Kanun Maddeleri:
Milli Eğitim Bakanlığı
https://dhgm.meb.gov.tr/dosyalar/Yonerge/ogretmenevleri_uygulama_yonergesi.pdf
Bedensel engellilere ilişkin hükümler
MADDE 29- (1) Bedensel engellilerle ilgili düzenlemeler 1/7/2005 tarihli ve 5378
sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik
Yapılması Hakkında Kanun doğrultusunda yapılır.
(2) Konaklama ünitesinden faydalanmak isteyen engellilere, engellilik
oranlarının %40 ve üzerinde olduğunu, 14 Ocak 2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî
Gazetede yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık
Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik çerçevesinde belgelemeleri şartıyla, Kamu Sosyal
Tesislerine İlişkin Tebliğde belirtilen taban fiyattan az olmamak kaydıyla, bulundukları
ücret tarifesinden kendilerine ve refakatçilerine %40a kadar indirim uygulanabilir.
Ünitelerden faydalanma
MADDE 13- (1) Kurumların hizmet ünitelerinden eğitim çalışanı ve yakınları
öncelikli yararlanır.
(2) Uzun süreli tedavi gerektiren hastalıklarda rahatsızlığını raporla belgeleyen
eğitim çalışanı ve yakınları ile refakatçisine, Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğde
belirtilen taban fiyattan az olmamak kaydıyla, bulundukları ücret tarifesinden %20 indirim
uygulanabilir.
(3) Öğrencilere, geçerli öğrenci kimliklerini ibraz etmeleri şartıyla, Kamu Sosyal
Tesislerine İlişkin Tebliğde belirtilen taban fiyattan az olmamak kaydıyla, bulundukları
ücret tarifesinden %20 indirim uygulanabilir.
Öğretmenevi, öğretmenevi ve akşam sanat okulu hizmet ÜNİTELERİ:
MADDE 12- (1) Her öğretmenevi ile öğretmenevi ve akşam sanat okulunda,
konaklama ünitesinin yanı sıra, binanın fizikî şartlarına ve imkânlarına uygun olarak
yemek salonu, kantin, kütüphane, çok amaçlı salon, oturma, dinlenme ve bilgisayar
odası, berber, kuaför, bahçe, havuz, çocuk oyun alanı, otopark gibi ihtiyaç duyulan
üniteler açılabilir.
konaklama otel tatil ulaşım öğretmenevi
Milli Eğitim Bakanlığı
https://dhgm.meb.gov.tr/dosyalar/Yonerge/ogretmenevleri_uygulama_yonergesi.pdf
Bedensel engellilere ilişkin hükümler
MADDE 29- (1) Bedensel engellilerle ilgili düzenlemeler 1/7/2005 tarihli ve 5378
sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik
Yapılması Hakkında Kanun doğrultusunda yapılır.
(2) Konaklama ünitesinden faydalanmak isteyen engellilere, engellilik
oranlarının %40 ve üzerinde olduğunu, 14 Ocak 2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî
Gazetede yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık
Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik çerçevesinde belgelemeleri şartıyla, Kamu Sosyal
ücret tarifesinden kendilerine ve refakatçilerine %40a kadar indirim uygulanabilir.
Ünitelerden faydalanma
MADDE 13- (1) Kurumların hizmet ünitelerinden eğitim çalışanı ve yakınları
öncelikli yararlanır.
(2) Uzun süreli tedavi gerektiren hastalıklarda rahatsızlığını raporla belgeleyen
eğitim çalışanı ve yakınları ile refakatçisine, Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğde
belirtilen taban fiyattan az olmamak kaydıyla, bulundukları ücret tarifesinden %20 indirim
uygulanabilir.
(3) Öğrencilere, geçerli öğrenci kimliklerini ibraz etmeleri şartıyla, Kamu Sosyal
ücret tarifesinden %20 indirim uygulanabilir.
Öğretmenevi, öğretmenevi ve akşam sanat okulu hizmet ÜNİTELERİ:
MADDE 12- (1) Her öğretmenevi ile öğretmenevi ve akşam sanat okulunda,
konaklama ünitesinin yanı sıra, binanın fizikî şartlarına ve imkânlarına uygun olarak
yemek salonu, kantin, kütüphane, çok amaçlı salon, oturma, dinlenme ve bilgisayar
odası, berber, kuaför, bahçe, havuz, çocuk oyun alanı, otopark gibi ihtiyaç duyulan
üniteler açılabilir.
konaklama otel tatil ulaşım öğretmenevi
Son düzenleme: