Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OF'lu olmak adına bir anekdot...

empatizan

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Dün kızımın üniversitedeki hocalarından birisi sınıftaki öğrencilerden birisine, başka bir sınıfta çektirdiği bir fotoğrafı uzatıyor ve bak şu öğrenci de Of’luymuş diyor. Of’lu öğrenciyi merak eden bizim kız hani hangisi, ben de görebilir miyim diye atlıyor. Of’lu öğrencinin fotoğrafını ona da gösteriyor hocası. Bizimki, ön sırada ayakta dikilen iri yarı Of’ luyu görünce, iyi de hocam, bunun neresi Of’lu, bu fotoğrafı Of olmadan önce mi çektirmiş diye soruyor. Hoca şaşkın, “anlamadım ne demek istediğini” diyor. “Ben de sizin ne demek istediğinizi anlamadım” diyor bizimki. Sonra “Of ne demek” diye sormak geliyor aklına kızımın. “Trabzon’un kazasııı.” Diyor hoca.
Bizim kız, Trabzon’un Of adlı kazasından bihaber olduğunu, ama Of’un omurilik felcinin kısaltması olarak kullanılışını bildiğini anlatınca, sınıf kopuyor (Not: kızım sarışın değildir!)

:D :D :D ilginç ne diyim :D :D :D büyü koptu bağlayınız...

Kız Türkiye dışında doğup büyüdü, coğrafya bilgisi konusundaki eksikliğini mazur görün ablaları.

Peki hocası omurilik felci'nin OF'u nedir biliyor muymuş? :)

:D :D :D İKİ TARAFLI BİR KOMEDİ....TRAJİKOMİK :D :D

Neye niyet neye kısmet...
Of aman aman çok güldüm...:):)

Of'lu olmak OF'lu olmayı, OF'lu olmak Of'lu olmayı gerektirmez.........

Kızınızın sarışın olup olmaması önemli değil ki algıda seçicilik diyelim....ama gülmedende edemedim

Vallahi güzel bir anı olmuş diyebilirim.Umarım bu olayın sonucunda of un diğer anlamını da öğrenmişlerdir..

Allah'tan kızımız sarışın değilmişti,ya bide olsaydı :)

Hoş bir anı

Öyküekin'in dediği gibi algıda seçicilik... Güzel bir anı olmuş :)

özürlülerle ilgili seylere hic gülemiyorum öyle ya herseyi onlar cekiyor saglamlarada gülmek kaliyor

Algı; 5 duyumuzla , bilginin alınması , yorumlanması, seçilmesi , ve düzenlenmesi süreci olarak tanımlandığına göre, insanın bilgi dağarcığında olmayan bir kavramın, algısını etkilemesi pek mümkün görünmüyor.
Kızım o güne kadar, Trabzon’un “Of” adlı bir ilçesi olduğunu duymadığı, bilmediği için, “yanlış anlaşılma” demek daha doğru galiba. Aynı şekilde hocasının ve arkadaşlarının da Omurilik felcine kısaca “Of” denilebileceğini bilmemeleri, yanlış anlaşılma durumunu pekiştiriyor.

“Sarışın” esprisini ciddiye alan sarışın bir arkadaş çıkacağını hiç sanmıyorum, zira benim şimdiye kadar tanıdığım en zeki, en yaratıcı, en entelektüel hanımların hepsi de gerçek sarışındır (küçük kızım dahil olmak üzere). :)

Alayının böyle olduğunu iddia edenlere duyurulur.;)

Savunma refleksim, kendi sarışın esprimin yanlış anlaşılma korkusundan kaynaklanıyordu Tosun Paşam.
Sizin yazdıklarınızı da şaka olarak addetmemiz gerektiğini sırıtan yeşil suretlerle belli etmişsiniz zaten. :)

çok güzel bir anı bence de... fakat bana asıl ilginç gelen şu; ben engelli olduğum halde OF kısaltmasını bu sitede öğrendim. bildiğim kadarıyla empatizan sizde engelli değilsiniz:). kızınız yurdışında yetiştiğinden ilçe olarak OF u bilmemesi normal,engel olarak OF u bilmesi normal değil gibi geldi bana :) (çevresinde yoksa tabi) .:)

Haklısınız fidel. Kızım, geçirdiği bir kaza sonucu omurilik felcinin ucundan döndü. Tamamen bir tesadüf sonucu, daha o kaza geçirmeden önce, çok yakın çevresinde, tanıdığı bir of'lu vardı;)
Kızımın Of olmayıp, kazanın tüm izlerini atlatmasında, sözkonusu of'lu şahsın çok büyük katkısı olmuştu. (Nur içinde yatsın. :()

demek ki kızınız hem of lu birini tanıyıp ,onun tecrübelerinden yararlandığı için hemde kıyısından döndüğü için şanslıymış... yani yanılmamışım, of u bilmek için genellikle of lu tanımak gerek... geçde olsa geçmiş olsun diyorum kızınıza ve size...ve son bişe daha;bahsettiğiniz OF lu arkadaş için bende aynı şeyi düşünüyorum. huzur içinde uyusun...

Üst Alt