakanın Bu Konuyu Başbakan ve Bakanlar Kurulunda Kabul ettirip düzenleme yapılması gerektiğini ifade etmişlerdir .Ayrıca ; Kurumlar 31 Ekim 2012 Tarihine kadar Tüm Engelli Personel Açıklarını Tarafımıza bildirmeleri gerekir ancak bu bildirimler 2013 Yılı içindir diye de ekledi. Bana ayrıca şu yasa maddesinden de bahsetti : 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 53. Maddesinde ilgili konular yer almaktadır şeklinde bir ekleme yaptı ...

NOT ( EKLEME ) : Ayrıca ; ALO 183 Aile ve Sosyal Politikalar Yetkilisi ile yaptığım görüşme sonucunda ise ; Sadece bana verdiği Bilgi : EYLÜL Ayı içerisinde ÖMSS Ek Atamaları Planlanmaktadır . Başka da bir bilgileri olmadığını ifade etmişlerdir ..

Saygılar ...

Veya ek atamalar tuh bosu bosuna hayallere kapildik :(Umarim asilsiz cikar

arkadaşlar ordaki yetkili nerden öyle emin konuşuyor ki bu kafa karıştırmadan başka birşey değil ösym her ösys kpss için ek kontenjan açar sonuçta atamaya ve tercih almaya yetkili kurum ösym olduğuna göre kaldı ki ek kontenjan için kurum onayına gerek yokki yada yasa cıkmasına yasa cıkacak ne durum var ki kadro açıklığı belli kadro belirleme durumu yokki ortada bir başka arkadaşımız konu açmıştı hatırlarsanız sayın fatma şahinle görüştüm 2. atamaların ekim ayında olacağına dair demişti o arkadaş bakan burda kendini zor duruma düşürmez hele ki 2013 e sarkarsa bu sınavın mantığı olmaz ki okadar kadro boş kaldı. ek kontenjan yapmayalım 2013 e sarkıtalım demezler bu bizle oynamak olur zaten okadar bekledik hem tercih yapmayan arkadaşlar da var türlü sebeplerden ötürü bu durumu gözardı edemezler.
Benim tahminim eylül ayında boş kalan kadroları kapatırlar sonrada 2.tercihi de en geç ekim sonu kasım başı açarlar.

canyildiz0620 ; Arkadaşım Sana o zaman şoyle örnek vereyim ( Telefonda da Aynı Örneği Yetkiliye vermiştim ) ... 900 Tane Lisans Diyanet İşleri Başkanlğının Kontenjanı vardı . Sadece 4 Kişi Atandı . Geriye Kaldı mı 896 Boş Kontenjan. Toplamda da 1.133 Lisans Boş Kontenjan kaldi. Sen simdi bunu aynı şekliyle Tercih Listene Koyarsan yine 1.000 civarı boş kontenjan olur . Asıl Sorun Şudur : Diyanet Kadrolarının Karşılığı yoktur ( Aynı Şekilde GIDA TARIM Da Biolog, Veteriner ... SAĞLIK BAKANLIĞINDA Fizyoterapist vs ) ... ÖSYM sadece gelen Tercih Listesini Yerleştirme işlemi ile yetkilidir . Kalan 1.133 Lisans Kadrosunu Duz Memur yani 4001 Nitelik Kodu Herhangi bir Lisans Mezunu Tercih Edebilir Şeklinde Çevirme yetkisi Yoktur. Bu Yetki Devlet Personel Başkanlığındadır. Bu yetkiyi de kullanabilmesi için Kanun gereklidir .. Yaklaşık 10 Dakika Detaylıca bunları sordum. Kafanıza takılan birşeyler varsa ; Telefon - Dahili No - Yetkili İsmi Hepsi Yukarıda yazılı. Arayıp Sorabilirsiniz ...

Saygılar ...

YassaX;
arkadaşım kadro cevirme konusuna birşey demiyorum tabiki onla ilgili kanun hükmünde kararname cıkartılır bir gün bile sürmez kanun hükmünde kararname çıkarması bu yetki zaten başbakanımıza verildi okonuda hemfikirim.
ancak ek kontenjan olmaz gibi durum gerçeği yansıtmıyor ek kontenjan yapılacaktır kadro boş kalması bizim için gerçekten çok sıkıntı verici durum atanamadım tercih hatam yüzünden . kadrolar boş kalmasaydı ben gibi diğer arkadaşlar da tercih hatasından dolayı boş da kalmazdı.

canyildiz0620 ; Sen Tercih Hatan yüzünden atanamadiğini söylüyorsun. Yani Puanın Tutuyor, senden dusuk puanlılarda atandi senin olmadi anladiğim kadariyla . Ancak ; senin gibi durumda olan 100 kişi varsa ; Kadro Cevrilmesini bekleyen Binlerce kişi var ... Tüm Öğrenim Durumlarından Kalan Boş Kontenjan sayısı 2.492 ... Ortaöğretim - Ön Lisans - Lisans ... Ek Atamada ; Hic bir Değişiklik yapmadan bu 2.492 Kadro Tercih Kılavuzu olarak karşımıza çıksa ; Yine Yaklaşık 2.000 Kadro boş kalacaktır... Birşey ifade etmeyecektir Ek atama.. Sen ; yukarıda bahsetmişsin 1 gunde kanun cıkar ; kadrolar cevrilir . O kadar basit degil bu olay kardesim. Ben ÖMSS Sürecini 3 EKİM 2011 Tarihinde Yayımlanan ÖMSS YÖNETMELİĞİNDEN Bu yana sıkı sıkıya takip eden birisiyim. Şu anda DPB 'de de herhangi bir çalışma yapılmıyorsa ; süreç bence daha uzun olacaktır ... Malum Ülkemizdeki gelişen olaylar neticesinde de ; bazı süreçler uzuyabilir . Ben Arkadaşlarımıza Işık tutması açısından bu görüşmeyi paylaştım. Gönül isterki Ek Atama ya da 2. Atama çok kısa sürede olsun ... YÜCE RABBİM HERKESİN GÖNLÜNDEKİNİN HAYIRLISINI VERSİN ...

Saygılar ...

YassaX;

dostum kadro çevrilmedikten sonra zaten bi anlamı olmaz ek kontenjan açmanın ondan dolayı tabiki bekleyip göreceğiz ancak ben uzun süreceğini tahmin etmiyorum çünkü sınav zaten iki senelik sınav 7.700 kisilik kadroyu tam doldurmadıkları için kalan kontenjanları dolduracaklarını düşünüyorum bu yıl bitmeden dpb daha önceden dile getirildiği gibi 2.tercihler için hazırlık yapıyor tahminim o yönde ek kontenjandan sonra eğer bekleme olursa 2. tercihler için olacaktır.
Yaptım tercih olmadı bu sonuçta kader kısmet işi Allaha şükür şuan bir işte çalışıyorum müşteri temsilcisi olarak özel sektörde şartlar uymuyor kesinti felan filan oluyor anlayacağın zor ve sancılı süreçler ben daha kısa süreceğini düşünüyorum ek kontenjanın ancak 2.tercihler uzayabilir kısa sürede bu işler olmuyor ne yazık ki.

canyildiz0620 kardeşim ; İNŞALLAH dediğin gibi kısa sürer. Temennimiz o yönde ... Ben ; Telefonla yaptığım görüşmeden; çıkardığım sonuç olarak çok kısa süreceğini düşünmüyorum. Ancak ; gönül bir an önce olsun istiyor. ALLAH HEPİMİZİN YAR & YARDIMCISI OLSUN ...

Şu ek atamayi bi yapsinlar geriside gelir insallah

ben 183 ü aradım..şuanda ek yerleştirme vb. bir çalışma içinde OLMADIKLARINI söylediler.malesef..bir gelişme olabilirmi durum hakkında bişiyler söleyebilirmisiniz dedim.şuan bize söylenen herhangi bir şey yok.dendi..bilg..

Yassax ; kardeşim söylediğin gibi nitelikli kadroların değişimi için anayasal düzenleme gerekmekte meclis şuan tatilde eylülde yine ek atama diyorlar ama eğer ki kadroları yumuşatma adına revizyona gidilip 2001,3001,4001 gibi düz niteliğe getirilmesi adına yasal değişiklik şart meclisin tatilde olduğunu düşünürsek eylülde ek atama çok zor gibi görülüyor çünkü atananlar daha işe başlamadı bile belki atananlardanda elenenler olacağını varsayarsak boş kalan kadroları ek yerleştirme ile biraz daha uzar gibi görünüyor yapılacak tek şey burda bir imza kampanyası mevcut ona girerek destek vermek ki biliyoruz ordaki toplu imzası kampanyaları cumhurbaşkanlığı özellikle dikkate almakta bunları düşündüğünüzde bu tip sosyal gücü kullanmakta fayda var o zaman değil ek yerleştirme bütün kadroları doldurmak istiyeceklerdir yani baştan hepsi düzeltilsin ek değil hepsi dolsun kanseri gösterip sıtmaya razı ettiler milleti...

offff allahım ya neler duyuyorum ....yazıklar olsUN.....

bence imza işe yaramaycak
Esra bişey bilmeden bence kendince yorum yapma olurmu insanların mücadele enerjilerini kesme bu birincisi yaramıyacağını ezbere konuşuyosun o sitedeki imza kampanyalarının çoğu dikkate alınıyor ki bunların örnekleride mevcut bu konuda pek bilgin olmadığına veriyorum hem sürece destek vermek adına nefes tükettğinizi göremiyoruz bari bu tip yorumlarla insanları kasmayın lütfen...

İşe yarayacak dikkate alınacak bir formülünüz varsa öneri koyun ortaya onları yapalım....

arkadaşlar herkese selam
bugün az önce alo 183 aile ve sosyal politikalar bakanlığını aradım;
telefondaki bayan eylül ayında ek kontenjan yapılacakmış böyle bir bilgi vermişler.
ösymyi takip edin denildi bana.
Bilg.

Üst Alt