Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlumda Spina Bifida mı var? Tecrübelerinizi aktarır mısınız?

gulayonur1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
hepinize merhaba arkadaslar
ben 25 yasında bundan 2 sene evvel tüp bebek yontemıyle bır erkek bebek sahıbı oldum
dogum sonrası klasık kontrollerde cocuk doktoru(doc) bebegımın kuyruk sokumunda y seklınde bır cızgı fark ettı
y seklının ust kısmı bıraz basık gıbı
omurılıkte acıklıktan suphelendı
usg ıstedı acılınden daha sonra bıraz zaman gecınce ben bunları yaptırdım aynı hastanede herhangı bır kıtle acıklık gorulmedı
ama guvenemedım ıstanbulda buyuk bı hastanede kontrollerım gerçeklesmıstı hamıleyken o hastaneye gıdıp ılerı gerı ısınlı usg ıle ogluma bakıldı ama oradaa hıc bırsey bulunamadı dr gıdıp sonucları goturduk oda mr fılan ıstedı bızden 6 ayllıkken
ancak bır tkaım konusmalardan oturu mr gerek duyulmadı cunku 6 ayllıkken emekledı 10 ayllıkken yurudu ama cok gec oturdu
toplu bı bebektı yıgılıyordu 13 ayllıkken kendı oturmaya basladı
sımdı 26 aylık tam
bı suredır kafama takılıyordu
belıne dogru oturuyor dık degıl
ve kosarken dısarı dogru acarak kosuyor
gazetede bı takım haberler gordum omurılıkle alakalı
sımdı daha ıyı bı doktora goturmek ıstıyorum fakulteye mr yaptırmak ıstıuyorum gerek duyarlarsa forumları okudukca daha sonrada tepsit edilen kısıler oldugunu gordum
tuvalet egıtımı henuz yok
ama bazen dusta cısını yapıyor aa cıs yapıyorsun dıyınce kesıyor tekrar yapıyor
bası anormal buyuk degıl ama bıraz ırı kontrollerde normal cıkıyor ama kımısı koca kafa dıyor
hıdrosefalı ıhtımalı korkutuyor
cok bılınclı degılım eger anlatırken kıracak veya yanlıs ıfadeler kullandıysam kusura bakmayın
buarada spina bifida dernegine gıttım 2010 senesinde istanbulda
sımdıde ızmırdekı dernekle konusuyorum ama sızlerede sormak ıstedım fakultede doktor tavsıyesı veya herhangı bıseyler duymak ıstıuyorum
not : bebeğim erken dogdu 2'li testim temiz ayrıntılı usg herhangi birşey gozlenmedı ama problemlı bır gebelık gecırdım
folik asit kullandım

gecmis olsun kardesim benim 8 yasında kızım var ondada spina bifida var ve menenjit hidrosefali hastası en iyi sonucu almak istiyorsan bursada spastik cocuklar hastanesi var oraya götürmeni tavsiye ederim

Spina Bifida ile ilgili okulda bir sunum yapmistim. Dogustan ve folik asit eksikliginden kaynaklandigini biliyorum. Cocuk yapmak isteyen anne adaylarinin dollenmeden 4 ya da 5 hafta oncesinden bu folik asit(B11) vitaminlerini kullanmaya baslamalari gerekiyor. Folik asit kullanimi dogmamis cocuklardaki sakatliklari % 50 oraninda azaltiyor. Bununla ilgili googledan bir suru bilgi bulmak mumkun. Cok sukur TR de yasamadigimdan, bununla ilgili hangi organlara basvurulur vs bilmiyorum. Gerci o ulkede hasta olmak, sakat olmak cok agir, cok zor.

Bol sanslar, bol sabirlar diliyorum.

arkadaslar bıraz cok zaman gecmıs ama olsun yazayım oglum 5 yasında ve bahsettıgım seylerde tamamen karakterıszlık ozellıkler ımıs
herhangı bısey cıkmadı cok sukur
allah herkeze saglıklı gunler uzun omurler nasıp etsın

gulayonur1

Durumun iyi olması çok sevindirici. Bilgilendirme için de çok çok teşekkürler.

Üst Alt