Justvatu bak benim parmak bastığım noktayı anlamamış ve işine gelmemiş abidik gubudik yazmışsın bir daha anlatayım anlayabilirsen şayet insanımız bedava işleri yattığı yerde emek vermeden alıp cebe koymasını çok seviyor sen sıralamışsın şeker, tansiyon, böbrek ,astım , %90 alırım almalıyım benim hakkım dersin ben bilemem buradan tabi %40 olmuş raporun bir kere o kadar rahatsızlığın var ise %90 hakkın ise senin ben çevremden ve hastanelerden başka yerlerden edidiğim bilgilere göre 90 olması gereken raporunun hastalıkların görüle görüle kolay kolay 40 durumuna inmemesi gerekir ya sende tuhaflık yanlış bir şeyin oldu yada başka bir şey zaten son 5- 6 yıldır yasa yapanların yanlış uygulamalarıdır şimdi senin anlayamayıpda veya işine gelmediği için yazdığın abuk sabuk cevaba gelelim ben raporumu yükseltip vergisiz araba alarak türkiyeyi dolaşmak istiyorum diyen senmişsin bak kardeşim senin gibiler sayesinde diğer kalan bizler mağdur oluyoruz nasılmı adam yazmış böbreğimde taş ,bir diğeri kolumda çatlak oluştu ,bir diğeri ,parmağım çıktı kırıldı ,bir diğeri ,kalkıyor adam bir engelli buluyor adamı kandırarak onun üzerine araba alarak ticaret yapıyor yani vergi ötv gibi indirimleri ödemiyor yurt dışından veya içinden arabalar alıyorlardı tabii engelli ne yapsın 3 5 kuruşta ona verince adam bir şey anlamıyorsa kendiside mağdur oluyor ses çıkarmıyordu aynı zamanda yada eleman dediğim gibi engellilik durumu olmayıp kalıcı olmayıp geçici rahatsızlığı gibi neymiş 2022 maaş alacak şimdi burda bir şey ayırt edelim anlaman için bunada mualefet edersin gerçek olup sahtekarlık yapmayan engelliyi ayırt etmek gerek hakikisine lafım yok adam doktorunu bulup parayla veya tanıdık olarak gidiyor engelli raporu alan kişiler çok sen ve senin gibilerde çıkıyor işleri öyle bir abartıyorlar yok şu indirimi yok bu indirimi hakkınsa zaten karşı değilim raporu 40 tan 90 na yükseltip vergisiz araba alacağım türkiyeyi gezeceğim bu saydığım luzumsuz ve senin gibi abartılı işler yapan kişlerde tüm insanlar tarafından tepki çekiyor bunun sonucunda milletmeclisinde çıkıyor adamlar bu sahtekerlık ve yanlış yapanları engellemek için oturdukları yerde yasalar çıkarıyorlar şöyle her yıl bu son 14 yılda defalarca bu engelli yasasını maddeleri mevzuatı yüzde oranlarını düşürerek değiştirdiler ne oluyor sonuçta daha önce %40 sınırını alnlar şimdi 25 30 u anca alıyorlar 60 almış 70 almış sende diyorsun 90 lık durumum böyle düşüyor işte ben şunu belirtmek istedim bunlardan dolayı benim gibiler mağdur oluyor nasılmı ben rahatsızlığımdan ötürü 1991 yılında aldığım özürlü %40 raporu ile sonraları bunula çalışmaya başladım önce düşünememiştim birde özürlü kimlik almak istedim sosyal hizmetlere gittim rapor eskidir ve sürekli yazmıyordur dediler yeni bir rapor daha almam gerktiğini belirttiler 2008 yılıydı tabi ben rapor için gittim gerekli muayeneler tekikler ve heyet kurulunda doktorlara anlattım dediğim gibi son mevzuatlara göre açmışlar kitaba bakmıyor bile doktorlar ordan çıkan sonuç %25 olmuştu aradan geçen zaman sonra 2014 te yaygınlaşan indirimler den hizmetlerden yararlanmak amacıyla yine yola çıktık aradan geçen sürede daha zorlaştırmışlar ve dolaylı olarak mevzuatlara yöneltiyorlardı insanları il sağlık müdürlüğüne gitmem gerkiyordu başka bir hastaneye gönderdiler gittim ve doktor muayaenesinden sonra heyet gördü beni 29 eylül 2014 sordu bir birşeyler anlattım rahatsızlık seviyemi anlattım çıkan sonuç %25 ti sen bana iyileşmişsinki %25 almışsın diyorsun ilk aldığım %40 rapordan bu yana geçen sürelerde ameliyatlar olup ki 4.de biraz daha bana artısı oldu tabi kalın barsağın alınmasıyla yıllardır süren ve halada tedaviler oluyorsam devam ediyorsa rahatsızlığım iyileşmişmi oluyorum iyileşen bir kişi hastanelerde o kadar kalın kalın dosyaları mevcut olup ameliyatlarmı olur aynı rahatsızlıktan bu durum başta iyi raporu olan bir insanın raporu neden düşüyor iyileştiğinden ötürümü düşüyor varmı bunun cevabı saçmalık değilmidir bu geçen doktora sordum bu durumlarla ilgili doktora adam sustu cevap veremedi haklısın dedi yüzde yüz nedenide burda yazdığım metnin başındaki olumsuzluklardan başka bir şey değil bunda yasa yapanların rolü büyük tabi millet abartılı şeyler istemese sahtekarlık usulsuz işler yapamasa bunlar olmayabilirdi pek hala evet justvatu bana ağlama vırt zırt demekle olmaz ben sinirlenip ben fazla okumadım cahil diyorsun ama senin okuyup biraz olsun kültürün var olduğunu hissediyorum genelde engelli indirimleri bazı haklardan yararlandıkları şeyler bellidir herkes bir şeyleri aldıkça özür durumuna göre falan ben var olanı kullanmak için vede hak ettiğim için buna itiraz ediyorum ama adam çıkmış vay noter indirimi vay klima alacağım vergisini vermeyim sen klimayı devletin satış yaptığı bir yerdenmi aldın da buna bağlı olarak devlet kendi inisiyatifinde vergi almayacak yada ücretsiz vercek ilaç alırsın protez alırsın sesaire hastalıkla ilgili bir şeyler kullanmak amacıyla alırsın sgk veya devlet memuru olarak indirimli yada ücretsiz bir şeyleri alırsın ben bunlara itiraz etmiyorum alay ediyorsun demişin kesinlikle alay etmek için değildi düşüncelerin yazdıklarımda işte abartılı durumlardan sahtekar insanlardan yanlış haksız yasalar ve uygulamalrdan mağdur olduğum beni yıpratıyor ve böyle boş işler isteyen uygulamada olmayan şeyleri isteyip sınırları zorlayanlara tepkim var çok sinirlendiriyor bu durumlar beni tabii dediğin gibi çalan çırpan çok yine diyorum alay etmele hiç alakası yok sizlerde iyi bir düşününde bu dediklerimi yazarken ona göre yazın sen ne kadar hak ediyorsan üstelik vergisiz araba peşine düştüysen alabilirsen al itirazım yok benimde o kadar hakkım var ama sizler gibilerin abartılıların ve sahtekarların sayesinde hak ettiğimizden geride kalıyoruz bunları iyi okuyun ne demek istediğimi anlayıp cevap yazacaksanızda ona göre yazın anlamadan değil yada işinize gelmiyor belkide yazdıklarım