Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nöroloji hastalarının ehliyet yenilemesi süreci..?

ozmuşlu

Üye
Konular
42
Reaksiyonlar
105
Cümleten s.a arkadaşlar ben yüzde 39 engelliyim. e-nabız da epilepsi olarak geçen ama asıl da kas hastalığı diye tabir olan nörolojik hastalığım var. ehliyetimi yenilemek istiyorum. 15 gün önce yaşadığım ildeki özel hastanede nöroloji doktoruna gittim meramımı anlattım elimdeki teşhis raporumu okudu dediği şu eskiden olsa verirdim raporu hiç sorun değil fakat yeni yönetmelikte bu tarz hastalıklarda 3 hekim onayı gerekiyormuş o hastanede de 3 tane nöroloji doktoru yoktur. beni devlet hastanesine yönlendirdi fakat orayada ben gitmek istemiyorum devlet hastanesin deki doktorlar ciddi sıkıntılı yüzde 40 üzeri raporum yüzde 39 a düştü + laftan sözden anlamıyorlar elimdeki 2 adet teşhis raporunu doktor elinin tersiyle itti.. çevre illerde ki özel hastanelere baktım hiçbirinde 3 tane nöroloji doktoru yoktur ne yapacam bilmiyorum bunun yanı sıra gözde ve psikiyatride de sıkıntım var 3 doktor onayı bunlardada geçerli mi nasıl yapacaz bu işi ???

Ben psikiyatriden psikoz diye heyete soktular ehliyet yenileyecektim bu senin hastalığına bağlı kronik değilse psikolojik rahatsızlığın geçersin psikiyatriden

Vanlı65-

valla pek anlamadım benim hastalıkların her biri birbirinden bağımsız ...
birde hastanede heyete mi giriyoruz randevu alıp migidecez bu işin başka yolu yok mu acaba ??

Sen sağlık ocağına git o senin hastalıklarınla ilgili bölümlere gönderecek gerisi ni hastanede görecen zaten çok sürmez Bi kaç gün sürer

Vanlı65-
tamam orası öylede devlet hastanesinden doktorlar çok kıl ya cinsin birisi sürücü olamaz derse ne yapacaz ??? işin yoksa itiraz hastane mahkeme uğraş durrr ahh keşke özel hastaneden alabilsek ne güzel olurdu beeee...

Cümleten gözümüz aydın sonunda ehliyetimi yeniledim...

lütfen editörler eski konularla birleştirme yapmasın ehliyet yenilerken tecrübemi paylaşacam...

arkadaşlar bende depresyon ve gözde sıkıntı vardı uzun araştırmalar sonucunda sonunda ehliyetimi yeniledim az önce nufustan geldim.
şimdi benim gibi sıkıntılı hastalığı olan arkadaşlar devlete hiç bulaşmasınlar ben direk özel hastaneye gittim ve görünür de sadece göz hastalığım olduğu için kısa bir göz muayenesinden sonra sağlık raporumu aldım. cümleten gözümüz aydın. bu süreçte bana yardımcı olan alifatih1958 abime ve diğer değerli arkadaşlara teşekkür ederim....

tekrar ediyorum eğer hastalığınız sıkıntılı veya ehliyet yenilemeye riskli bir durum varsa devletin eline düşmeyin ben ilk defa hastanede insan gibi muamele gördüm doktor harbiden insan evladıymış 600 TL param gitti ama doktor insan gibi muamele yaptı bana birde özele giderken aile hekiminin sevk etmesine gerek yok ben artık son aşamaya geldim bu ehliyet işi için artık şehir dışında özele gidecektim ama yaşadığım ilde hallettim çok şükür...
cümleten gözümüz aydın darısı diğer ehliyet yenilemek isteyen engelli arkadaşlara ....

unuttum son olarak ben bir sürü evrak topladım hiçbirine gerek yok adli sicil kaydı para yatırdığınıza dair dekont v.s sağlık raporu otomatik nüfus sistemine düşüyor yanına sadece kimlik ehliyet fotoğraf ve kan grubu gösteren bir kağıt alın yeter bunlarıın hepsini size geri verecek memur... sisteme yükledikten sonra ...

Son düzenleme:
ozmuşlu
Güncellemenizin bu başlıkta olması daha yararlı olacaktır...

Hadi gözün aydın sevgili kardeşim. Kazasız belasız şekilde, iyi günlerde sıhhat ve afiyet içerisinde arabanı kullanmayı temenni ederim. Selametle.
NOT.Yeni konular eskisinin altında birleştirilince güncelliğini kaybeden eski konu başlığı artık okunmadığından o eski konu başlığına ilave edilen yeni bilgilerden de kimsenin maalesef haberi olmuyor Hakan kardeşim. Aynısını benim çok ehemmiyetli bilgilendirme mesajıma da yapıldı.

alifatih1958
Anlıyorum ama her yeni güncellemede yeni bir başlık açmak sürecin takibini zorlaştırıyor. Mevzu insanlara geçtiğimiz yolları tarif etmekse aynı soruya ait gelişmeler aynı başlıkta olmalıdır...

Üst Alt