Bana ulaştırdığınız testi şuan değerlendirdim sami16 ;
SAĞ KULAK
Öncelikle odyogramınızın timpanogram kısmında sağ kulağınıza perfore ( kulak zarında yırtık deforme ) olduğu buna bağlı
orta derecede karışık tip (mikst ) işitme kaybı . Mikst tip işitme kaybı, sensörinöral ya da iletim tipi kaybın karışımıdır. Hem iç hem de dış veya orta kulak kulaktaki sorunlardan kaynaklanır. Tedavi seçenekleri arasında ilaç tedavisi, ameliyat, işitme cihazı, orta kulak implantı ya da kemik iletimli implant bulunmaktadır. hikayenizi bilmiyorum fakat , perforesyon giderildiğinde işitme eşikleriniz sağ kulağınızda iyileşecektir mutlaka ayrıca küçük bir dipnot perfore kulak zarı mevcutsa kulak içi cihazlardan uzak durmanızı öneririm.
Sensörinöral işitme kaybı terimi, iki farklı sorunu tanımlar: iç kulağı içine alan duyusal kayıp ve işitme sinirini içine alan sinirsel kayıp.
Sensörinöral işitme kaybının sebepleri değişken olmakla beraber, genel olarak iki kategoriye ayrılması mümkündür: doğuştan ve sonradan edinilmiş.
Doğuştan işitme kaybı doğumda mevcuttur ve yeni doğan bebeklerde görülen en yaygın sorundur. Kalıtsal yolla alınmış olabileceği gibi, yaşamın fetal aşamalarındaki anormal gelişimden de kaynaklanıyor olabilir. Aşısı geliştirilmeden önce, annedeki rubella veya kızamıkçık, doğuştan işitme kaybının yaygın sebeplerinden biriydi.
Doğum sonrasında meydana gelen, sonradan edinilmiş işitme kaybı, çok çeşitli faktörlerden kaynaklanabilmektedir. Bunlar arasında, travma, presbikuzi (yaşa bağlı işitme kaybı), makine veya ateşli silahlardan gelen gürültüye maruz kalma, Meniere hastalığı ve menenjit sayılabilir. Kulağa zarar verebilen, ancak hayati tehlike taşıyan tıbbi rahatsızlıkların tedavisi için gerekli olan ototoksik ilaçlar da işitme kaybını tetikleyebilir. İşitme sinirindeki tümörler de daha nadir olarak işitme kaybına sebep olabilir.
Yapılan timpanometri testinde ( Orta Kulak Basınç Testi. Orta kulağın iç basıncını ölçmeye yarayan tanı testtir) TİP AD timpanogram tespit edilmiş Normal basınç alanında tepe veren ancak esneklik değeri 1.30cc üzerinde olan timpanogramdır.Tip AD timpanogram genellikle bizi iki hastalığa yönlendirir
1)Kemik zinciri kopuklukları
2)Flaccid kulak zarı ( kulak zarının gerginliğini kaybetmesi )
Kemikçik zinciri kopukluğu ortalama ne kadar bi işitme kaybına neden olur derseniz : İşitme kaybı ortalama 54 dB
Kulak zarı sağlam kemikçik zinciri kopukluğu ile birlikte oval pencere blokajı da varsa kayıp 60 dB
http://hizliresim.com/7qYEaN