Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS başvurdum, ama istediğimi alamadım. KPSS başvuru yapabilir miyim?

EHN1905

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben önlisans mezunuyum ve ömss girdim 60 puan aldım fakat kpss girmek istiyorum bazı sorularım olucak ?

1. ÖMSS TERCİHLERİ NE ZAMAN OLUCAK NET BİR ŞEY VARMI?
2. KPSS GİRERSEM NE BİLİM ÖMSS HAKKIM DÜŞERMİ ?
3 KPSS İLE ATANMA ŞANSIM % KAÇ ....

Saygılar....

1. Belli değil
2. Düşmez
3. Onu hiç kimse bilemez..

Girebilirsiniz hakkınız düşmez bunlar sonuçta sadece bir sınav. Atama ayrı bir olay, ömss ile atanırsanız kpss'ye yine de girebilirsiniz. KPSS sınavı ÖMSS'ye göre kat kat daha zor, öğretmenlik mezunu olup hali hazırda dershanelerde çalışan arkadaşlarım aylar öncesinden (KPSS) dershanelere kayıtlanıp, her gün aralıksız çalışıyorlar. KPSS'ye çok fazla insan giriyor ve soruları gerçekten ÖMSS ile kıyaslanamaz. Yine de tüm bunlara rağmen iyi hazırlanıp girebilirsiniz. Saygılarımla

KPSS lise ve önlisans başvuruları dün başladı, Temmuz'un 4 üne kadar devam edecek, kayıt zamanı geçen lisans başvuruları, mesaj sahibi önlisans mezunu olduğunu belirtmiş, başvuru yapabilir yani..

Loks 4 Temmuz değil son tarih 11Temmuz. http://www.osym.gov.tr/belge/1-11236/11236_inceleme.html

E
rhan Birinci sorunun cevabı malesef belli değil.
İkinin cevabı öyle bi olasılık yok
Üçün cevabı önce bi KPSS'ye girip puan alman gerekmez mi?:) malesef benim ilk sınavım ÖMSS olduğu için ne olur ne olmaz KPSS'de ne oluyo ne olur hiç bir bilgim yok ama gireceğim sınava sanırım.Sonuçta bir kaybım olmayacak.

ömss kazanamayan kpss nerden kazanacak sende çok tembelmisin kardeş :)

KPSS kılavuzunda bu da yer alıyor eğer sınava girecekseniz ve özür grubunuza göre sınavda ek bir şey talep edecekseniz..

1.15 Özürlü adaylar, bu durumlarını gösteren sağlık kurulu raporunu, özürlerine ilişkin öz geçmişlerini anlatan bir
dilekçe ile birlikte Aday Başvuru Formuna ekleyeceklerdir. Başvurma işlemi bittikten sonra özürlü duruma gelen
adayların, raporlarını dilekçe ekinde hemen ÖSYM'ye göndermeleri gerekir. Daha önceki yıllarda özürlü olarak
KPSS’ye başvuran ve raporları kabul edilen adaylar, özür durumlarında bir değişiklik olmasa da bu durumlarını
belirten bir dilekçeyi ve eski raporlarının bir fotokopisini Aday Başvuru Formuna ekleyerek ÖSYM’ye
ulaştırmalıdırlar. Özürlü adaylar, sınavda kendilerinin kullanacağı özel bir gerece zorunlu olarak ihtiyaç
duyuyorlarsa bu ihtiyaçları ve kullanacakları gerecin ne olduğu sağlık kurulu raporlarında ayrıntılı olarak
belirtilmiş olmalıdır. Rapor, ÖSYM'nin yetkili kurullarınca kabul edildiği takdirde adaylar bu gereçlerini sınavda
kullanabileceklerdir. Soru kitapçığını hiç okuyamayacak derecede görme özürlü adaylara ve/veya ellerini
kullanamayan adaylara okuyucu/işaretleyici yardımı verilecektir. Okuyamayacak derecede görme özürü olan
adaylara karmaşık şekillere dayalı sorular sorulmayacak, bu adayların sınav puanları sınavda sorulmayacak
sorular göz önünde tutularak hesaplanacaktır. Bu adaylar dışındaki özürlü adayların sınav sonuçlarının
değerlendirilmesi diğer adaylar gibi olacaktır. Özürlü olarak sınava girecek adayların Sınava Giriş Belgesinde
"Özürlü Salonu" yazacaktır. Sağlık kurulu raporunu eklemeyen veya raporları ÖSYM'nin yetkili kurullarınca
kabul edilmeyen adaylar sınava başvuran diğer adaylar gibi işlem göreceklerdir. Sınavın yapılacağı hafta
içerisindeki Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar ÖSYM'ye ulaşan raporlar işleme konulacak, bu tarihten
sonra ÖSYM'ye ulaşan sağlık kurulu raporları dikkate alınmayacaktır. Bu kural İnternet ile bireysel başvuru
yapacak adaylar için de geçerlidir.
Merkezimize gönderilen raporlar, sınav esnasında özürlü adaylara uygun sınav koşullarının sağlanması
amacıyla kullanılmaktadır. Adayların Merkezimize göndermiş oldukları raporları, yerleştirme ile kamu
kurum ve kuruluşlarına atanma işlemlerinde dikkate alınmaz.
DİKKAT: Sınav esnasında özürlerine yönelik uygun sınav koşullarının sağlanmasına ihtiyaç duymayan
özürlü adaylar sağlık raporlarını Merkezimize göndermemelidir.

Derya ÖMSS'de kazandın yada kazanamadın gibi bir şey söz konusu değil ki .. Tercih yaptığında şayet senden daha yüksek alan biri tercih yapmışsa aynı yeri giremezsin ama farklı bir yer KPSS ile alırsa eğer oraya tercih yapma hakkın olur hangi kurumlar ÖMSS ile alım yapacak yada sadece ÖMSS ile alım olur diye bir şey belli değil ki,belki KPSS ile hala alımlar devam edecek.Şuan bir şeyi ne kazanmış ne de kaybetmiş durumdayız ama bu iki sınav da 2 yıl geçerli olacakken neden KPSS gibi bir imkanımız daha varken kullanmayalım?

Plumeria;
Daha önce 4 Temmuz diye açıklanmıştı, ÖSYM ye ayak uyduramıyoruz artık, çok kararsızlar galiba..

bellimi olur ÖMSS den atama olmassa KPSS den olr hayat bu :))

zirat bankasına KPSS kursu icin ne kadar hücret yatırıyoruz peki arkadaslar ???

Kpss sınavına girmek için yaş sınırlaması var mı acaba ? Daha önce benim bildiğim 35 yaş sınırı var dı .Halen böyle bir uygulama var mıdır.

Kalpsiz 35lira ücret yatırıyorsun.Biönceki yazdığım linkte açıklamalar mevcut..
Yüksel Yıldız yaş sınırlaması hakkında bir fikrim yok daha 30a basmadım :D kılavuzu okuyup incelersen büyük ihtimalle açıklaması vardır.Kılavuzun linkini de biönceki yorumda yazmıştım

yüksel yıldız;

KPSS'na girmek için yaş şartı yok ancak B kadrolara ATANMAK için yaş şartı 40 A kadrolara ATANMAK için ise 35 yaşını doldurmamış olmak gerekir kardeşim...kısaca 42 yaşında sınava giebilirsin ama memur olamazsın :p

Kpss'ye girebilirsin ancak şöyle bir 89-90-91-....100 puan alman gerekir.ancak öyle bir atama şansın var.çünkü 2010 kpss ortaöğretim başvuru sayısı 1.700.000 kişiydi sanırsam. 2 yıl boyunca alınan ortöğr. Kişi sayısı 10.000 civarı, atanan kişi en az alınan atama puanı 90
arkadaşlar bu puanı alamazsan çok zor.ha birde özürlü isen buda bir engel.oda çabası sen 90 puandan atansan dahi atandığın kurum sen özürlüsün deyip ilgili kanunun maddesine göre %3 özürlü kontenjanından yararlanabilirsin deyip seni göreve başlatmayabilir(kaynak kpss kılavuzu) .o yüzden ömss özürlü arkadaşlar için daha iyi bir sınavdır.saygılar

Arkadaşlar 2 yıl önceki girdiğim kpss için son tercih günüydü ve 30 tercih yaptım ::) Ömss için ise önümüzdeki günlerde 30daha yapılacak eğer kpss girersem 30'da öyle toplam 90 Tercih olucak biri olsun yaaa :(

yaş sınırı genelde yok ama bazı bölümlere özel durumlar deyip yaş sınırı koyuyorlar bilgisayarına indirip kitapçıgı iyi incelemen gerekir

her yer için geçerli degil yaş şartı yanlışınız var..

K P S S de atanmak için en az 85 puan gerekli onun altındaki alınan puanlar için yerleştirme çok zor.

Üst Alt