Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Noterde düzenlenmiş bir borç senedinin tahsil süreci? [Hukuk]

ECOnomiST

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar.

bundan yaklaşık 3 ay önce hem kendi ihtiyaçlarımı karşılamakta hem de ailemin kullanması için bir araç alalım dedik. tanıdık bir arkadaştan 11 bin tl ye normal bir araç satın aldık. babam ve kardeşim kullanmaya başladı. fakat adam bize aracı devredemeyince sorunlar başlamış oldu.

aslında bizden parayı alıp vergisel borçlarını kapatacağını ve devirde bir sorun olmayacağını söylemişti fakat fare dağ doğurdu misali vergisel borçlar çok fazla çıktı ve parasını almış olmasına rağmen arabayı bize devredemedi.

bu noktada tek yapabileceğimiz şey bir borç senedi yapmaktı. sıradan bir senet yerine daha sağlam olan noterde düzenlenmiş 20 bin tl lik bir senet yaptırdık. üzerinde araçla alakalı hiçbirşey geçmemekte. sadece bu şahıstan 20 bin lira borç aldım ve şu tarihte hepsini ödeyeceğimi taahhüt ederim deniyor. o tarihe de sayılı günler kaldı ve malesef ne aracın devri ne de paranın geri iadesi gerçekleşecek.

görünen o ki hukuki süreç başlatmamız gerekecek. bu süreçle alakalı merak ettiğim şu başlıkları cevaplayabilirseniz çok sevinirim. ilginize teşekkürler.

avukat tutacağım bunun maliyeti nedir? icra takibiyle alakalı yapılacak masraflar nelerdir? söz konusu tutarın 1/3 ü bankaya yatırılmalıymış. doğru mudur? mahkemeye intikal süreci ne kadar sürer? adamın üzerine kamyon bize sattığı araç ve sanırım evi var. bizim 20 bin tlnin sizce ne kadar geri döner? (allahtan senet tutarını yüksek tuttuk)

birde elindeki senedi kirdirip eksikte olsa parasini alir gibi biliyorum baska secenek benimki

cevapların çin çok teşekkür ederim barok...

evet shukufenın dediği benimde pek aklıma yatmadı. beni başladığım yere döndürecek girişim olacaktır. faktoring şirketlerine de başvurayım dedim fakat biliyorsun ticari bir işlemden doğmayan bu tür senetleri kırmak söz konusu değil.

barok şu sözlerin de hata mı var?

ama şunuda unutma en güzel mahkeme kararı en kötü anlaşmadan iyidir..yani elinden geldiğinde parayı elden almaya gayret et..hiç olmazsa yüzde on a kadar tahsil harcı ödemzsin ,aynı zamanda dosya açma tebligat paralarından yırtarsın...

en kötü anlaşma en güzel mahkeme kararından iyi dir mi demek istedin? anlaşabileceğimizi sanmıyorum. adam pazarcı ve yok domates pahallandı yok hastam var derken 3 ay oldu. birde dikkat ettiysen senet bedeli borcun 2 misli!! yani ben bu noktada en en kötü ihtimalle senedin yarsını tahsil etmiş olsam dahi kardayım ki bu kadar büyük bir masraf da çıkmaz diye düşünüyorum ve senin toplamda bana ne kadar masraf çıkacağı hakkındaki fikrini de merak ediyorum.

walla barok iyi hoş diyorsun ama biz bu tür işleri her gün yaşayan kişiler değiliz. elimize yüzümüze bulaştırırız. tanıdığımız olsa olurdu ama malesef icra dairelerinde öyle bir tanıdığımız yok.

bize tavsiye ettiğin ilk seçeneği uygulamayı düşünüyoruz zira elimizdeki evrağın borçlu tarafından inkar edilmesi söz konusu olamaz. sırf böyle bir duruma düşersem diye zamanında 300 lira masraf yapıp noterde bu seneti yaptırdım. keşke bu duruma gelmeseydik ama geldik. en azından elimde şüphe götürmez bir evrak var ve karşı taraf çılgın değilse bu evrağa itiraz etmeyecektir. belki tutar anlamında kısmi itiraz edebilir ama canımı sıkarsa ben 20 bin in tamamını elden verdim der kenara çıkarım. hep ezilen dürüstler oluyor. keşke anlaşma yoluna gitse de benim 11 binimi bi şekilde geri verse. kimsenin parasında pulunda gözümüz yok ama dürüstçe iş yapmak diye bişey kalmamış.

konuyla alakalı bilgi sahibi diğer arkadaşlarımdan da nasihatlerini bekliyorum. özellikle avukat tutma süreci ve bunun bana maliyeti hakkında fikir sahibi olanların bilgilerini bizle paylaşmasını rica edeceğim.

Üst Alt