Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB türleri Düşünsel obsesyonlar..?

Erdalfb

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
4
Raporumda okb yazıyor ancak benim hastalığıma en Uygun okb türü Düşünsel obsesyonlar gibi duruyor.budür olması okb den engel oranını değişdirirmi.benim rahatsızlığım yakın akrabalarıma cinsel bir şey yaparım korkusu.sizce hangi türe girer .

Cinsel obsesif bozukluk dedikleri türden bir şey gibi ! Okb, okb dir türü çeşidi önemli değildir okb teşhisi konması yeterlidir .

Ne kadar oran alabilirim.doktorum fazla alamazsınız diyor.bakırköy Mazhar Osman gidiyorum

Okb
tedaviyle tam düzelen %0
tedaviyle kısmen düzelen %40
tedaviyle düzelmeyen %60

@Erdalfb, """benim rahatsızlığım yakın akrabalarıma cinsel bir şey yaparım korkusu"""

Evet bundan korkman gerekiyor. Obsesyonda kalırsa sıkıntı yok ama bir şey yaparsan cinsel tacizden tutuklanıp cezaevine tıkılırsın.

@Descartes, eyleme dönüşmez herhalde bu takıntı yoksa dönüşebilir mi ?:unsure:

Bendeki sadece korku var eylemsel düşünce yok

Son düzenleme:
@Erdalfb, Anladım. Psikolog değilim ama eylemsel düşünce yoksa sıkıntı da yok

İslam dinimizde de böyle bir konu var. Şimdi ayet& hadis vs kaynak gösteremem ama bunu bir yerden öğrendim

Şöyle ki insanın zihninde sapık fikirler olabilir (pedofili vs.) ama bunlar davranışa dönüşmezse kişi bu fikirlerden dolayı mesul değildir.

Son düzenleme:
@Descartes, evet bu şekilde ben dini eğitim aldim o sıra dini obesesif düşüncelerim oldu ama çocuk olduğunm için bunun bir psiyatrik sorun olduğunu anlamadim yoğun derslerden zannettim cok araştırdım sizin dediginiz gibi fetvasi .ama pedofili konusu cok başka ben dini anlamda vesvese gelipte ona kalben inanmadigi müddetçe sorun yok.

Son düzenleme:
Pedofolisi bilmem nesi o kişi sapık falan değilse aklına nasıl gelir içinde yoksa mesela öyle bir şey hastalık mı sapıklık mı nasıl ayırt edilir?

@sokr@t, ona bakarsan pek çok kişinin kafasında sapık fikirler vardır Önceki mesajda yazdığım gibi davranışa dönüşmezse sıkıntı yok

Hastalık mı yoksa sapıklık mı ? Bunu psikiyatr doktoru ayırt edebilir.

@Descartes, bazen cok yoruyor korkum beni sanki bütün dünya üstüme gelmiş gibi oluyorum. Selectra 200 mg risperdal 2mg redepra 15 mg kullanıyorum. Cok ilac değiştirdi doktor yan etkisinden dolayı. Sadece selectra fazla yan etki yapmıyor

OKB nin çeşit çeşit semptomları var. Onlardan sadece bir taneciği
.

@Descartes, abinin dediği gibi düşüncelerden sorumlu değiliz kutsal topraklar ziyaretindeyken hariç diye biliyorum.

İlaçlarını ihmal etme ve her düşünce geldiğinde 1 kere euzü besmele çek içinden.

@osmangazi, :unsure: Kutsal topraklar ziyaretindeyken hariç derken ?

Tam anlayamadım biraz daha net yazar mısın ?

@Descartes, youtube yayınında mahmut efendi cemaatinden sebahattin hocadan duymuştum yanlış hatırlamıyorsam.

@Erdalfb, sanırım bu düşüncelerin gelmesini istemiyorsun ama istemesende aklına geliyor.
Aklından sayı sayıyormusun gitmesi için.

Üst Alt