Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS - 2013 yerleştirmeleri için kaçıncı sırada olduğunuzun hesaplanması örneği

YassaX

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ; ilk yerleştirme de atanamadı iseniz ; Şu andaki yaklaşık sıralamanızı ancak vereceğim Örnekle bulabilirsiniz ... Lisans Örneğini veriyorum : http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60688...nlarlisans.pdf --> Bu LİNK'te 2012 - ÖMSS Sayısal Bilgiler Lisans Mezunları için

Ön Lisans Sayısal Veriler LİNKİ : http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60693...aronlisans.pdf
Ortaöğretim Sayısal Veriler LİNKİ : http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60690...rtaogretim.pdf

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler Linki :

http://www.osym.gov.tr/belge/1-13646...sonuclar-.html

Bu verdiğim LİNK'lerde Hangi Öğrenim Düzeyinde Sınava girdi iseniz O Öğrenim duzeyini inceleyeceksiniz ... Lisans Örneği üzerinden devam ediyorum . Diyelim ki Puanım 80 ve Sıralamada 1.000 İnciyim ( 5.017 Kişiden ) ... Örneğin : 10020121755 GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI LABORANT (BALIKESİR / TÜM İLÇELER - Taşra) 62,70275 Puan 1 Kontenjanlıolduğu için ve benden düşük aldığı için 1 kontenjanı buradan toplamaya başlıyorum. .. 1 den fazla kontenjanlar için ise Örnek vereyim : 10020122619 TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU (MERSİN / TÜM İLÇELER - Taşra) 2 Kontenjan 70,76378 -81,73425 --> Burada 80 Puanın altında olan 1 Kontenjanı topluyorum ... Ayrıca Net olarak Kac Kontenjanın Kendi Puanımızdan Düşük olduğunu Tespit edemeyeceğimiz Örnek ise : 10020123515 TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEMUR (ANKARA / TÜM İLÇELER - ) 5 Kontenjan 75,08071 - 96,87613 Arası ise burada 80 Puandan düşük 2 ya da 3 Kontenjanı tahmini olarak toplama yazmak gerekir.. Tek Tek Tüm Kadroları bu şekilde incelemek gerekiyor ... En Sonunda 80 Puandan Düşük Puan alıp Yerleşmiş Olan Sayıyı Topluyoruz : Diyelim ki Örneğin 200 Kişi ... Atanan Toplam SayıLisans'ta 999 kişi idi ... 999 - 200 = 799 ... Örnek Sıralamam 1.000 Demiştik ... 1.000 - 799 = 201 ... Yaklaşık Olarak Lisans 80 Puan alan 1.000 inci sırada olan bir Engelli Kardeşimiz ikinci Yerleştirme olarak 201. Sırada .. Bir Detayı da atlamamak gerekiyor ... Az da olsa ; Aynı sıralamada ve aynı puanda olan arkadaşları biliyoruz ... Nasıl Olur demeyin; uzunca bir süre bu konuda bazı sitelerde yorumlar & tartışmalar oldu ... Yukarıdaki örneği şu şekilde noktalamak isterim. 80 Puan ve 1.000 inci Sıralamada olan Lisans Mezunu Aday ; Hesaplamalarımıza göre Yaklaşık 200 üncü sıralarda ; hadi diyelim Aynı Puanlı arkadaşlarda var ; 250 inci sıralamadaymış gibi tercih yapabilir ... Benim size verdiğim örnekteki 80 puan , 1.000 inci sıra ve topladığımız 200 kişi rakamı örnek olarak verilmiştir, gerçek rakamlar ve toplamlar değildir ...

ÖNEMLİ NOT : Yukarıdaki yaptığım yorum ve yazı sadece beni bağlar , kimse bu yorumuma & örneğime göre tercih yapmasın ...Ayrıca son olarak kimse de Sıralamasını ve Puanını yazıp, ikinci yerleştirmede Kacıncı sırada olduğunu sormasın. Otursun verdiğim Linki açıp bir zahmet sıralamadaki yaklaşık yerini hesaplasın ...

KAYNAKÇA : YassaX

Saygılar ...

Bilgilendirme için teşekkürler göründüğü gibi iyi yerler hep 90 ve üzeri

84 aldım
84 üzeri atanan kadro sayısı 1338 buna 75'e kadar olan 3-5 kadro da dahil edildimi 1350 diyelim.
2100 - 1350 = 750 civarı bir sıradayım.

Arkadaşlar anlayamadım,hesap yapamadım Puanım orta ogretım duzeyı 81.56 sıralamam 3455 acaba sımdı kacıncı sıradayım.

Beşaltı 1300-1400 arasıdasındır .Birinci atamalar yapıldığında atananları tek tek sayarak kendi sıramı buldum ( yaklaşık)

mesleki eleman olarak atanan arkadaşlar genellikle düşük puanlarla atanmış 52 puanla bile atananlar var demem oki ikinci atama lise düzeyi en aşağı 84 lerde falan kalır

Bu liste üzerinden mi atama olacak yeni kadrolar mı açılcak

dıe another day;
ikinci atamalarda şansım ne olur sızce.?

geçmişte çıktı alıp tek tek inceledim

ARKADAŞLAR :Lise Düzeyi Atananlar listesini Bilgisayar Çıktısı Alıp Tek tek İceledim ....10 Tene Kadar yanılma Payıyla 2174 kişide ....1675......kişi kadar 80 puan üstü İLE atanmış bu tüm DİAYNET ve Sağlık Bakanlığı Kadroları Dahil Kadrolar için geçerli .... 81 puanlardayım alan kişi ilk 4000 de gibi benim önümde yaklaşık 2100 Kişİi var 80 puanda sanırsam 4500 ler de ......en az 100 -200 kişde çeşitli nedenlerle iş başı yapsada gitmemiştir

Arkadaşlar 5500 Kişi İyi bir kadro adeti fakat lise düzeti düz memurlukta bile 80 puan üstünün şansı çok az ... ve tercih sayısı yetersiz

düz memur alımı nasıl olacak o önemli kaç kişi olacak işallah 1000 kişiyi gecer bu puanla 83,88 ile atanmam zor ama bu sefer tek memurluk yazmayacağım ne bulursam nere olursa yazacam yeterki gelsin geçen hizmetli yazsam olacaktı yazmadım bu sefer yazacam yeter ki gelsin

kardeşim yardımcı olurmusun ben hesaplayamadım. ben 1351. sıradaydım lise. 86 küsür puanım var. kaçıncı sıradayımdır ?

nişanlım 76 küsür aldı lise mezunu olarak girmişti 7355 inci simdi sıralaması kactır acaba hesaplayabilirmisiniz

cevdet cubukcu sen nasıl 86 ile 1351 oluyorsun ben 84 ile 2339 dayım

ben 80.50 ile 4070 deyim

80 puanları atanması için en az 3000 kadro verilmesi lazım

bence lise alımları en fazla 1000 kişi olur tabi bu meslek grupları hariç,,,,, meslek ile toplamda en fazla 1750-1900 kişi olur

Arkadaşlar,bu mesela teknisyen yardımcısı müezzin diyor ,ama teknisyen yardımcısı veya müezzin değiliz,tercih yapsak çıkarsa,şartların uymasımı lazım illa_? böyle yerleşen varmı_?

belge istiyorlar imamhatip mezunumusun diye bu her kadro için geçerli bu bilgisayar işletmeni sağlık vs yanlış tercih diye boşuna demiyoruz tercih klavuzunu okumuyorlar oysa ki gerekli açıklamalar orda yazıyor

bende

bende 80.77 ile lise düzeyinde 3918. oldum ben kaçıncı olmuşumdur bu yeni sıralamaya göre bilgisi olan var mı ben tam anlamadım da

ED.;
Benim (sıralamam 1647) 85.707 puanım var. Benim tahmini sıralamam 300 olduğunu düşünüyorum.

Geçen alımlar nasıl olmuştu acaba kaç lisans kaç lise kaç kura ona göre orantı yapılabilir aslında

boş kalan kadroların düz memurluğa çevrildiği yönde bir açıklama yapmıştı genel müdür aylin hanım...

Bu atamada kendi düşüncem daha önceki atamalara orantılı olarak 5423 kadro söylenen bunun 1000 lisans 1000 ön lisans 3000 lise 423 kuraya kalır....

naser34
[FONT=arial]
500 civarı olabilir sizinki kesin birşey söylenemez tabi.

Hesaplarıma göre önümde yer alan 1336 kişi + ve 84 üstü girip 84 altına düşen kadrolarda tahmini sayı alarak 80 kişi daha toplanıp 2160'dan düştüğümde 750 civarı oluyor sıralamam.[/FONT]

Arkadaşlar hiç uğraşmadan benim yaptığım gibi yapabilirsiniz. Excele kopyalayın hepsini, sonra düşük puandan yüksek puana sırala diyin, ardından kendinizden yüksek puanda olanları alın Sonrada kadro sayısını toplatın onu yazın bi kenara, birde bütün puanların boş kalan kadrolarını ve açılan kadroyu hiç dolduramayanları da toplayın onuda yazın
Sonrada Ösym'de yer alan kendi sıralamanızdan o sayıyı çıkarın :)

Ben böyle yaptım.Benim Önlisans Puanım 70,02 sıralamam 2558'dir.
Önlisansda benden yüksek puanda olan 1058 kişilik kadrodan 35'i boş kalmış. birde hiç dolmayan kadrolar var onun sayısıda 481'dir. benden yüksek puanı olan 1058-35=1023 kişi atanmış. 481+35=516 boş kadro kalmış.
2558-1023=1535 1535-516=1019 yanlış hesaplamadıysam böyle bişi işte :D

En düşük ve en yüksek puanın açıklandığı ilk gün excele çevirmiştim.

Herhangi bir hatasını görmedim sayılarım tutuyor ÖSYM'nin sitesindeki istatistiklerle.

Tahmin noktamız şu bazı kadroların mesela kontenjanı 10'dur en büyük 94 ile almış en küçük 80
84 alan birine göre 94 84 arası 5 kişi olduğunu düşünebilir geriye kalan 5 ise 84-80 arası diye düşünülebilir.
Arada kaç kişi var tam olarak bilemeyiz tahmin yürütüyoruz.

Nitekim inşallah 1200-1300 düz memur kadrosu açarlarda herkes puanının hakkıyla girer hangi lise olursa olsun yazabiliyor nede olsa 2001 koşulu herhangi bir lise mezunu olmak koşuludur.

ed arkadasım benim sorumuda yanıtlarmısın nisanlım lise mezunu olarak girdi 76 puan aldı 7355 inciydi sıralaması tahminen kac olmuştur şimdi sıralaması ikinci atamalarda atanma şansı varmı

Bio

böyle olacağını sanmam. ilk atamada bile 1133 lisans kadrosu boş kalmışken bu rakamın düşmesi çokta mantıklı değil.

uykum kaçtı şöyle bir uğradım hey gidi günler gençliğimi hatırladım birden ;);) ilk atama öncesi yaşanan olaylar yine devam etmekte lisanslı şu kadar alıncak liseli bu kadar alıncak boş verin arkadaşlar kendinizi yıpratmaya değmedini sonradan anlarsınız yaşlandırıyor insanı :D zamanında memur olan arkadaşlar destek vermediği için kızardım ve onlar gibi yapmayacağım kadro sayısı gerçekten çok az bunun artırılması ve düz kadroların çoğunlukta olması için gereken yerlere mail atıyorum çünkü ilk alımda büyük adaletsizlik yapıldı mesleki kadrolardan kimse önününü göremedi kadrolar artınca liseli kadrosuda artacak lisans kadrosuda bir birinize düşmek yerine kadroların artırlması ve kadroların düz memurluk olması için gayret gösterin işsiz kardeşlerim işallah bir yerlere yerleşirler Dİ NOT (gönlüm liseli kadroların çoğunlukta olmasını istiyor hem giren sayısı çok hemde mesleki kadroları abartarak verdiler lisansda atanma şansı 3 de 1se düz lisenin 50de 1 di)

Arkadaşlar acaba ne zaman acıklanır tahmini olan varsa cevaplarmı lutfen..
Kaç lisans,kaç ön lisans,kaç ortaogretım,kaç kura çekimi olacagını.?????

Üst Alt