Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okb hastalarında antipsikotik belirtiler..? Hastalığım değişiyor mu?

malumokb

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
7
Arkadaslar ben okb tanısı konmuş hastayım fakat benim görüntü halisülasyon ve ses halisülasyon duyuyorum ve antipiskotik ilac kullanıyorum solian 200 mg bunları yaşıyan var mı ( bir de ben Allahım demek hezeyan mı sanrı mı?)

Hezeyan veya sanrı ikiside aynı şey.. görüntü görme ses duyma halüsinasyon vb..okb de pek görülen bir semptom değil.

Tariflediğin şikayetler daha çok psikoz gibi görünüyor..siz bunu doktorunuzla bir konuşun.

@malumokb,

@OğuzHan112 OKB de görülmez diye birşey yok,görülebilir,nasıl ki bazı psikiyatrik rahatsızlıklar bir olup anksiyetiyi olusturuyor ise OKB ile de psikoz bir arada olabilir veya travmaya bağlı kronik stres bozuklugu v.b

Hocam zaten bu şikayetlerimi söyleyince solian 200 mg yazdı. 1 ay kulan tekrar gel dedi acaba bir sonraki gidisimde mi söyler

@samedo99,
Benim bu sikayetlerim düzenli olarak vardı o yüzden şaşırdım çünkü okb hastalarına sorduğumda bizde boyle bir semtom yok dediler

Masumlar apartmanını izleyebilirsin. Halusinasyon da görüyor okb hastası , kompulsif olarak kendini kaşıyan mı ararsın,anksiyete bozukluğu olan mı. Aynı dizide birkan sokullu da simetri ve borderline kişilik rolünde oynuyor.

@osmangazi,

Benim gördüğüm görüntüler gerceklik algımı bozuyor o yüzden şüphelendim okb gibi durmuyor hastalığım denilene göre daha çok piskoz hastalığına giriyor

@malumokb, Psikiyatrik rahatsızlıkları bir kalıba sokmak zor kişiye göre değişebiliyor veya rahatsızlık süre içinde değişip başka bir rahatsızlığa dönüşebiliyor veya birkaç rahatsızlığın belirtileri aynı anda görülebiliyor.
İşitsel ve görsel halisinasyonlar Allahım hezayanı tipik pisikoz belirtisi ve solian pisikoz hastalarına verilen bir ilaç genelde 200 mg düşük bir doz yalnız.
Nasıl geldi fayda gördün mü? bu şikayetlerinle beraber okb şikayetlerinde devam ediyor mu?
Kontrolunü sakın ihmal etme ve aynı doktora gitmeye çalış.

Okb sikayetlerim durmuş durumda yanliz piskotik belirtilerim bu soliandan sonra kesildi ilac bana çok iyi geldi halisülasyonlarım kayboldu görmüyorum veya isitmiyorum nadiren oluyor

Sürekli aynı doktora gidiyorum zaten hic degistirmedim bu olaylar ders çalışmamada engel oluyor o yüzden rapor basvurunda bulunacam yüzde 40 verirler mi bilmiyorum caresiz bir sekilde bekliyorum

@malumokb, İyi geldiğine sevindim.

Eğer 1 yıl veya daha uzun süredir kesintisiz tedavi görüyorsan pisikoz şikayetiyle en az %40 alınabilir ama okb için aynı şeyi söyleyemem.
Doktoruna danış bu konuyu.

Şöyle bir tanı grubu var,ŞİZO-OBSESİF BOZUKLUK .Belki senin durumun bu tanıya uyuyordur?

Solian iyidir.kronik psikoza iyi gelir? Hastanede yattığımda doktoruma bu hap ne işe yarar demiştim senin hezeyanlari kesecek dedi bu ilaç ve öyle de oldu.

@malumokb,
Peki solian sende işe yaradı mı?

Solian hala üretiliyor mu? Eczane üretimi durdu denilmişti o zaman doç.dr Nermin Gündüz (ismini yanlış yazmış olabilirim.) invega vermişti yerine.

5 sene önceydi sanırım. Eşimin hamile olduğunu yeni öğrenmiştik. Çok değerli bir doktordu. Eşinin seni aldattığını düşünüyor musun? Demişti kontrolde pat diye.

Son düzenleme:
Üst Alt