Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okulum bitti, eve dönüyorum. Evde bakım gelir hesabı yeniden mi hesaplanacak?

Mühendis_87

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kalem biz 4 kişilik aileyiz babam bagkur emeklisi onunla geciniyoruz, bakım ayligi aliyoruz ve ben 4 yıldır dışarıda okuyordum ikametim başka şehirde idi ..suan okulum bitti ve iş başvurum kabul oldu .. size sorum
# 30 yasindayim ve ikametim dışarıda, alacağım maaş ailenin geliri ile hesaplanirmi
# diğer sorum; ikametim zaten dışarıda, çalışma durumunda ikameti degistirirsem yine de bunu bildirmeli miyim ..

İkametin engelliinin bulunduğu yere almadıkça bir şey olmaz, ikametini eğer engellinin bulunduğu eve alırsan bildirmen gerekli .

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mühendis_87 şu an 30 yaşındaymışsınız. ikametiniz başka şehirdeyse ve babanlarla yaşamıyorsan evde bakım aylığı gelir hesabına dahil edilmezsin. ama ikametin başka yerde olup babanlarla yaşamaya başlarsan, ikametin ayrı bile olsa babanlarla yaşadığın tespit edilirse hane gelirine dahil edilirsin.

sanırım sen babanlarla yaşamak istiyorsun. babanlarla yaşamaya başlarsan ve ikametini babanların adresine aldırırsan sen de gelir hesabına dahil edilirsin. aldığın maaşla birlikte hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL altındaysa evde bakım aylığı devam eder. aksi durumda evde bakım aylığı kesilir.

hanede senle birlikte mi 4 kişisiniz? babanın bağkur emekli aylığı ne kadar? sen ne kadar maaş alacaksın? başka gelir yoksa senin maaşla birlikte hanedeki aylık gelirleri topla ve hanedeki kişi sayısına böl. sonuç 847,16 TL'den düşükse babanlara ikametini aldırabilirsin. ama sınırı geçiyorsanız aklından bile geçirme:)
eger babanlara taşınırsan evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmeyi unutma. hem babanlara taşındığını hem de çalıştıgını en geç 1 ay içinde bildirmekle yükümlüsünüz.

Üst Alt