Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Normal plakalı 2. el bir aracı engelli plakalı yapmak..?

yetim25

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar benim omurilikte 1999 da yaşadığım kanser hastalığım sebebi ile iki ayaktan oluşan ortapedik engelim var, sorum şu normal plakalı bir aracı engelli plakalı yapmak için satın aldım noter satışını yaptım. 1999 model2000cc arac motorlu taşıtlar vergi dairesine gittim sordum 2. elde MTV de 1600cc sınırından daha yukarıda da alabilirsin dediler .

satın almadan önce sordum soruşturdum ne evraklar gerekli 1. H sınıfı ehliyet evet var 2.rapor çıkarttırdım (özeltertibatlı araç kullanabilir yazıyor) bugün trafik şübesine gittim
memur bana senin işin daha çooook dedi ilk önce arabana proje cizdireceksin dediler
ben de eee gerek yok dedim araba zaten otomatik vites dedim ve bende otomatik kullanabiliyorum dedim aklımca ısbat edersem plakayı verirler sanıyordum.

Meğerse proje çizdirmek ve aparat taktırmak gerekiyor imiş arac otomatik vites ama aldığım rapor özel tertibatlı yazıyor imiş olmadan olmaz imiş . şimdi kara kara düşünüyorum ben ne yapacağım nereden başlayacağım bir trafik müşavirini aradım dediki önce sen muayene istasyonuna gidecek sin dedi iyice kafam karıştı..ŞİMDİ BEN NE YAPMALIYIM LÜTFEN YARDIM BİLEN BİRİLERİ YAZZSIN LÜTFEN......!

Her iki bacağı da kullanamıyorsunuz anladığm kadarıyla? Sürücü belgeniz de B sınıfı olmalı?

Böyleyse, evet, baya bi işiniz var maalesef:
1- "Gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor alacaksınız (Üç nüsha)
2- Biri ile kursa yazılıp B sınıfını H sınıfına dönüştüreceksiniz (sadece direksiyon sınavına gireceksiniz)
3- Ehliyeti emniyete götürüp dosyanızı düzenleyeceksiniz
4- Araç alımında ÖTV-MTV istisnasından yararlanacaksınız.

İkinci el de alsanız sıfır da alsanız -yukarıdaki işlemlerin ardından- prosedür aynı:
1- Rapora karşılık araca özel donanım taktıracaksınız
2- Aracı bu şekilde tescil ettireceksiniz
3- Plakasına sakat damgası koyduracaksınız
4- Vergi dairesine gidip ÖTV-MTV istisnasından yararlanacaksınız (Malum, sadece sıfır araç alımında ÖTV olur)

http://www.engelliler.biz/forum/oze...ar-otv-istisnali-olarak-satin-alinabilir.html
http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html
http://www.engelliler.biz/forum/oze...lu-tasitlar-vergisi-istisnasi-uygulamasi.html

H sınıfı ehliyet var bülent cevabın için cok teşekkür edrim ben 11 yıllık H sınıfı ehliyetliyim araştırır ken sayar oto dan halis abi ile tanıştık o halledecek proje işlemlerimi ve aparatlarıda takacak çok ilgili ve çok alakalı birisi
ayrıca da bana çok çok yardımcı oldu bence halis abi ülkemiz için bir hediye cok değer li bir şahsiyet öncelikle cok dürüstler her engelli olupta özel tertibatlı araç alma istiyene tavsiye ederim.

Üst Alt