Değiştirdiğim yeni doktor ,beni ultrasona havale etti ,ultrasonda sıkışana kadar su içirdiler, ultrasonda mesanede ne kadar idrar var ölçüm yaptı, sonra idrarını yap gel dedi, birdaha baktı ne kadar idrar kalmış bu arada tesadüfen mesanede taşı gördü, taşın capı 3x1.5 falan, taşı kırmak için başka bir merkeze havale ettiler, makıneye uzandık ultrasonik ses dalgalarıyla taş 1 seansta kırıldı, şanslıydım çünkü taş bakteri taşıydı çabuk kırıldı.Bol su içerek taşı döktüm.Kavanoza işedim cıkan taşlar teste gitti, bakteri taşı olduğu onaylandı.Ağrı sızı olmadı fakat taş kırıldıktan sonra mesane cıkışında kılçal kanama oldu tahmınım taş kırıklarından kaynaklanmış.Boşaltım % 50 daha arttı ve enfeksiyon riski taş da ortadan kalktığı için rahatlama oldu.On senedir enfeksiyon olmuyor ama kısmı nörojen mesane devam ediyor, içerde kalan idrar normal den fazla, fakat bazı tedbirleri uygularasam bu beni sosyal hayatta 3-4 saat kışın, yazın 5-6 saat aldığım sıvıya göre tuvalete cıkmıyorum.Tedbirler, bol su içme, kabız kalmama ,mumkunse oturarak idrar yapma oturarak yapıldığında idrar daha fazla atılıyor.