Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Normal vitesli araç kullanabilmem için ehliyete ne yazdırmalıyım?

anadolcu14

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim sağ omuzda %15 hareket kısıtlılığı var h sıhıfı ehliyet alabilmek için 13 şubattaki sınava girdim raporumda sadece h sınıfı ehliyet alır yazıyor özel tertibat değerlendirilmedi yazıyor otomatik vites de yazmıyor
yani sadece h sınıfı ehliyet alır yazıyor düz vites araba kullanmam için ehliyette ne yazdırmam gerekir gayet rahat kullanıyorum düz vites i

cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler

h sınıfı ehliyet ile düz vites kullanamazsın diye biliyorum ama işitme engelliyeniz istisna sanırım

B sınıfı sürücü belgesi alma olanağınız yok mu? Yani %15 kısıtlılık araç kullanırken tolere edilebilir gibi geldi bana?
Ama yok, ille de H sınıfı olacaksa, "Hiç bir özel donanıma ihtiyaç duymaksızın otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor alabilirseniz, şiir gibi olur.

aklıma takılan bişey var raporumda özel tertibat değerlendirilmemiş otomatik vitesle ilgili bişeyde yazmıyo kim karar vercek nasıl bi araç kullanacağıma????

Kardeş senin olayına benzer bi olayda bende var. Sol elim kısa ehliyetimde H sınıfı yazıyor ve ne raporda nede ehliyette başka bir ibare yok otomatik vites yada şu tertibat yazmıyor. Normal araçta kullanıyorum snyali felan rahatça değiştiriyorum. Ama gel gelelim ehliyet H sınıfı ve özel tertibatlı. Bu olayı mühendisler hallediyor onlar özel tertibat için proje çiziyorlar. Ben gittim yapacak tek şeyin sinyal kolunu uzatma olduğunu söyledi ve plastik bi parçayı kendim sinyal koluna taktım ve mühendis baktı ona göre bi proje çizdi. Vizeden geçti işte bana özel tertibat :)

H sınıfı ehliyetiniz varsa donalımlı araç kullanmaznız gerekmektedır .

B sınıfı ehlıyet alabılırsınız bıraz musamayla dr un opsıyenıyle .

H sınıfı ehliyet le mtv ,ötv den yararlınırsınız ve aracınız otomatık vites olmak zorunda benım bıldıgım kadarıyla bukadar.

Arkadaşlar ben sıfır araba aldım. Benim engelim sol bacak. H sınıf ehliyetim var ama ben araba alırken ne ötv den ne de mtv den faydalandım. çünkü sag ayak ile otomotik vites araba kullanırım diye indirim yapmadılar. Engelim sag ayak olsaydı ve arabamda aparat olsaydı vergilerden muaf olurdum. Yani h sınıf ehliyeti olan herkes indirimden faydalanmıyor. Bende bilmiyorudum ama başa gelince bilgilendirildim ve yaşadım

devletin saçma işleri işte b sınıfı vermiyor h sınıfıylada düz vites kullandırmıyor

arkadaşlar forumda daha önceki konulardan birinde bi arkadaş bahsetmiş ehliyeti h sınıfıymış ama ne otomatik vites nede özel tertibat yazıyomuş boş bırakmışlar o bölümü bunun anlamı nedir bende boş bıraktırsam düz vites kullanabilirmiyim bizim arabalar hep düz vites

Boş bırakmak sizin için daha kötü. Kimin nasıl yorumlayacağını kimse bilemez... Bir şekilde tam işinize yarayacak ibareyi yazdırmanız en iyisi

sürücü kursuna sordum tertibatsız düz vites araba ile sınava girecekmişim ??????

direksiyon dersine ve sınavına düz vites arabayla girdim özel tertibatta yoktu arabada ( fiat albea) bu nasıl iş anlamadım. . . ehliyet e ne yazacaklar acaba merak ediyorum????? arkadaşlar bi düşüncesi olan varsa lütfen paylaşsın.....

arkadaşlar emniyet trafik şube müd.ile görüştüm.h sınıfı ehliyet ile düz vites araç süremezler dedi.muhakkak aparat olması lazım dediler.sol ayak engelliler ancak ehliyete otomotik vites kullanır ibaresi yazılırsa tüm otomotikleri kullanbilirler.

Üst Alt